Belangrijke Utopia datums van juni

Belangrijke Utopia datums van juni

Er komt weer een spannende tijd aan deze maand, waaronder intrede van nieuwe potentiële bewoners en de verkiezingstijd. Hieronder hebben we alle belangrijke datums van juni bij elkaar gezet zodat je deze niet hoeft te missen!

Zaterdag 13 juni 2015
De start van de verkiezingstijd. Om 09:00 uur is de bekendmaking van de drie nieuwe kandidaten (de potentiële visumhouders). Vanaf dan staan de lijnen wagenwijd open op de website en in de app tot dinsdagavond 16 juni 22:00 uur. Tot die tijd kan iedereen GRATIS stemmen op één van de drie potentiële visumhouders. Uiteindelijk krijgen de twee kandidaten met de meeste stemmen een Utopiavisum en zullen zij woensdag 17 juni Utopia betreden.

Maandag 15 juni 2015
Vanaf dan heb je 24 uur de tijd om te nomineren! Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle Premium paspoorthouders stemmen op een van de huidige inwoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De stem van de duizend meest actieve Utopianen – de Elite – weegt zelfs drie keer zwaarder. De drie inwoners met de meeste (negatieve) stemmen krijgen dinsdag 16 juni een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia. Stemmen doe je op de website of in de app.

Dinsdag 16 juni 2015
De dag van de nominaties in Utopia. Om 09:00 uur sluiten de lijnen voor jou en zullen de inwoners rond de klok van twaalf ’s middags beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen: de stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende inwoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één inwoner.

Bovendien wordt er duidelijk gemaakt welke drie inwoners blijkbaar de minst populaire zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld (15 inwoners maal 3 stemmen + 1 publieksstem maal 3 stemmen). De inwoners met de meeste stemmen belanden op de schopstoel. Dit zijn er minimaal drie, maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Vanaf nu ligt het lot van de genomineerden in de handen van de nieuwe inwoner die zondag 21 juni wordt gekozen door de groep.

Woensdag 17 juni 2015
Terug naar het stemmen op de nieuwe kandidaten. Alle positieve stemmen worden bij elkaar opgeteld en de twee kandidaten met de meeste stemmen mogen vandaag Utopia betreden. Zij moeten de aankomende vier dagen strijden om de gunst van de huidige inwoners. Op de laatste dag blijft er slechts één visumhouder over en de andere moet Utopia verlaten.

Zondag 21 juni 2015
De dag dat één van de visumhouders zijn visum moet inleveren. De Utopianen zullen rond zonsondergang beslissen welke visumhouder mag blijven en wie Utopia moet verlaten. De persoon die Utopia moet verlaten, moet direct naar huis. Zijn of haar avontuur is vanaf dan voorbij. De blijvende visumhouder mag zijn visum inruilen voor een Utopiaans paspoort. Hij of zij is vanaf nu een echte Utopiaan. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar er ligt wel een flinke taak voor hem of haar weggelegd. De blijvende visumhouder beslist de volgende dag namelijk over het lot van de twee genomineerden.

Maandag 22 juni 2015
Eliminatie-dag. Ook wel de dag des oordeels genoemd. Wie van de genomineerden trekt aan het kortste eind? Wie moet Utopia voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe inwoner. Nadat de genomineerde inwoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe inwoner de knoop toch echt doorhakken. De eliminatie vindt rond zonsondergang plaats. Na deze drukke tijd begint over acht weken de hele verkiezingsperiode weer van vooraf aan.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *