Een gezellige groepsavond in Utopia

Een gezellige groepsavond in Utopia

Gio en Ivan hebben eerder vandaag al een gesprek gehad over de lockdown die momenteel aan de gang is. Het is niet echt een lockdown te noemen en dat vinden de heren ook. Tijdens de echte lockdown kwam de groep bij elkaar wat nu niet het geval is en daar willen we wat aan veranderen.

Vanavond staan er namelijk wat groepsspellen op het programma. Tijdens het gezamelijke eetmoment neemt Ivan het woord. We beginnen straks met het volgende je gaat naar iemand toe, waar je normaal niet zo snel naar toe zou trekken.  We maken drie groepjes, dan ga je opnoemen wat je kwaliteiten zijn. Daarna ga je naar iemand toe met wie je normaal zou botsen. En dan doe je hetzelfde. Op die manier leer je elkaar meer kennen. En daarna gaan we een leuk spel doen, de pittenspel challenge! Ivan hoopt dat de bewoners elkaar op deze manier elkaar beter leren kennen. Daarna wordt er al snel een discussie gestart over een betere invulling van de lockdown dagen. Zo vindt Gio dat hij meer groepsactiviteiten wil zien. Maar volgens Colinda is de lockdown niet alleen spelletjes met elkaar spelen. Het is juist de bedoeling dat het gesprek met elkaar aangaan meer zou moeten.

Momenteel gaan de bewoners het gesprek met elkaar aan. Mensen die het wat minder met elkaar kunnen vinden zitten bij elkaar om hun sterke en minder sterke kanten te ontdekken.  Maar ook waar de kwaliteiten liggen. Het gaat er vooralsnog gezellig aan toe met een lekker chipje en uiteraard drankje. Mochten er nog verdere ontwikkelingen zijn zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen.
 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Toet at 12:23

  Björn heeft in innerlijke beschaving.Laat die jongen daar trots op zijn.Wat een verschil met die andere .Erg ordinair.Hoop dat dat stelletje ongeregeld dit lezen.Gisteren op de tv zag ik die alie baabaa weer zo tekeer gaan.Wat een afgang is die Ivan bah .

 2. Hannah at 23:49

  Ik had een stukje live gezien van het groepje waar mensen in zaten die met elkaar botsten, o.a. Ivan, Rob, Colinda, Bjorn, Giorgio, Nicole en als ik me niet vergis Gabriella.
  De intentie was om vanuit jezelf te kijken waarom je met iemand botste en wat je eigen valkuil hierin was, al snel draaiden de Utopianen dit om en vlogen de verwijten je om de oren. Vooral Giorgio naar Bjorn, die hem verweet dat Bjorn alles wil wat hij deed.(vaak een uitspraak van iemand die jaloers is op de ander) Toch werd er rustig door Bjorn hierop gereageerd en legde hij uit waarom dit niet zo was.
  Ivan vertelde dat hij gedreven is en temperamentvol (passie heeft) en daarom wel eens agressief was. Rob zei toen iets heel waardevols: dat door hier agressie bij te noemen, je jezelf eigenlijk elke vorm van agressie vergeeft , onder het mom van passie, en dit niet goed is. Passie komt namelijk uit je hart.
  Ik weet niet hoe de andere gesprekken verliepen, maar er werd hier goed naar elkaar geluisterd en gereageerd.

 3. anneke g at 22:37

  Ik weet niet of de groep al gemaakt zijn maar dan mag Ivan wel bij Bjorn en Rob die botsen behoorlijk en Gabriellle die is met iedereen goed een hele leuke meid is dat.
  Naomi zal wel bij Giorgio willen die kan volgens mij niet alleen naar de wc, met hem Giorgio heeft echt honing aan zijn kont denk ik.
  Dat praten moeten ze echt alle avonden doen en meer samen werken Mark ging wel te keer tegen Bjorn maar als hij naar boven gaat praat hij over hem Bjorn kan bij geen van de mannen iets goed doen de mannen moeten eens leren met elkaar om te gaan.
  Bjorn is ook geen lievertje maar werk samen met hem verbeter hem waar het nodig is controleer of hij dingen verstuurd heeft dan kan je niet elke keer hem de schuld geven het is zo makkelijk.
  Zag Rob achter de computer wat gaat hij doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *