Laura gaat haar voedsel kistje slopen

Laura gaat haar voedsel kistje slopen

Tijd om een hapje te eten, zo dacht Laura en liep richting haar voedsel kistje. Tot haar verbazing zit daar een korst in en daar is ze niet echt blij mee! Anderen hebben een fatsoenlijk stukje en zij niet. Haar onvrede laat ze weten aan de bewoners, ook vertelt ze Bjorn dat ze 3 kg is afgevallen deze week. Bjorn biedt heel gebroederlijk zijn stukje aan maar dat weigert ze. Laura besluit maar een appeltje te eten en dreigt in een gesprekje met Gaby dat ze na het centraal haar voedsel kistje van de muur af trapt. Ook Gio heeft brood besteld van zijn eigen geld. Tineke die eerder al aangaf dat er niet naar de crisis geleefd wordt had commentaar. Ze vond het niet kunnen. Gio kaatst terug dat er ook voldoende bewoners zijn die roken dus dan mag dit ook. En ondanks het feit dat ze zo over de bezuinigingen denkt wil ze haar voedsel kistje ook van de muur schroeven. Voegt Laura straks woord bij daad?

Ivan spreekt Wilco later aan op het feit dat Wilco zijn naam van het voedsel kistje heeft afgehaald. Dit wordt langzaamaan verspreid onder de bewoners en er komt weerstand. Het is een experiment, en daar moeten we voor open stellen. Roep niet te hard over die kistjes, Tineke zegt nu hetzelfde wat jij zegt. Wilco vindt dat mensen dingen naar elkaar kunnen zeggen. Dan is het in zijn ogen opgelost.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 37    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. maria at 17:36

  Eerst allemaal groot woord…ja er moet bezuinigd worden.Dus nicole kwam met het idee ..de kistjes. Wat dat betreft vind ik het geen gek idee en wel om de reden dat als men zegt niet meer (voorbeelden) pakken en hoeveel, houdt men zich er niet aan. Dus vandaar de kistjes. Maar nu komen ze erachter dat als het (normale waar je eigenlijk genoeg aan hebt) op is, avonds om bv tussen 22.00 en 24.00 uur eten niet meer kan. En dan bv een Laura te zeggen dat het niet normaal is en zegt 3kg in 1 week is afgevallen (haha geloof je het?) De meesten vergeten daar dat er heel veel mensen waaronder gezinnen nog niet eens zoveel hebben als zij daar.Tineke vinden sommigen dan wel een zeurkous …maar vaak heeft ze wel gelijk! Een voorbeeld is het douchen..voor sporten onder de douche ..daarna weer en s avonds nog een keer(en dan geen 5 min. maar langer) is dat normaal?? Dat doe je thuis nog niet eens! Het feit is gewoon dat men niet het luxe leventje wat men schijnbaar gewend is op wil geven.Dus eigenlijk vind ik …back to the basic!! Ze hebben het nog veel te luxe en daarom wil ik weleens zien wie de echte utopianen zijn als dat er allemaal niet meer is.

 2. Heidi at 16:54

  Is het trouwens niet zo dat het bedrag uit de gouden pot naar gio is gegaan op 31 december? Het plan was meen ik dat ze dat gingen terug verdienen en dan naar het goede doel gingen storten? Is dat al wel gelukt dan…?

 3. Frank at 13:52

  Iedereen vindt dat er bezuinigd moet worden, zolang dat maar niet ten koste van henzelf gaat. Zo wordt er ook gewoon spray tan besteld en wordt er geklaagd als je toevallig het kostje van het brood treft. Dat is dan onmiddellijk reden om de kistjes van de muur te trappen. Die kistjes zijn er gekomen omdat er nog steeds eten gejat wordt en er geen rekening met de anderen wordt gehouden. Het is een kleutermethode, maar zelfs daar kunnen ze niet mee omgaan. Het programma verwordt steeds meer tot het kijken naar een stel over het paard getilde kleuters die niets anders kunnen doen dan klagen en elkaar dwars zitten. In de afgelopen maanden is er werkelijk helemaal niets uit hun handen gekomen en wordt er geld (dat er helemaal niet is) met bakken tegelijk uitgegeven. Het is te bizar voor woorden dat 14 volwassenen er niet in geslaagd zijn met een startkapitaal van 10.000 euro, bonussen van in totaal 35.000 euro en een overwinningspotje van 23.000 euro na 14 maanden ook maar 1 euro over te houden, laat staan 1 euro verdiend te hebben. Als je deze mensen een maand op de Sahara zou laten passen is na afloop het zand op.

 4. anna at 13:10

  Wat een zootje als er nu ook al geen eten is ,zuinig aan doen prima maar helemaal op ransoen is gekkenwerk….zijn er geen andere dingen waar op bezuinigd kan worden?de vorige die verantwoordelijk was voor de boodschappen heeft altijd teveel uitgegeven dan krijg je nu dan andere kant dat ze moeten verhongeren…..op eten moet je niet kijken je hoeft geen luxe maar wel wat je lichaam nodig heeft….als dit zo doorgaat komt iedereen er ziek uit na Utopia! maar ik begrijp dat roken voor sommige heel belangrijk is als ze daar nu op bezuinigen hebben ze meer voor te eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *