Hoe moet het leven verder na de lockdown?

Hoe moet het leven verder na de lockdown?

De lockdown zit er alweer bijna op, nog 2 uur om precies te zijn en daarna hebben de bewoners weer alle luxe. Maar Ivan is al dagen bezig om te inventariseren hoe het leven na de lockdown verder moet. Vanmiddag sprak hij hierover met Mark.

Ivan zegt tegen Mark dat hij vooral bang is dat iedereen weer in oude gewoontes terug gaat vallen. Zondag is een dag samen maar de rest was dat eigenlijk niet. Mark kan zich er in vinden en is ook bang voor de mensen die meerdere projecten hebben. Sommige bewoners hebben meerdere projecten en eigenlijk meer hooi op hun vork genomen waardoor er van bepaalde projecten niets meer terecht komt. Als voorbeeld noemt hij Nicole, zij moet eerst het cordwood huis afmaken, is bezig met een nagelstudio dat moet gaan lopen en daarna kunnen er weer andere dingen. Dat moet gewoon de kop ingedrukt worden. Maar nu wil ze ook nog gaan tatoeëren. Het is verstandiger om maximaal 2 projecten tegelijkertijd te doen. Ivan vindt dat zeker geen slecht idee.

Maar Markt maakt zich nog meer zorgen, de oude garde verlaat langzaamaan Utopia, zo ook Joey. Momenteel komen er alleen maar jongen mensen Utopia binnen maar het heropbouwen van de groep heeft veel tijd nodig. Ivan heeft daar wel iets op toe te voegen, hij wil de samenleving en de BV loskoppelen. De samenleving is het groepsgebeuren en de BV krijgt één leider. Hij zal alles runnen wat met zakelijke dingen te maken heeft. Maar de ideeën zijn nog niet op, Mark wil het gemakkelijk toewijzen van investeringen minderen. Ideeën moeten aan de groep gepresenteerd worden, uitgerekend worden en de bewoner moet laten zien dat hij of zij echt serieus is. Voldoet de bewoner met een bepaald idee hieraan krijgt hij of zij een investering hiervoor. Eigenlijk moet het dus verdient worden. Uiteraard moet dit allemaal nog besproken worden in de groep. Hoe zullen zij het nieuwe systeem vinden?

Momenteel wordt er nog druk schoongemaakt, het terrein wordt aangeveegd. De gym is schoon en de koeien zijn verzorgd, en er wordt alvast vuur gemaakt. Het is nu wachten totdat het bestelde vlees komt en tot het 20:00 uur is! Overige Utopia nieuwtjes kun je hier terug lezen. Smakelijk alvast!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 24    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 22:30

  Als die Bas maar niet de leiding krijgt, is het niks voor Rob dan doet hij ook wat.
  Is Mark al weer bezig met de administratie want dat is ook al een tijdje geleden dat je daar wat van gehoord hebt.
  Naar wat hun besteed hebben zal het geld wel op zijn

 2. bart g at 17:37

  Feest….????
  Hoe kan er nu een feest komen… Bas en gio zijn binnen geweest..
  Als er iemand binnen is geweest dan ging het feest niet door.
  De regie houd zich niet aan zijn afspraken..
  En over wat voor een week praat je …het is gewoon een vakantie van een week geweest…
  En bestellen ze ook nog drank en sigaretten…
  Voor hoeveel geld hebben ze op gerookt…
  De show gauw afsluiten en ophouden met deze flauwe kul…

  • anneke at 19:14

   Wanneer is Giorgio binnen geweest en wat heeft hij mee genomen.
   Het moet toch iemand opgevallen zijn dat ze dan binnen zijn geweest, en dat ze dan gestraft moeten worden.

 3. Marja at 17:36

  Ja hoor, Ivan wil wel dictator zijn. Verder niets nieuws, was vroeger ook al zo, alles aan de groep voorleggen. Nu nog het zakgeld terug, liefst niet meer dan 10 euro. En niets meer zelf bestellen. Geld in de BV. 2 pakjes sigaretten per persoon. Zelf koken van de moestuin 2maal per week vlees. Eens kijken hoe lang ze het volhouden

  • anneke at 19:26

   Ik heb liever Ivan als zoals jij het noemt dictator dan die Bas die het wilde zijn dat zei hij toen hij goed en wel binnen kwam.
   Ivan heeft heel hard gewerkt in al die maanden dat hij er al in is, die Bas heeft alleen maar gestolen al is het maar chips en drank.
   Hij denkt alles maar over te kunnen nemen laat hem zelf wat anders verzinnen wat geld kan opbrengen om daar te kunnen leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *