Straffen in Utopia of toch niet?

Straffen in Utopia of toch niet?

Nicole heeft een idee de groep in gegooid om straffen in Utopia in te voeren. Bas en Rob besproken vanmorgen haar plannen, wat vinden de heren ervan?

Wat vind jij van dat straffen? vraagt Bas als hij en Rob samen op het rokersbankje zitten. Een gele kaart, rode kaart… Dat is toch geen ideale samenleving? Bas vertelt verder dat hij het wel belangrijk vindt dat er wordt nagedacht over hoe problemen moeten worden opgelost. Maar dan wel op een andere manier dan hoe het in de buitenwereld gedaan wordt. Rob kan zich er wel in vinden maar heeft wel opmerkingen aan het plan van Nicole. Mensen hebben hier een concentratieboog van één week. Voor twee weken inspannen krijg je hier een applaus. Straffen kan een oplossing zijn maar ik ga me er niet mee bemoeien. Ik ging buiten niet bij de politie, dus hier ook niet. Nadat Rob zijn mening over een mogelijk strafsysteem geuit heeft vertelt Bas dat er nog iets is. Hij heeft namelijk gehoord dat er plannen zijn voor een mogelijke bouw van een gevangenis. Rob lacht hard, en vindt het kansloos. Maar we’ll go with the flow. Ik zie wel waar het eindigt. Zal een strafsysteem in Utopia echt helpen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 4.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. Hannah at 16:31

  In mijn Utopia is er vrede en verdraagzaamheid, geen pijn, geen ziekte en geen verdriet. Waar ieder elkaar verdraagt zoals de ander is. Geen criminaliteit. (Dus ook geen politie, straf of gevangenis) Waar ieder werkt naar zijn talenten. En waar iedereen gezond oud mag worden….en…. Wereldvrede! 😉 Maar dit zal altijd wel een utopie blijven… 🙂 En wat is jullie Utopia mede-reageerders?

  • anneke g at 22:37

   Je lijkt wel een Miss Holland.
   Voor mij is Utopia samen werken en niet elkaar afkatten eerlijk alles delen en Bas ik blijf dit zeggen dat inbreken en fles drank meenemen en chips had niet nodig geweest.
   Je had ook na die camp het duurde niet eens zo lang meer voor drank voor de verjaardag van Laura B kunnen pakken de familie had ook wat mee dus dat had helemaal niet gehoeven , ik blijf je dit kwalijk nemen.
   En Bas slijmt zich er overal in om in de gunst te komen.
   Ik persoonlijk vind Gabrielle het leukst wat zal ze Laura B missen

 2. Marja at 14:37

  Bas is degene die wel werkt en vriendelijks. Rob voert niets uit en toe in utopia.ivan is degene die agressief is, maar geen straf tolereert en die zijn. Beloftes niet houdt. De rest zit de hele dag of gaat uit lamlendigheid weer naar bed. Zulke jonge mensen enden de hele dag alleen maar rondlummelen

 3. anneke at 12:07

  Er werden toch straffen uit gedeeld aan Ivan ,daar zijn ze mee gestopt wat ik jammer vond omdat er meer straf gegeven moest worden.
  Zoals het met Bas dat inbreken had helemaal niet gehoeven. (weten de bewoners dat al)
  En weer zitten ze op het bankje niks te doen ,geen wonder dat je dan wat gaat verzinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *