Het centraal van 25 mei

Het centraal van 25 mei

Tijd om weer van alles te bespreken, het is even geleden maar dan is er dan toch weer een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 25 mei terug.

Opening centraal
Nadat alle bewoners lekker uit Le Luifel patat gegeten hebben opent Ivan een centraal. Daarom vraagt Ivan of het een goed idee is om één keer in de week een lockdown te houden. Maar op welke dag.

Wekelijkse lockdown?
LauraB zou graag een wekelijkse lockdown doen op zondag. Dat vinden andere bewoners onhandig, want dan zijn er vaak grote evenementen,. Zoals de markten en de modellendag die er aan zit te komen. Maar ook Rob heeft een voorstel, we kunnen de lockdown dan toch verplaatsen naar maandag? Als er op zondag een evenement is? Her en der krijgt hij wat steun. Maar Mark is het er niet mee eens.  Maandag is voor de rest van Nederland gewoon een werkdag. Die hebben we hard nodig voor de BV om zaken te doen. Ivan sluit zich erbij aan.

Lockdown op zondag anders maandag
De groep wordt het niet echt met elkaar eens omtrent een lockdown dag. Ivan hakt uiteindelijk de knoop door.  De lockdown is in principe op zondag en anders op maandag. Maar we moeten rekening houden met de lockdown met het plannen van evenementen.  Bas is het er niet mee eens, tja, dan ben je wel dief van je eigen portemonnee.

Verspilling van voedsel
Het verspillen van voedsel is het volgende bespreek punt. Vooral Bas heeft gezien hoeveel eten er weggegooid wordt. Bas wijst € 50,- per groepje, per dag toe. Op die manier zijn ze goedkoper uit dan hoe het voorheen ging. Iedereen is het erover eens dat Bas voortaan het voortouw neemt en de inkoop zal doen. Ivan heeft een aanvulling, wat ons budget in het algemeen betreft gaat het niet echt best. Er komt te weinig binnen. Dus er moet iets veranderen.

Free for all systeem
Ook de inkoop van luxe wordt beperkt, alle uitgaven gaan via Bas. Het zakgeld kan niet vrijuit besteed worden. Het free for all systeem is dus vanaf vandaag ten einde gekomen. Mark grapt ik kreeg een telefoontje uit Amerika. Dat ze erg blij waren met de grote vraag naar sigaretten. Nee, we kunnen rustig zeggen dat het gefaald heeft.

Een ander geldsysteem
Aangezien het geld eruit vliegt wil Colinda eigenlijk graag terug naar het geldsysteem dat in November ingevoerd werd. Waarom doen we dat niet meer? Niemand lijkt er tegen te zijn.Mark lijkt het ook wel iets te vinden en Ivan vraagt zich af wat de mensen kregen die geen product of dienst hadden. Die kregen tien euro per week aldus Mark. Als je € 100,- winst hebt met je product, dan krijg je daar zelf € 30,- euro voor verheldert Ivan. De rest gaat naar de BV.  Maar wat doen we dan met de investeringen? vraagt hij zich af.  Ja, dat even niet meer dan antwoordt Nicole. Maar toch vond ik dat idee van Bas erg leuk  brengt LauraB weer in. Daarover gesproken grijpt Bas zijn kans. Ik wil graag € 100,- als investering aanvragen. Want ik wil beginnen met de pannekoeken.

Concurrentie
Ga je dan met mij concurreren? vraagt Gio verbaasd. Hoezo? vraagt Bas.  Heb jij een pannenkoekenrestaurant dan? Ja antwoordt Gio waarop Bas zich afvraagt wanneer deze geopend is.  Nou, drie weken geleden bijvoorbeeld is het antwoordt van Gio.  Kunnen jullie dan niet samenwerken? wordt er door de groep geopperd. Dat zullen we nog wel zien is het antwoord van Bas die niet heel enthousiast klinkt.

En weer verder met een ander geldsysteem
Na de pannenkoeken kwestie “uitgesproken” te hebben wordt er toch weer even gesproken over het geldsysteem. Mark legt uit dat met dit systeem werken loont. We stimuleren dat je aan een product gaat werken. Als je het niet doet krijg je een klein beetje zakgeld, maar als het wel doet kan je merken dat je erg veel geld kunt verdienen. Maar dit is niet bedoeld om verschil te creeëren, maar om het verschil juist kleiner te maken. LauraB snapt het niet helemaal, we komen net uit de lockdown. We hadden het over de technologie op zondag uitsluiten voortaan. Ik vond het gevoel van vorige week erg fijn. Ik snap wel dat het slecht gaat met de BV… ach, ik kraam onzin uit vandaag. Laat me maar.

Het was zo’n fijne week vorige week. Waarom zouden we werken voor geld en niet om het hier fijn te hebben? vraagt LauraB aan de groep. Ja, prima zegt Mark. Ik wil best Le Luifel sluiten en de hele dag lachen, gieren, brullen. Maar als de BV kapot gaat zitten we volgende maand allemaal thuis.

De BV of de gemeenschap?
Wat gaat er nu voor: de BV of gemeenschap? Hoe zit het met de groepsactiviteiten? Bas doet een suggestie, maar Naomi grijpt in dat kost toch ook weer geld? Moeten we er niet eerst voor zorgen dat de BV gaat draaien? De groep lacht maar Mark steunt haar. Vervolens gaat het toch over gemeenschappelijke dingen om te ondernemen, dansen, koekjesbakken, synchroonzwemmen, bonbons maken, vuurspuwen, schilderen met zijn allen, een dagje tutten met zijn allen, een kaasworkshop. Mark zegt uiteindelijk ja goed. Nu hebben we de groepsactiviteiten tot en met december wel weer gepland. Zullen we het nu weer over belangrijker dingen hebben?

Toch geen belangrijke dingen meer…
Er wordt volop doorvergaderd over leuke groep dingen doen totdat Colinda voor stelt om een workshop naar Utopia te halen waarbij je over hete kolen moet lopen. Daar kan je zoveel kracht uithalen. Ik weet dat er kosten aan zijn verbonden, daar heb ik al overleg over gehad. Het zal neerkomen op € 750,- voor de hele groep. Misschien dat ik er wat vanaf kan onderhandelen. Maar ik denk dat het heel goed zal zijn voor onze teambuilding. En daarmee sluit het centraal, hopelijk krijgen de bewoners na deze workshop betere inzichten…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 19    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. anneke at 10:56

  En ja hoor hij wil weer wat over nemen eerst de camping nu de pannenkoeken bakken hij wil ook de strandtent doen hij krijgt het nog druk.
  Als hij alles gaat over nemen zoals l luifel de administratie de koeien en misschien ook Colinda, bouwen dan kunnen de andere luieren of vertrekken.
  Wat ook een verveelend ventje is dat verzin iets nieuws wat er nog niet is
  Zoals ik al eerder schreef ik vertrouw hem niet vooral niet als hij met geld om gaat en mag beslissen wat er besteld gaat worden ,dat moet gewoon algemeen gaan worden en dan vind ik dat Gabrielle dat mag gaan doen die vertrouw ik wel

 2. Marja at 09:35

  Al die workshops kosten weer geld . Het valt me op dat er nooit meer gezegd wordt hoeveel ze in de min of in de plus staan. In de plus zal wel niet door al het uitgeven wat ze de laatste tijd hebben gedaan.waarom noemen ze een vrije dag nu ook ineens een lockdown. Ze kunnen voor de meeste beter vermelden wanneer ze wat doen, de meeste zijn luie varkens

 3. Helmie at 05:07

  Er mocht toch geen geld uitgegeven worden??? Moeilijk doen over 100 euro waar Bas om vroeg en wat nog oplevert en die mafkees Col vraagt of het de normaalste zaak is om 750 euro om ff vrijwillig over hete kolen te gaan lopen!!!! Die soort echt dus niet hoor…. Het is haar laatste wens, gaat ze dood of zo????

 4. adriana46 at 02:58

  Inderdaad pfff Petra. Onze “helderziende” Colinda weer, met haar stompzinnige ideeën: workshop over hete kolen lopen……… niet is dan wat het lijkt, maar toch, moet het niet gekker worden! En 750 euro (véél te veel!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *