Newtopia binnenkort van de buis?

Newtopia binnenkort van de buis?

Eerder schreven we al over Newtopia, het Duitse Utopia waar een gesprek met de regie was uitgelekt. En dat heeft het programma niet goed gedaan. Zo meldt mediacourant.nl Gaat het programma binnenkort van de buis?

Het gaat slecht met Newtopia, de Duitse versie van John de Mol. De kandidaten lopen massaal weg, de kijkers zijn boos en de kijkcijfers blijven dalen. Dat melden Duitse media. Na de rel over het manipuleren van Newtopia, haalt het realityprogramma nog steeds elke dag het nieuws. Vorige week ging de livestream van de show enkele uren op zwart, omdat de kandidaten massaal in opstand kwamen tegen het wegstemsysteem. Zes kandidaten verlieten de show.

Kijkers voelen zich in de maling genomen door producent Talpa, dat Newtopia neerzet als realityprogramma, maar waar de productie de kandidaten wel heel erg lijkt te sturen. Nadat half april per ongeluk via de livestreams te zien was hoe een Talpa-medewerker een uur lang vergaderde met de Newtopia-kandidaten, winden kijkers zich nu op over het urenlang op zwart gaat van de livestream. Men vraagt zich in Duitsland al af wanneer de stekker uit het programma gaat, want de kijkcijfers blijven maar dalen. De show begon met 2 miljoen kijkers, maar april werd afgesloten met 1,2 miljoen kijkers, een laagterecord. Volgens Duitse media zijn de magere kijkcijfers van Newtopia slecht nieuws voor John de Mol. “Als Newtopia flopt, net zoals in de Verenigde Staten, kan hij het format minder goed verkopen aan de rest van de wereld”, staat er te lezen. In Nederland is Utopia succesvoller. Het is het meest bekeken vooravondprogramma van SBS 6 ooit.

Bron: mediacourant.nl

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. Marja at 11:54

    Ja, daar zeg je ook wat, het meest succesvolle vooravondprogramma van SBS . Maar kijk eens naar de kijkcijfers van de andere zenders, dan zie je wat succesvol is. Hier krijgen ze kennelijk ook bijna geen deelnemers meer, als je merkt hoe lang het duurt voor er eentje bij komt. Ik kijk geen livestream en geen tv, lees alleen mee hier , dan weet je genoeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *