Centraal over kip slachten

Centraal over kip slachten

Tijd om te bespreken in een centraal of er een kip geslacht gaat worden of niet. Hoe denken de bewoners erover?

De kip zal halal geslacht worden zodat Ivan er ook van kan eten. Volgens Nicole is dat nu al te laat, het moet nog uit bloeden, besterven en dan kun je het morgen bereiden. Volgens Ivan is het geen probleem, je kunt het zo eten hij doet niet anders. Ook met Rob bespreekt hij de slachting. Rob staat er wel achter als het het doel heeft om mensen aan het denken te zetten. En dat is volgens Ivan ook het doel. Als de groep bij elkaar staat neemt Gio het woord. Hij wil namelijk een mogelijke slacht toch even bespreken met de groep. Wat gaat het worden, wel of niet slachten? Gisteren of eergisteren was er een kip die de boel terroriseert in de groep. EN ik geef hem niet lang meer te leven. We hebben net gesproken over de industrie in de wereld. Mensen hebben wel een kip in de koelkast en nu schreeuwen ze gaan slachten. Om dat tegen te gaan en te laten zien dat kippen ook een mooi leven hebben wat niet altijd een doel als vleesproductie leeft. Wij hebben ze als huisdier en voor de eieren. We hadden vandaag het idee om te slachten. Ivan en ik hadden het idee om kip te eten en vroegen af hoe jullie er tegenover staan.

LauraB wil er wel iets over zeggen, het is nog maar een dagje. Ivan wil dit doen om mensen bewuster te maken, hij heeft laatst een aantal kilo gehakt weg gegooid. We genieten er niet van en tonen er geen respect voor. We zijn hypocriet genoeg om het in de supermarkt te kopen maar als het voor je oog gebeurd is het een ander verhaal. LauraB vind dat een goed punt maar ik zie de noodzaak er niet van in. Los van het feit dat je er een statement over kunt maken. We hebben het niet nodig, we hebben rijst. Volgens Colinda heeft de mens de keus om te slachten of het in de winkel te halen. Zo simpel is het! De vraag is alleen of ik het zinnig vind om het voor heel de wereld te slachten. Ivan antwoordt maar dat is toch hypocriet? Wie ben jij om mij hypocriet te noemen vraagt Colinda zich af. Joey voegt eraan toe dat mensen het niet prettig vinden om te zien. Als je er echt een boodschap aan geeft is het goed, maar we hebben het niet nodig. En Colinda vraagt waarom het niet de eerste dag gedaan wordt. We hadden in het begin van de week nog wel wat maar nu niet veel. Volgens Colinda is het nog voldoende. En Bas zegt dat de kippen eieren geven dus vindt het ook redelijk nutteloos. Volgens Ivan hebben die kippen geen. Nicole stoort zich dat hij bio-industrie naar voren haalt om zijn mannelijkheid te laten zien. We hebben hier vegaweek gehad, je had toen een statement kunnen maken en hoeft het nu niet te doen. Je wordt dood gegooid met dat soort dingen op tv. Ik denk dat je je doel voorbij schiet, en negatieve aandacht krijg je wel. Bjorn vindt het ook niet nodig, of je de plank mis slaat denk ik niet. Volgens Nicole worden kippen vergast en halal is echt niet pijnloos. Het wordt bloederig. En LauraB is van mening om dit niet één keer te doen om een statement te maken. Dan moet je geen vlees meer eten of altijd slachten. De consequentie is wel groter dan dat je het thuis zal doen aldus Rob. Volgens Ivan is dat hypocriet, ook is hij het er niet mee eens dat Nicole gezegd heeft om mannelijkheid te bewijzen. En dan morgen wel een hoop vlees naar binnen halen om vervolgens te eten.  Rob vindt het schandalig dat er vlees weg wordt gegooid. Het is een ander verhaal om uit zijn leiden verlost te worden. Joey denkt dat er niet over gestemd hoeft te worden, je doet het als je het niet doet. Volgens Joey wordt er in een slachthuis niks verspilt maar als je dat bij de kip doet wel. Volgens Nicole moet er een levenswijze veranderd worden. Het is raar als je nu een kip slachten volgende week weer alles eet. De discussie duurt even voort. Ivan vindt het hypocriet en als het te confronterend is ze het dan niet wil. Hij heeft er nu geen zin meer in om het te doen. Echter kan het wel een nieuwe levenswijze worden. Voortaan van eigen kippen leven. Ivan kan er niks mee en heeft er al geen zin meer in. De discussie komt ten einde als er verschillende bewoners weg lopen. Gio zegt tegen Ivan dat het wel te verwachten was. Ivan heeft er geen zin meer in en het zal waarschijnlijk ook niet gebeuren…

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Marja at 17:33

  Dan mogen ze die kip wel goed vast houden, loopt zonder kop nog zo weg. Het is inderdaad bezopen om 1 kippetje met 15 mensen te moeten delen. Zie ze nog de hele dag vreten, dus er is genoeg. Ivan wil zo graag laten zien hoe mannelijk hij is. Halal is ook niet nodig, hij zit nooit meer op zijn kleedje te bidden en drinkt ook alcohol. Dus zo’n goeie moslim is het niet. En dan een paar kilo gehakt weggooien, hij is gestoord

 2. Bardy247 at 17:21

  Veel geschreeuw en weinig wol weer. Ivan wil een kip slachten. Niks meer niks minder.
  Nicole zegt heel treffend dat Ivan zijn mannelijkheid wil bewijzen door een kip te slachten.
  Ivan een een testosteronbom die constant ontploft als het hem niet zint

 3. Toet at 17:14

  Waarom wil je dit leventje van dit kippetje ontnemen.Kijk er naar .Ze genieten van het leven is het nou echt nodig voor zo weinig vlees (Delen met ze 15 e) om het te slachten.De hardheid van die mensen als Iwan daar heb ik zo.n hekel aan.Enge Ali baba.

 4. Boerderijbert at 15:49

  Gewoon slachten die kip die eieren eet. Hoeft heel Nederland toch niet per se te zien.
  In de supermarkt draait toch ook geen filmpje hoe de kippen geslacht worden maar ze liggen er wel.
  Met een bijltje in 1 keer de kop eraf dan voelt die kip echt niks meer.

  • David Brigham at 16:55

   Thuisslacht (met bijl) is zeker een stuk diervriendelijker dan de slacht van supermarktkippen (zeker als je voor die laatsten het brute transport erbij rekent, laat staan het zielige leven ervoor). Die slachthuiskuikens worden trouwens niet vergast (zoals Nicole beweert) maar elektrisch verdoofd [wat zeker niet altijd goed gaat..] en dan op de kop mechanisch geslacht. Halalslacht gebeurd overigens niet met een bijl maar met halssnede, dus wel iets onpleasanter (zou ik als Utopiaan niet mee instemmen). Ik dacht trouwens dat maanden terug boer John aan Giorgio zou leren slachten (toen ze hanen over hadden), maar weet niet meer of dat ooit echt gebeurd is.

 5. anneke at 15:35

  Als ze volgende week weer in de loods zijn moeten ze eens een week leven zoals mensen in de bijstand,die hebben ook alle dagen geen vlees dus 1 week zonder luxe niet roken niet drinken ook geen vlees leef maar weer zoals ze wel eens gedaan hebben van hagelslag pasta en jam en ander brood beleg.
  En net wat Tineke schrijft ga weer schilderen of kettingen en oorbellen armbandjes maken er hoeft niks meer gebouwd worden ga weer voor geld zorgen en dan ook allemaal.
  En Mark moet ons weer eens op de hoogte houden hoeveel geld er nog is al een hele tijdt niks van gehoord.
  En laat de kippen met rust ze zorgen voor de eieren je gaat de koe ook niet slachten voor een lekker stukje vlees

 6. Tineke at 15:22

  Ivan is een bazig haantje, ik vond hem meteen al geen symphatieke man, later dacht ik oké maar nu is hij een walgelijke man onuitstaanbaar zelfs met zijn profoseerend gedrag.
  En dan nu dat stomme gedoe over kip slachten hij lijkt wel niet goed bij z n hoofd waarom vraag je , je af moet dat zo nodig wat berijk je ermee niets helemaal niets, word tijd dat hij z n biezen pakt.
  En van gio valt het me echt tegen dergelijk gedrag , je moet toch beter weten en geen mee loper worden om zo stoer te doen bereik je niks mee.
  Doe je ding en doe normaal dat is vaak al gek genoeg.
  Jullie weten van gekkengijt niet meer wat jullie doen moeten.
  Ga weer leuke dingen doen lekker schilderen, of iets anders moois neer zetten dan altijd die achterlijke werk druk, dat kun je buiten utopia ook doen.
  Doe je best en word weer gelukkig dat maakt je mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *