Een aantal resultaten van het onderzoek door Ivan

Een aantal resultaten van het onderzoek door Ivan

Ivan is al een paar dagen bezig om bewoners te bevragen. Hij wil erachter komen wat doelen zijn, wensen, irritaties en uiteindelijk verbeteringen kunnen zijn voor de samenleving. Hij heeft al een aantal resultaten en besprak deze eerder met Nicole op het rokersbankje. We hebben zijn resultaten kort en bondig omschreven want het was nogal een lang gesprek.

 • Het is belangrijk voor de bewoners dat er duidelijkheid is en dat ze weten waar ze aan toe zijn en wat ze precies doen.
 • De Utopianen moeten elkaar respecteren, in waarde laten, elkaar de ruimte geven om fouten te maken en elkaar helpen om ergens te komen.
 • Over het economische systeem zijn weinig mensen te spreken, ze vinden het een grote chaos.
 • Ze zouden het fijn vinden als er over de BV wel leiding is, maar over de gemeenschap niet. Leiding vinden mensen wel fijn, maar het moet niet belemmeren in de vrijheid en de bewegingsruimte.
 • Ze vinden dat er binnen de gemeenschap doelen moeten zijn: dat iedereen zijn eigen doelen kan behalen maar daarnaast zou het fijn zijn als er een algemeen doel is en een taakverdeling.
 • Meer groepsactiviteiten, harmonie en ontspanning.

Nicole is het er wel mee eens. Het probleem is volgens haar alleen dat er een aantal bewoners zijn die een bepaalde sfeer op de groep drukken. Mark en Ivan laten andere Utopianen namelijk regelmatig weten dat ze niet hard genoeg zouden werken voor de groep.

Ik vind dat je mensen heel erg snel veroordeelt in wat ze doen of niet doen, en eigenlijk de verkeerde mensen veroordeelt. Het spijt me heel erg maar ik vind dat Laupie niets doet. Maar ze heeft wel een grote mond. Als ze een dag de was gedraaid heeft dan gaat ze iedereen vertellen hoe het schoon moet zijn, maar ze wast zelf niet eens haar eigen bord af na de lunch. Daar wordt niets over gezegd. Op de een of andere manier hebben zij binnen deze groep een of andere heiligheidsstatus of zo. Maar ook Mark vind ik passief, hij roept heel hard maar doet vrij weinig. Waar haalt hij dan het recht vandaan om mensen aan te spreken iets voor de BV te gaan doen?  Ik stoor me daar heel erg aan. Ivan kan zich daarin vinden, zij willen niet dat ik iets zeg. Dus dat laat ik zo. Maar de mensen die wél ergens willen komen, die help ik wel. Ze discussiëren nog even door als Nicole Ivan op het hart drukt dat hij erg bepalend is voor de sfeer en dat als leerpunt ziet.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. marinka at 16:02

  Helemaal eens! Al meerdere keren heb ik me geërgerd aan de dubbele moraal die Laura B hanteert.

  Ze is vooral druk bezig met het be- en veroordelen van anderen. Ze heeft zelfs het lef om anderen o.a Gaby,Bjorn aan te spreken op het feit dat ze weinig zouden doen. Dit terwijl er vrijwel niets uit haar eigen handen komt.

  Daarnaast verbaas ik me over het feit dat Bas de camping mag gaan doen terwijl Laura B een enorme Tam tam maakte toen Tineke de markt voor haar rekening wilde nemen. Logisch toch? ! Laura B doet er niets aan.

  Ik denk dat mensen haar hier niet op aan durfden te spreken omdat ze het vriendinnetje van Joey is. Dat gaat binnenkort veranderen als Joey weg is. Overigens verwacht ik dat we met het gettek van Joey ook zeer binnenkort afscheid van Laura B kunnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *