Het centraal van 12 juni

Het centraal van 12 juni

Nadat LauraB Utopia verliet gingen de bewoners rondom het kampvuur even centraal. Er moest namelijk wat besproken worden, hier lees je alle besproken punten terug.

Gio opent het centraal met de taakverdeling voor Utopia Top Talent en vertelt wat er allemaal moet gebeuren. Omdat LauraB Utopia heeft verlaten zal Nicole haar taak bij de bar overnemen. Daarna neemt Ivan het woord over, in het vorige centraal splitste hij de bewoners op in drie groepen; de BV, de samenleving en de stichting. Hij wil even met de groep bespreken welke nieuwe afspraken er zijn gemaakt.

In de groep van de stichting is afgesproken dat Rob secretaris wordt. Gaby neemt de rol van algemeen bestuurslid op zich, Ivan is hoofd notaris en Mark de penningmeester. De gouden pot en de wens pot zullen worden gescheiden. Elke maandag wordt er een wens uit de wens pot getrokken die de woensdag erna in vervulling zal gaan. Ook wil het bestuur van de stichting dat er meer wensen van kinderen worden vervuld. In de groep van de BV stelt Bjorn voor om te besparen op de inkopen. Ook wil hij werk en privé scheiden door het kantoor achterin de loods te plaatsen. Tot slot wil de organisator de horeca en de gemeenschapskeuken scheiden. Op die manier komt er meer inzicht in wat er inkomt en uitgaat qua geld en voorraad. Bjorn is op dreef en daarom wil Mark dat hij de administratie en de inkoop gaat doen voor evenementen. Bjorn gaat hiermee akkoord en hij krijgt gelijk een nieuwe opdracht, namelijk het regelen van een Live in de Loods in juni.

Rommel in de loods
De rommel in de loods zorgt al lange tijd voor veel frustraties. Nicole, Gabriëlle, Gio en Naomi pleiten voor een strafsysteem waarbij je een gele kaart krijgt wanneer je jouw troep niet opruimt. Krijg je twee gele kaarten? Dat betekent een rode kaart. Als je een rode kaart hebt gekregen dan krijg je geen zakgeld. Colinda is hier fel op tegen omdat iemand straffen niet haar ding is. Dit leidt tot een hevige discussie tussen haar en Naomi. Naomi windt zich erg op, omdat er dankzij Colinda weer een plan voor verandering sneuvelt. Maar omdat alle andere bewoners het wel een kans willen geven wordt dit systeem een week lang uitgeprobeerd. De bewoners zullen elkaar aanspreken op overtredingen, maar vooralsnog zonder consequenties.

Compensatie voor de niet rokers
Het rookbeleid in Utopia is al vaak ter sprake gekomen. De niet rokers vinden het namelijk oneerlijk dat er sigaretten worden gekocht van het gezamenlijke geld, maar vanaf nu is dat probleem helemaal opgelost. Ter compensatie ontvangen de niet rokers namelijk een wekelijks bedrag van € 21,-. Dit extra zakcentje staat gelijk aan de kosten van drie pakjes sigaretten. De rokers zullen voortaan dus genoegen moeten nemen met drie pakjes peuken per week.

Melk
Bas wil dat er iets gedaan wordt met de melk van de koeien. Voortaan wordt er vijf liter melk bewaard voor het eigen gebruik van de inwoners. Naomi en Gina zullen gaan nadenken over wat er met de rest van de melkvoorraad gedaan kan worden. Daarna sluit het centraal en vindt er later onder het afdak langs de loods nog een zakelijke bespreking plaats. Daar worden alle zaken met betrekking tot Utopia bv nog eens gedetailleerder besproken.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 4.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. anneke g at 22:30

    Naomi die het schoon wil hebben ze ruimt zelf nooit de afwas van der eigen op haar slaapplaats is verschrikkelijk vies ruim het samen met Giorgio op ,maar ze wil het wel netjes hebben ik zal zeggen begin bij je zelf

  2. anna at 18:31

    Iedere keer is Colinda de versteerster vooral in eigen [belang] een hele nare vrouw die veel capsones heeft en die thuis helemaal niets gewend is ….weg met die neppert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *