Interview met oud bewoonster Vanessa

Interview met oud bewoonster Vanessa

Na het interview van Nicoline en Charlotte blijft Vanessa over! De dames besloten Utopia te verlaten en wilde niet meer verder tijdens Utopia 2015. Hoe kijkt Vanessa terug op haar Utopia avontuur?

Wat dacht je toen je op 31 december 2014 door de poorten liep?
Ik voelde me heel gek. Ik ging iets aan waarvan ik niet wist wat me stond te gebeuren. En dat was super gaaf. Ik was ook echt blij dat ik één van de vijftien was die binnen stapte!

Wat wilde je graag doen?
Mijn droom was, voordat ik Utopia instapte, mezelf op de kaart te zetten. Als gewoon moeder van twee kinderen zonder opleiding om te kijken waar ik hier goed in was. Ik heb het gewoon op mijn eigen laten afkomen en nu na een jaar heb ik het goed kunnen afsluiten.

Hoe is je kook-carrière begonnen?
Ik ben nogal van de hygiëne zullen we maar zeggen. Haha! Als ik zag hoe een ander kookte dan had ik al geen honger meer. Daarom heb ik besloten om dit zelf op te pakken. Dan ga je het elke dag voor vijftien man doen en dan wordt je nieuwsgierig of je het voor meer man zou kunnen doen. Zo ben ik erin gerold. Het is wel gebleken dat hygiëne, planning, structuur en koken dicht bij me liggen. En daar wil ook wel iets mee gaan doen.

Wat waren je hoogtepunten?
Het bezoek van mijn kinderen, het diner van vorige week vond ik echt geweldig, het worstelgala van Emil, de verjaardagen die gevierd werden en het bezoek van andere mensen. Er zijn eigenlijk heel veel dingen!

En op het kookgebied?
Met de kakkerlakken zag ik het even niet meer zitten… Ik had echt even zoiets van: dit gaat hem echt niet meer worden. Toen kwam natuurlijk de nieuwe keuken. En daar zitten wel regels en wetten aan. Dat heb ik met twee handen aangepakt. Ik heb er ook voor gezorgd eigenlijk, dat de goedkeuring kwam. Ik ben ook wel streng geweest voor andere in de keuken. Ik hoop ook wel dat er een kok inkomt. Anders wordt het chaos. Haha!

Wat waren je dieptepunten?
Dat een aantal mensen brieven krijgen over overleden mensen. Dat mensen moeten wachten of in spanning zitten. De afgelopen dagen waren voor veel mensen ook een dieptepunt. Je moet toch afscheid nemen van mensen waar je al het hele jaar mee woont. Dat is af en toe moeilijk. Dat is echt wel een dieptepunt nu want er zit een vriendin binnen die het heel moeilijk heeft. Ik ga drie maanden op Laura wachten en als zij hieruit komt sta ik er ook voor haar.

Wat zijn je voornemens voor 2015?
Ik ga zo snel mogelijk achter mijn diploma’s aan. Ik ga eerst genieten van mijn kinderen. Naar mijn dochters huisje kijken en dan komt alles goed. Maar ik heb een topjaar gehad!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 19    Gemiddelde: 3.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 13 reacties op dit artikel
 1. Mirri at 11:12

  Ook ik ben blij dat Vanessa eruit is. Tuurlijk heeft zij veel voor de groep gedaan.
  Maar schoon? Hygiene? Voor mij ben je niet schoon als je in jeneus peutert(en opeet) in je oren peutert, en ook dat in je mond stopt. En eerlijk zijn ? Er zitten mensen in utopia die eerlijker waren als jij.

 2. Carin Moekans at 19:38

  Vanesse. In het begin vondt ik je leuk. Maar je kwam bij mij later over als iemand die niet altijd eerlijk was met eten, geld en sigaretten. Jammer. Verder was je wel de moeder van alle bewoners.
  En dat was mooi om te zien

 3. Ria schrijver at 11:28

  Lieve Vanessa,
  Ik vind het jammer dat je uit uppie bent.
  Wel heb ik er alle begrip voor een jaar te hebben gezeten.
  Je was de moeder van Utopia.
  Het ga je goed met alles wat je gaat doen.
  Maak het thuis gezellig met de kinderen.
  Groet Ria schrijver

 4. Marijke at 19:57

  Vanessa voor mij had jij moeten winnen, je had het dubbel en dwars verdiend. UTOPIA zal niets zijn zonder jou, de spil waar alles om draaide! Er zal nu alleen nog maar chaos gaan heersen en wie weet wordt dit programma wel vroegtijdig geëindigd.
  Je hebt een goede keuze gemaakt. Zet m op en geniet van je kinderen. Succes je bent kei goed!

 5. Rosemarie at 17:32

  Lieve Vanessa.

  Wat ben jij een TOP WIJF zeg.
  Jij was de spil in het geheel er was altijd een schouder bij jou om op te huilen van mede bewoners. Jij zirgde voor eten en de was en de hygiëne. Je was echt een moeder waar ze op terug konden vallen. Jij zelf had het ook wel eens moeilijk en dan droogde jij je tranen en ging weer door. Chapeau hoe jij het gedaan heb 1 jaar lang. Ga nu maar lekker genieten van jou kids dat heb je verdient. Liefs.xx

 6. greetje at 14:35

  lieve Vanessa,
  jammer dat je uit utopia bent gegaan.
  wat zullen ze je missen zeg,wassen,schoon maken,koken,dat zie ik die achterblijvers niets van maken.
  je bent een kanjer.
  liefs greetje

 7. ah at 13:34

  Ik vindt het gewoon smerig al die lelijke commentaar van die mensen die aan de zijkant staan. Vanessa, lieve schat je bent geen Heilige Madonna maar ik schaam me soms wel als ik al die commentaren over jouw leest. Dat heb je zeker niet verdient. Het ga je goed, Groetjes Andreas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *