Sigaretten drama in Utopia

Sigaretten drama in Utopia

Roken in Utopia, een belangrijk iets voor velen bewoners. En vanmorgen was er een heus drama, de shag is namelijk bijna op wat resulteert in rook stress.

Benjamin en Nicole zaten samen op het rokersbankje over het rookgedrag van bewoners te praten. Er lijkt namelijk iets niet te kloppen, er waren zelfs nog 2 pakjes over van vorige week maar zelfs met die pakjes lijkt de voorraad al aardig op te zijn. Niet veel later komen Wim en Rob er ook bij. Nicole vraagt aan Wim hoe hij met zijn shag zit. Wim antwoordt dat hij rustig aan doet en wel tot zondag moet redden. Dan richt Nicole zicht op Rob, heb jij deze week een extra pakje shag gehad? Rob antwoordt van niet en Nicole raakt geirriteerd. Blijkbaar liegt er een bewoner over zijn of haar rookgedrag. Gabriëlle ging vanochtend boodschappen bestellen dus ik zei bestel maar drie pakjes extra, maar dat mocht niet van Mark. Pardon? reageert Rob verbaasd, alsof hij het hier voor het zeggen heeft?! Vervolgens gaan de rokers richting Mark om verhaal te halen. Mark geeft duidelijk aan dat er geen shag besteld mag worden. Rob wordt een beetje pissig en vraagt om opheldering. Mark antwoordt dat hij het niet doet om te pesten maar dat ze al boven hun maximum zitten. Volgens Nicole hoeft Mark zich niet rot te voelen, want ze zijn tenslotte een samenleving en iedereen is verantwoordelijk. De uiteindelijke conclusie is dat de meesten niet rondkomen van 1 pakje shag in de week. Misschien een puntje om in het centraal te bespreken?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. gea at 12:53

  Ik vraag mij af of het niet mogelijk zou zijn dat ze op de akker tabaksplanten planten , hoeven ze alleen maar vloeitjes te kopen en die kosten bij Lidl maar 0,35 cent per vier pakjes tel maar uit.

 2. Mjo at 12:24

  Mijn hemel dat gezeur over die sigaretten en shag altijd. Regel dit dan eindelijk eens anders, zodat het niet vanuit de BV betaald wordt.
  Dat geldt overigens ook voor het alcohol gebruik buiten de evenementen en/of feestjes.

  Alles betalen naar behoeften, uit de algemene middelen/kas, wekt irritaties. Dat is al vaker voorgekomen en besproken. De ene rookt, de andere drinkt meer, weer een andere wil aparte shampoo etc.ect.

  Maar heeft er dan, aangaande die sigaretten en shag, daadwerkelijk iemand met lange vingers???

  De boodschappen behoren alleen te bestaan uit de eerste levensbehoeften.

  Helaas moet ik het weer zeggen, zoek eens een goede en volleerde/ervaren boekhouder. Want dat blijven aanmodderen met de financiën, wordt behoorlijk vervelend en niet bevorderlijk voor de sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *