Utopianen herdenken MH17

Utopianen herdenken MH17

Vandaag is het zoals velen weten één jaar geleden dat het vliegtuig MH17 neergeschoten is. Ook in Utopia wordt hieraan gedacht en herdenken de bewoners deze tragische ramp.

Benjamin neemt het woord als alle bewoners bij elkaar staan bij Le Luifel. Leuk dat jullie er allemaal zijn begint hij zijn verhaal. Het is hier altijd heel gezellig zoals op alle streams te zien is. Maar wij staan ook wel stil bij de rest wat er allemaal gebeurd. Vorig jaar, precies één jaar geleden is MH17 neergeschoten. Dat weten we eigenlijk allemaal wel. Dat hoeft verder geen lang verhaal te worden. Maar ik wil daar toch even bij stilstaan. En even een minuut stilte houden, uit respect en om te laten zien dat we met zijn allen betrokken zijn. Ik vind het fijn dat ik dat met alle gasten (eters Le Luifel) en Utopianen kan delen, bedankt alvast daarvoor. Ik heb iets opgeschreven zoals ik dat wel vaker doe:

De ramp met MH17 is nu precies één jaar geleden. Een jaar waarin de nabestaanden eigenlijk geen antwoorden hebben gekregen. Een jaar van constant onbegrip, machteloosheid en je moet verder. Wat is in deze nu rechtvaardigheid? Wijzen naar elkaar of het aanpassen van wetten. Gefrustreerd mogen zijn omdat jezelf ook niet weet wat je en waar je met alle emoties en vragen heen kunt. Jezelf toestaan voor een arm om je heen als je dat behoeft, en te schreeuwen dat het nu nog steeds pijn doet. Ik weet het ook niet. Wel weet ik dat mijn gedachten en gevoel vandaag wel extra bij hen zijn. Zij die werden getroffen maar ook zij die hier nu nog na bestaan. Bestaan na die ene dag, die helse dag. Vandaag één jaar geleden. Ik vraag nu nog één minuutje stilte voor hen die zijn heengegaan. En hen die verwrongen achterbleven.

De bewoners nemen vervolgens één minuut stilte en zodra de minuut voorbij is bedankt Benjamin iedereen. Er volgt een luid applaus. Ook Utopiatvshow.nl wenst alle nabestaanden veel sterkte toe.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *