Yes we care centraal

Yes we care centraal

Zoals we vanmorgen al schreven was er een bespreking omdat de bewoners een yes we care traject willen beginnen. Na deze vergadering roept Ivan de groep bij elkaar voor een zeer kort centraal.

Opening yes we care centraal
Ivan opent het centraal zodra iedereen zit en vertelt dat hij een bespreking met Floor heeft gehad over het yes we care project. Maar ook Floor legt wat uit over de organisatie. Deze heeft het doel om ervoor te zorgen dat de BV niet alleen gezond is maar het ook goed doet en blijft doen.

Een doel?
De vraag is: ‘Hoe kan iedereen zijn eigen doel verwezenlijken?’ Mark bekent dat het tegenwoordig alleen maar om geld draait in Utopia. We produceren, maar we weten niet waar vraag naar is voegt LauraB eraan toe. Mark zijn doel is om zo snel mogelijk geld te verdienen. Wanneer Floor vraagt hoe ver de hij daarin gaat, antwoordt Mark het volgende. Over lijken, het is zijn behoefte dat de BV goed draait, want er moet elke maand minimaal 5.900,- euro worden verdiend.

Kwaliteiten
Vervolgens gaat het over kwaliteiten. Iedereen heeft zijn rol binnen Utopia. Het is Floor opgevallen dat veel bewoners bezig zijn met geld verdienen, maar dat er ook een aantal zitten met een persoonlijk doel. Toch heeft voegt iedereen iets toe. Neem een voorbeeld aan een moeder. Zij verdient geen geld, maar is wel van grote waarde.

Einde centraal
Jullie schieten heel snel in het wat, concludeert Floor van Yes We Care. Wat we overslaan is waarom. Waarom veel geld? Waarom genieten? Als je niet weet waarom je dingen doet, dan is het gedoemd te mislukken. Voor de BV is het belangrijk om geld te verdienen, om in materiële behoeftes te kunnen voorzien. Maar wat is belangrijk voor de samenleving? Vervolgens sluit het korte centraaltje alweer. Of de bewoners er iets aan hebben gehad is natuurlijk nog even de vraag… Het was meer een discussie centraal over luxe en geld verdienen. Dit was slechts een kennismakingsgesprek. Het echte traject moet nog volgen

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Lisa at 18:08

    Goed om hiermee in zee te gaan.Het zou dan zo moeten zijn dat iedereen meedoet en anders de kist inpakken en toedeloe

  2. Anja at 16:53

    Willen ze dat nu echt???? Ze willen alleen geld uitgeven (de goeie niet te na gesproken)) aan drank en kleren, hoe het geld binnenkomt zal ze een zorg zijn. Stop toch met dat yes we care gedoe, kost ook nog geld zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *