Het centraal van 22 februari

Het centraal van 22 februari

Het is weer tijd voor het centraal van 22 februari. Dit keer wordt er van alles besproken, zoals het beloningssysteem en nog wat andere zaken. Alles kun je hier terug vinden en zodra er video(‘s) beschikbaar zijn voegen we deze ook toe zodat je alles terug kunt kijken!

Live in de Loods
Ruth Jacott komt op 13 maart optreden in de loods. Kaarten bestel je hier!

Elke dag een tatoeage
Zoals het er nu naar uitziet hebben Laura en Joey elke dag een afspraak voor Utopia Ink.

Een extraatje
Als je een kaartje koopt voor Stu Larsen, krijg je er een gratis kalender bij!

Le Schroothoop
Joey is bezig met zijn vuilstortplaats. Le Schroothoop is op dit moment de werktitel. Het komt naast Le Heuvel. 

Kinderkoor & MC Prophet
Op 7 maart komt het kinderkoor Watoto optreden. Daarna vertelt ze over haar samenwerking met MC Prophet. Hij komt een videoclip opnemen en ze wil een Live in de Loods met hem organiseren.

Wie doet de organisatie van de markt?
Gio geeft aan dat de samenwerking met Bjorn niet goed verloopt. Ze zijn constant op zoek naar elkaars zwakke punten. Daarom gaat hij het samen met Patrick doen. Ivan vindt het niet netjes van Gio en neemt het op voor Bjorn, misschien zie je teveel potentie in Bjorn en dan ben je bang dat hij het van je overneemt.Laura en Joey vinden het niet in het belang van de markt dat twee koppige mensen met elkaar moeten samenwerken. Bjorn de man in kwestie, trekt uiteindelijk ook zijn mond open. Hij zou het graag samen met Gio doen. Sowieso vindt hij dat er meer mensen bij het proces betrokken moeten zijn. Patrick vertelt dat hij prettig samenwerkt met Gio en het daarom graag wil doen. Tevens is er ook een grafisch gedeelt bijgekomen en daar is hij goed in.

De boel op scherp zetten
Ivan zet de boel op scherp. Hij vindt dat Gio en Bjorn eerlijk moeten zijn: het is vriendjespolitiek. Gio raakt geirriteerd met Bjorn in een heftige discussie. De groep snapt er niets van, maar het belang van de markt weegt zwaarder. Gio en Patrick gaan het doen. Bjorn moet zich bewijzen met andere evenementen.

Chris bekend gestolen te hebben
Chris biedt op geheel eigen wijze zijn excuus aan voor het stelen van de adapter. Hij legt uit dat hij boos was op de groep en daardoor opstandig werd. En met de nominaties opkomst durfde hij het niet meer toe te geven. Volgens Chris is hij slachtoffer van de situatie. En het Chris-effect is weer zichtbaar bij de groep. Iedereen is boos, maar ze moeten toch lachen.

Veteranendag 
Nicole wil zowel grote als kleine evenement organiseren met veteranen. Denk aan grote evenementen met voertuigen. Maar ook een academie met een veteraan. Ze zit te denken aan vier à vijf evenementen. Ze gaat dit samen doen met Het Veteraneninstituut.

Bjorn
Op 7 maart organiseert Bjorn om 16:00 uur een voetbalclinic. Verder is hij bezig met monteren, de valentijn pakketten krijgen een andere insteek en 10 mei organiseert hij Utopia on Tour met motorrijders. En ook wil Bjorn op 31 maart iets organiseren rondom de wedstrijd Nederland – Spanje.  Genoeg plannen dus!

De laptop
Gabriëlle heeft de laptop echt nodig voor Utopia magazine. De komende vijf dagen neemt ze de laptop van 21:00 uur tot 09:00 uur in gebruik.

Gemeenschapsuren
Mark snapt niet dat de bewoners nog in de min staan, aangezien er volgens het urensysteem veel is gewerkt. In totaal hebben de bewoners 430 uur gewerkt. Wanneer het gesprek op de nummer één Gio komt wordt hij aangevallen door Wilco, hij gelooft er namelijk niets van.  Gio vindt dat er te veel argwaan is in de groep. De discussie barst los en vliegt alle kanten op. Conclusie: ze houden het systeem nog een week met een paar aanpassingen. Het grote-lijnen-team gaat hier nog over nadenken.

Bezuinigen
De bewoners kunnen volgens Mark nog maar € 500,- per week aan boodschappen besteden. Colinda is ervan overtuigd dat ze voor € 350,- boodschappen kan doen. Mark weet het niet zeker, maar ze staan ongeveer min € 5000,-.

De koeien weg of niet?
Mark oppert dat de koeien misschien weg moeten. Hierdoor nemen ze deze situatie weer eens onder de loep. Conclusie: kaas en melk worden niet meer ingekocht. Daarnaast moet de versmarkt zo snel mogelijk opgezet worden.

Einde centraal
edereen moet opletten dat ze niet per ongeluk plastic in de kippenbak gooien en Gaby laat nog wat dans moves zien. Daarna is het centraal definitief ten einde gekomen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 26    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 10 reacties op dit artikel
 1. lina lien at 07:56

  Chris heeft dat geld niet gestolen, hij deed het in het potje in het kantoor en zei het ook .

  Heel gemeen om iemand te beschuldigen van diefstal, maar dat zegt meer over jou dan over Chris.

  Inderdaad doet hij af en toe rare dingen omdat hij gefrustreerd is over bepaalde dingen, maar het is een eerlijke hardwerkende jongen die gewoon moet leren de dingen wat subtieler aan te pakken

 2. adriana46 at 23:25

  …… en dan nog …….

  Weet je, ik word zo enorm moe met dat gezeur van die Utopianen. Met gezeur over “LE”.

  Eerst die kraam:
  LE Luifel

  Vanmiddag komt Wilco met het idee van
  LE Heuvel

  En nu gaat Joey een vuilstortplaats maken, ja……! Langs LE Heuvel en die gaat inderdaad pfffff weer een “LE”….
  LE Schroothoop heten.

  Weet de redactie soms wat dit gezeur met dat franse lidwoord, voor iedere onzinnige opzet binnen Utopia moet.

  LE idioten, LE Utopianen, LE L*llen en ga zo maar door.
  Wat een wijsheid een vuilstortplaats lang het plan van “LE Heuvel”.
  “LE Heuvel” zou dan een horeca worden met een terras erop en een cafetaria en ijscokar. Dat past natuurlijk perfect Joey, dat je naast deze “LE Heuvel” een vuilstortplaats gaat maken.

  Want de bezoekers van Utopia, ja die wachten er dus op om op een horecadeel “LE Heuvel” als uitzicht op Joey’s “LE schroothoop” te gaan zitten kijken.

  Weer een stukje van het ware Utopia, een gemeenschap, samen overleggen om tot “iets” te komen…… (dus wederom Niet !). Ik erger mij steeds meer aan de huidige inwoners. Talpa, John de Mol screen beter en gooi er per eliminatie meer inwoners uit die niet passen binnen het geheel, ga met strafpunten werken en Eruit bij een bepaald totaal van strafpunten! …………………………..

  Chris is ook zo’n storend element. Raar figuur. Veel zijn het misschien niet met mij eens, maar dit figuur, spoort niet echt. Wie haalt er nu even de adapter van de laptop weg…..!? Inderdaad straf. Gisteren nam hij 10 Euro uit de kas voor zijn familie, die weigerden, maar waar slaat dit idiote gedrag op!!??
  Een van de Laura’s (meen ik, of Gabriëlle, weet het even niet meer) sprak Chris enige tijd terug aan op zijn eetgedrag, vies dus. Chris gaf toen aan, dat hij al eens bij logopodie was geweest i.v.m. slechte tongbeheersing. (veelal hangt zijn tong uit zijn mond. Volgens Chris is zijn tong “te lang”). Wat een l*l verhalen. Ik zag hoe hij gisteren de taart uitpakte die zijn familie meebracht. Uiterst lomp! Die man mankeert veel meer dan enkel zijn te “lange” tong, zijn domme streken adapter stelen en geld stelen (10 euro gisteren), ook zijn motoriek laat te wensen over.

  Ja nu gaan wij een raadsel hier op de site maken:

  Noem in volgorde van 1 tot 15 de meest normale Utopiaan en met meest “normale” bedoel ik dus zoals u en ik, wij die in de maatschappij passen….. 🙂

  • ray at 11:40

   Die chris doet die rare dingen omdat hij een autisme heeft dat merk je al aan die ontploffingen heeft gehad in het verleden mijn dochter heeft het ook en ik zie dat er veel overeenkomsten zijn met die chris en zolang de groep het niet weet dat hij dat heeft weten ze niet hoe ze hier mee om moeten gaan ik vind dat de redactie beter hun huiswerk had moeten doen iemand die een autisme heeft is moeilijk te begrijpen voor iemand die het niet heeft en geloof me ze kunnen tot gevaarlijks toe ontploffen om niets omdat het niet gaat zo als zij willen ( kijk naar het baksteen incident) wij weten er nu mee om te gaan en door medicatie gaat het nu goed met onze dochter maar ik vind het ongelofelijk dat niemand ziet dat er wat met die man is!!!!!!!!!! En houd er rekening mee dat iemand met een autisme het altijd ontkent ook al weet diegene het van zijn eigen dit komt doorschaamte

 3. anneke at 16:57

  Krijgt Chris nu ook een straf zal wel eerlijk zijn tegen over Ivan
  Waarom gaan ze geen geld besteden aan een computer of laptop voordat ze weer iets duurd komt ze hebben er gewoon een nodig
  En dit is positief bedoeld

 4. Willy at 16:53

  En gio krijgt zn zin? Walgelijk, vriendjes politiek, waarom bjorn niet met iemand anders? Ik denk dat hij het beter doet, En samen met patrick de markt, hij heeft het toch druk met al zn opdrachten en blad? Of speelt hij het, dat hij druk is, blijft een rare man

  • David Brigham at 18:47

   Helemaal mee eens, Willy. Hier verdient Gio (min)punten voor (dwz voor de nominaties). Als je alleen maar met ‘vrindjes’ wil samenwerken (ik denk dat Ivan dat bedoelde met vriendjespoilitiek) dan ben je gauw klaar daar….. En het is juist Utopiaans om te leren samenwerken met lui die je niet per se mag. Als Gio eruit gaat in April, zal Bjorn toch de markt moeten overnemen, dus een gezamelijk inwerktraject zou juist zo goed zijn geweest (en Bjorn deed het de vorig markt al goed). Kinderachtig gedrag dus, van het studentje.

  • adriana46 at 23:10

   Willy ik ben het helemaal met je eens. Belachelijk dat Gio zijn zin krijgt. Die Gio wordt met de dag erger (negatiever!). Ja hij voelt concurrentie van Bjorn. Bjorn is rustig, sympathiek
   en ziet er ook nog goed uit. En dat kun je van Gio niet zeggen, die dat zelf ook wel beseft. Daarom dit gedrag van Gio, pure afgunst. Nee Gio jij bent steeds meer een loser. En ja zonder de fans van Isabella was jij nooit en te nimmer de Utopiaan 2014 geworden. Die titel kwam Isabella ofwel Nicoline toe. Jou beslist niet.

   Ik hoop van harte dat de volgende markt gaat falen, puur om dit kl*te gedrag van Gio, samenwerken met Patrick. Hoe psycho kun je te werk gaan.

   Misschien is zijn bedmaatje, Naomi, Gio’s adviseuse…?

   • anneke g at 23:29

    je ziet Bjorn bijna niet dan alleen van de week met de laptop en zoals gewoonlijk weet Giorgio het weer beter laat Giorgio op zijn bek gaan en Bjorn doe je best om er wat van te maken met de markt kan alleen in je voordeel zijn

 5. Willy at 16:48

  En Gio krijgt zn zin weer, hij is bang dat bjorn het beter kan, walgelijk, waarom niet gio uit de markt en bjorn er in? Idd vriendjes politiek Ivan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *