Kinderen arriveren voor de lockdown

Kinderen arriveren voor de lockdown

En daar zijn de kinderen om een lockdown mee te maken! Ze worden hartelijk ontvangen door Bas en lopen door naar Gio. Hij stelt zich netjes voor en gaan de loods in. De kinderen mogen op een kistje gaat zeggen en dan volgt er een uitleg. Hij heet iedereen welkom in Utopia, we hebben vorige week overleefd met praktisch niks. Dat gaan we vandaag doen met jullie, we gaan overleven en jullie gaan de uitdaging aan. Eerst is er een rondleiding, en daarna is er tijd om jullie kistjes te vullen met basis behoeften, alle dingen waarvan jij denkt dat je je één week kunt redden. De rondleiding is belangrijk want je kunt zo alvast kijken wat handig is. Jullie mogen straks overal in de loods zoeken naar spullen. Straks gaan we naar de gym waar we ook overleefd hebben. De kids hebben er wel zin in, ze doen een ontspanningsoefening en de rondleiding kan beginnen! Vervolgens gaan de kinderen weer naar binnen en zodra ze op hun kist zitten zegt Gio dat de kistjes zo gevuld mogen worden. Ze hebben 7,5 minuten de tijd om te overleggen, elektronische apparatuur mag niet mee, kleding en messen mogen niet mee. Jullie krijgen straks allemaal een maatje mee. De kids hebben 10 minuten om in te pakken voordat de “lockdown” echt begint. Tijdens het overleg worden taken verdeeld van wie wat pakt. Vervolgens laat Gio het luchtalarm af gaan zodat de bewoners weten dat ze de kinderen moeten ondersteunen met inpakken. Het inpakken begint en de bewoners helpen de kinderen mee. Als de tijd erop zit gaat het gezelschap naar de gym daar vertelt Gio dat ze daar een week lang in hebben overleefd. De kinderen mogen net als de bewoners een slaapplek maken als dat gedaan is gaan ze naar de vuurplaats. Het nut van vuur tijdens overleven wordt uitgelegd. En Nicole legt ook nog wat survival dingen uit, wat er naast vuur nog meer belangrijk is zoals water en eetbare planten. Het gezelschap loopt een rondje over het terrein en akker en Nicole laat van alles zien. Vervolgens wordt er een vuurtje gemaakt door Gio en kunnen de kinderen daarna nog een frietje krijgen. Daarna zit het bezoek aan Utopia er voor de kinderen weer op. Er wordt nog wel even een groepsfoto gemaakt om het avontuur mooi af te sluiten.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. Sonja Hiemstra at 17:56

    Overleven was het zeker niet voor de Utopianen, een weekje zonder labtop en telefoon, maar wel met eten en drinken in overvloed. Het was best wel nuttig om samen zo’n weekje door te brengen, ze kwamen nu toe aan praten met elkaar, voor de teambilding prima.

  2. Marja at 15:57

    Nou nou nou wat een leuk uitje. Erg nuttig om de kinderen vuur te leren maken.het verhaal van Gio is roerend, overleven met bijna niks. Ze hadden water, stro om op te liggen zeilen, dekbedden, voldoende te eten. Ja dat was het echte overleven!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *