Een gezamenlijk moment over Free a Girl

Een gezamenlijk moment over Free a Girl

Colinda en Naomi laten zich morgen opsluiten, dit doen ze voor het goede doel en de stichting Free a Girl waar we al eerder over schreven. Vanmiddag was er een gezamenlijk moment waarin 2 mensen wat kwamen vertellen over deze stichting.

Arjan Erkel is aanwezig in de loods om de bewoners meer te vertellen over de actie. Arjan werd op 12 augustus 2002 ontvoerd in Machatsjkala, de hoofdstad van de Russische deelrepubliek Dagestan. Hij zat opgesloten in een klein hokje van twee vierkante meter. Op 11 april 2004, 607 dagen later werd hij vrijgelaten. Tegenwoordig zet hij zich in voor de noodhulporganisatie Free a Girl. Deze stichting heeft als doel om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. De afgelopen zes jaar werden meer dan 3.300 meisjes uit bordelen in Azië bevrijd.

Het doel van de actie Lock me Up is om dit onderwerp ter sprake te brengen en geld in te zamelen. Hiermee kunnen de bevrijdingsteams worden uitgebreid, zodat nóg meer meisjes uit de bordelen kunnen worden bevrijd. Van 2 juni t/m 6 juni worden er in verschillende restaurants door heel Nederland hokjes geplaatst. Deze hokjes van één bij twee meter staan symbool voor de ruimtes waar de meisjes in worden vastgehouden. Verschillende BN’ers laten zich hierin gedurende twaalf uur opsluiten. Ook Colinda en Naomi doen hieraan mee. Morgen zullen zij zich van 11:00 tot 23:00 uur laten opsluiten. De dames zullen in het hokje genoegen moeten nemen met water en slechts één bakje rijst. Om de twee uur mogen ze even naar de wc. Wil je Colinda en Naomi steunen? Dan kun je dat HIER doen.

Momenteel is het rustig, het is immers “lockdown” dag en dus is er geen technologisch apparaat toegestaan zoals laptops en de mobiele telefoon. Ivan Bjorn en Gio zijn bezig om een kooi van 2×1 meter te maken voor Colinda en Naomi. Ze zijn al aardig gevorderd!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. anneke g at 22:41

    Als ik het zal steunen doe ik dat niet via hun ben bang dat het daar niet goed gaat .als het een giro nummer of wat dan ook doe ik dat direct bij de organisatie (sorry dat ik zeg)

  2. David Brigham at 16:27

    Elke aandacht voor een goed doel is goed. Als je de dames niets wil geven kijk dan naar de vele veilingitems.

  3. Willy at 15:38

    Laat de mensen zelf uit utopia iets geven, ze vragen nu weer mensen van buiten, zelf op een houtje bijten dagen lang, en met geld wat je bespaart dat doneren, daar heb ik respect voor, maar niet net als nu 12u opsluiten en daarna en de dagen daarna weer lux eten in uotpia, want dat kunnen ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *