Een knallend centraal / bijeenkomst

Een knallend centraal / bijeenkomst

En dan is het tijd waar we al enige uren op zitten te wachten, het centraal wat Colinda en Tineke in willen lassen om het een en het ander recht te zetten en voor vrouwenrechten binnen Utopia op te komen.

Opening centraal, Tineke begint.
Met tranen in haar ogen vertelt Tineke over de zware bevalling van haar schoondochter. Gelukkig is haar kersverse kleindochter Djenn kerngezond geboren. Het kindje weegt 7.5 pond en is 20:30 uur geboren niet nederlandse tijd. Wel toevallig want vannacht ging Tineke rond 02:30 uit bed, zou ze contact gehad hebben met het thuisfront? Beschuit met muisjes heeft ze niet – dat heeft ze met een aantal mensen de rol beschuit opgegeten maar wel schuimpjes met een klein beetje roze erin. Ze verwijst nog wel even naar gisteravond, want hoe die discussie verliep vond ze niet prettig. 

Dingen aangeven
Laura benadert Tineke op een voorzichtige manier en raadt haar aan om voortaan op tijd aan te geven dat het niet goed met haar gaat. Tineke op haar beurt geeft aan dat ze gisteren tijdens die discussie heeft aangegeven dat ze liever niet over dat soort dingen in discussie wilde gaan. Er wordt altijd zo vaak geoordeeld van oh, ze doet niks. Maar pas op wat je zegt, want je kwetst mensen daarmee.

Colinda aan het woord
Ook Colinda geeft aan een zware week te hebben gehad. Goede vrijdag is de emotionele achtbaan begonnen, tijdens de discussie over het bonussysteem. Daarnaast worden de bestellingen die Colinda doorgeeft niet besteld door Joey. Mark vindt het tijd om op te stappen wee lange verhalen heeft hij niet zo’n trek in. Colinda zet er daarom dus vaart achter en leest wat zaken van haar briefje voor. Ik ben klaar met dit Utopia waarin er voor mij geleefd wordt. Ook valt het haar op dat vrouwen niet worden betrokken in de bestuurlijke laag van Utopia. Ze wil een aanvraag indienen waarin alle vrouwen een systeem bedenken. Power to the women voegt Ivan eraan toe. Hij vindt het vreemd dat ze denkt dat vrouwen gediscrimineerd worden, maar van hem mogen ze hun gang gaan. De rest van de mannen kan dat beamen. Ik ben tegen man vs. vrouw dus van wie het plan ook komt als het goed is, is het goed! aldus Bjorn.

De reactie van Joey
Ook Joey geeft zijn reactie na het woord van Colinda. De boodschappen is altijd een gezeik. Als je vaak nee zegt, is het nooit goed. Ik ben er wel klaar mee. Joey doet dus afstand van de boodschappen, maar wie gaat hem opvolgen?

Het zakgeld
Omdat er onenigheid bestaat over het gebrek aan persoonlijke verzorging, pleit Wilco voor een beloning van twintig euro per persoon waarvan je de benodigde spullen kunt kopen. En stelt zijn geld ook nog ter beschikking wat hij momenteel nog heeft. Ivan wordt moedeloos van het feit dat Wilco zichzelf continu tegenspreekt aan de ene kant wil hij dat mensen harder werken, maar aan de andere kant wil hij wel iedereen maar belonen. Ook kan de crisis op deze manier weer snel toenemen wat niet de bedoeling is. De discussie zoals we wel gewend zijn loopt hoog op…

Ruzie
Uiteindelijk slaat de discussie weer om in een ruzie tussen Joey en Colinda. Joey is op zijn teentjes getrapt wanneer Colinda benoemt dat hij in zijn eentje een beslissing heeft genomen. Joey schiet in de verdediging, Oh, dus dat zit je dwars?!  Colinda knikt ja, hij doet wel intelligent maar dat ben ik ook. Ik doorzie het. Joey is er klaar mee…

Bom barst einde bijeenkomst / centraal
Joey en Colinda lijken er niet echt uit te komen waardoor de ruzie blijft doorgaan. Hierdoor stappen verschillende mensen op. Degenen die overblijven brainstormen nog even door over hoe ze deze kwestie op moeten lossen. Joey doet immers geen boodschappen meer. De conclusie is dat men terug moet naar het systeem van 2014, waarbij de bewoners zakgeld krijgen en in eetgroepjes eten. Maar goed, daar wordt vanavond nog niet over gestemd. Einde centraal!

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 17    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Tony at 16:46

  Zo meneer Joey noemt alles gezeik en doet de boodschappen niet meer. Jammer zeg en wat een selfkicker. Hij zei enige maanden geleden nog, dat hij de hardste werker was van Utopia….je ziet hem toch nooit of zelden wat doen. Ja in de keuken, eten klaarmaken voor hemzelf…en een beetje trainen met Gabrielle….

 2. Druif at 00:15

  Ik schrok me rot , zat gelijk rechtop want wat hoorde ik…. knallen .
  Alleen niet uit Utopia maar van kinderen met een voetbal tegen de muur.
  Wilco eerlijk? Welnee, zoete broodjes bakken. Er word weer gestemt. . En collie heeft nog genoeg in haar geheime doosje, geld wat ze achter over heeft gedrukt van de gemeenschap.

 3. adriana46 at 22:50

  Wel dom dat Tineke de beschuiten op heeft gegeten, wetende dat een dezer dagen haar kleinkind geboren zou worden. Ze had met Joey af moeten spreken zowel rose als blauwe muisjes in huis te hebben en uiteraard voldoende beschuiten (14) feitelijk 15 maar Chris is sinds Zondag weg, dus had ze op 15 inwoners moeten rekenen. Dat tekent de persoon Tineke , (voor mij dus absoluut niet positief! 🙁 ).

  Dat het centraal heftig zou zijn was al wel duidelijk door de eerdere berichten die ik las. Wat mij opviel is dat Wilco zijn vriendin zo beschermt. Hij weet dat (oneerlijke) Colinda een “spaarpotje” in de wellness heeft verstopt en toch biedt hij zijn geld aan de groep aan. Dat is ontzettend lief van Wilco!

  Wat laf dat er Utopianen het centraal verlieten. Ivan is wel het meest geschikt als leider, die had het voortouw kunnen nemen om te eisen dat er afspraken gemaakt zouden worden in dit centraal. Ze moeten eruit komen. Een heikel punt blijft een heikel punt als het niet wordt uitgesproken en door beide partijen “water bij de wijn” wordt gedaan. Ze zijn nu eenmaal een groep, die verplicht met elkaar moet leven binnen de poorten. Zij dienen afspraken te maken, zodat zij als een leefeenheid kunnen functioneren. Daar moeten zij zich nu toch onderhand na al die maanden van bewust zijn. Een centraal zo eindigen helpt niet, ze zullen er toch over moeten spreken en afspraken moeten vast leggen. En! Wat valt mij die oneerlijkheid (het spaarpotje) van Colinda tegen. Wilco heeft zo als haar vriend een soort zwijgplicht, maar het slaat natuurlijk nergens op. Het is een vorm van diefstal. (tenminste in mijn ogen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *