Het vertrek van Joey

Het vertrek van Joey

En toen was het 12:00 uur en dat betekend dat Joey Utopia definitief mag verlaten. Samen met LauraB heeft hij zijn spullen uitgezocht en zijn kist ingepakt. Een aantal spullen hoeft Joey niet meer en verdeeld deze onder de bewoners. Zoals sportkleding voor Gabriëlle en Ivan krijgt ook een stapeltje. Maar ook het geld wat hij nog had wordt verdeeld, 100 euro voor Mark Joey moest nog iets betalen aan hem en 50 euro voor LauraB. Zij wilde het eigenlijk in de gouden pot doen maar dat vond Joey niks. Dan koop ik wel iets voor Ivan antwoordt LauraB. Dat vindt Joey wel een goed idee.

En dan is het tijd om te gaan, alle spullen worden in de bakfiets geladen en Joey gaat er bovenop zitten. Gabriëlle speelt als taxi en levert alles bij de poort af. Daar geeft hij Gabriëlle alvast een knuffel en ze bedankt Joey voor alles. Joey neemt LauraB even apart, hij zegt dat hij op haar wacht. Ik hou veel van je aldus LauraB en Joey ook van haar. Dan lopen de twee weer richting de rest van de groep. Kom maar op met die k*t foto zegt Joey vrolijk. Joey wil liever niet dat er iemand gaat janken en kan een hoop zeggen. Ik hoop dat jullie je vast houden aan de week die we gehad hebben. Dat je zo gaat denken over hoe je het wil. Thuis ga ik bouwen aan mijn eigen Utopia en lekker tatoeëren. Thnxs voor de leuke tijd en de achterlijkheid, maak er wat van! Vervolgens wordt er een groepsfoto gemaakt zoals we dat gewend zijn. Er wordt geknuffeld en dan is het tijd om echt naar de laatste poort te lopen. Ivan, LauraB en Gio gaan mee. Bedankt voor de geweldige tijd zegt de bijna ex Utopiaan nog. Hij zwaait nog een keer en zegt maak er wat van, van mij heb je geen last meer. Hij knuffelt nog een keer met LauraB, Ivan en Gio en dan gooit hij de poort over waar ze zien dat al zijn familie staat te wachten. Zijn Utopia avontuur is definitief beëindigt. Ivan, LauraB en Gio lopen hand in hand terug. Terug naar het zooitje ongeregeld voegt Gio eraan toe.

Laatste bakje koffie LauraB & Joey

Laatste bakje(s) koffie van Joey en LauraB

Joey knuffelt Ivan

Joey geeft Ivan nog een knuffel terwijl hij zijn post leest

Gabriëlle fietst Joey weg

Joey verlaat utopia

 

Joey zwaait

 

Joey verlaat Utopia

Samen terug lopen

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 20    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. Eind at 15:16

  Utopia loopt op zn eind. Dat merk je aan alles. Ik denk dat dit de manier is om utopia te laten stoppen door de bewoners te laten stoppen zodat ze zelf de stekker er niet uit hoeven te trekken. Het project is ten einde en is gewoon geflopt. Of juist gelukt omdat een flop ook een resultaat is. Eigenlijk was het project na 2 maanden al klaar.

  Er had nooit een loods moeten staan. Ze hadden met helemaal geen onderdak moeten beginnen. Dit was een loods die expres wat lelijker gemaakt is om het te laten lijken op een bouwval.
  Daarnaast sta je op een verkapt bedrijventerrein. Dit had je ver van de bewoonde wereld (in een echt bos) moeten laten doen (waarschijnlijk dan ook niet in nederland). Dan is het pas een experiment. Echt overleven omdat je anders gewoon dood gaat. En misschien moest je dan echt wel je eigen zeik opdrinken.

  Verder kun je geen utopia opbouwen als de samenleving steeds wisselt. De meeste dingen, gedachtes, etc van de bewoners van het eerste uur zijn er al lang niet meer. Hoe kun je dan ook iets opbouwen wat later niet wordt doorgezet door een groep hele andere bewoners.

  Eigen wetten en regels? Die gelden er niet. Iedereen moet zich hier aan de Nederlandse wetgeving houden. Dit had iets moeten zijn waar de Nederlandse wetgeving niet had moeten gelden.

  Eigenlijk had het zo geweldig kunnen zijn: van buiten in de natuur waar je als je honger had mieren moest gaan eten tot een mega groot pretpark of wat voorsoort project dan ook. Dan was dat resultaat pas verschil geweest. Nu is het van een lelijke loods in een mooie loods. Meer is er niet veranderd. De projectjes zijn hetzelfde als vorig jaar rond deze tijd.

  Tot slot zijn de projecten amateurisme ten top. Dit is meer in de poppenhoek een rollenspelletje spelen. Man, dit zijn volwassen mensen. Het is het nooit echt geweest. Tatoeerdertje spelen ipv een echte tattoeshop. Taartenbakkertje spelen ipv een echt bakkerij. Ateliertje spelen ipv een echte kunstruimte. Back to basicje spelen ipv echt back to basic leven. Concertje spelen in een loods ipv een echte concerthal te maken en in te richten met goede acoustic. Radiootje spelen, zonder een radiostudio en zonder weet dat radiomensen jarenlang hebben geoefend en vele uren er geinvesteerd hebben. Wat hebben we dan nog meer? Kledinglijntje spelen ipv een kledingwinkel te zijn met een bijpassend assortiment. Musicaltje spelen ipv jarenlang op de theaterschool te hebben gezeten, daar ervaring te hebben opgedaan om kwalitatieve musicals het publiek te vermaken. Boerderijtje spelen ipv dat er echt van de boerderij geleefd kan worden.

  Niets voor niets loopt le luifel zo goed? En dat is makkelijk te verklaren. Dat is het enige dat echt iets voorstelt wat het moet voorstellen. Een patatkraam dat een patatkraam is. (Nou is dat ook niet zo moeilijk).

  Ook wordt er te veel door de regie bepaald. Misschien nog wel meer dan programma’s als big brother. Daar werd een opdracht door een stem aangekondigd. Nu valt het juist nog meer op door het in te fluisteren. Ineens gaan ze met zn allen back to basic. Denk je nou echt dat de bewoners dat zelf hebben bedacht. Dat is om even een impuls te geven.
  Ook denk ik hoe je nou een utopia kan opbouwen als je mensen screent. Precies mensen uitzoeken die elkaar niet liggen gaan geen utopia/eigen samenleving opbouwen.

  Ik denk dat het nog beter zou zijn een aantal mensen te loten die er komen wonen, zonder dat je ze uitzoekt. Kortom is er te veel geregisseerd waardoor er nooit een samenleving kan ontstaan met een eigen taal, gebruiken, gewoontes, normen, waarden, wetten regels, etc…

 2. johanna at 14:35

  Jammer dat joey er uit gaat en idd die bas is een schijnheilige niet te vertrouwen steelt sigaretten ik mocht hem gelijk al niet.

 3. Marja at 13:04

  Prima dat de semi directeur is vertrokken alleen jammer dat hij die “hardwerkende” vriendin van hem niet heeft meegenomen, misschien is hij wel blij dat hij van haar af is

 4. anneke g at 11:50

  Heel jammer ik had liever iemand anders zien vertrekken.
  De trouwe lezers weten wel wie ik eruit had zien gaan hij is er nog maar pas maar hij mag van mij er nu al weer uit tatatata de naam is BAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *