Bas, Bjorn, Cees, Ivan en Gaby zijn genomineerd

Bas, Bjorn, Cees, Ivan en Gaby zijn genomineerd

Tijd voor de nominaties van augustus, iedereen zit weer bij elkaar om zijn of haar keuze bekend te maken. De uiteindelijke vraag is wie van de bewoners wordt genomineerd?

Bjorn laat rond 12:00 uur het luchtalarm af gaan en loopt richting de brievenbus om de publieksstemmen te halen. Eenmaal terug in de loods neemt hij het woord als iedereen er klaar voor is. En heet iedereen welkom tijdens de 4e stemming van dit jaar. Bjorn legt de regels nog eens uit, de publieksstemmen komen dit keer aan het einde.

Gabriëlle begint, ze wil zeggen dat ze met iedereen door een deur kan en is trots op de groep. Er zijn mooie verbetering gemaakt. Cees één stem voor jou omdat je wel een goede aanwinst bent, maar je bent vreselijk vermoeiend. Ik vind het jammer dat je verwacht dat iemand  je in jou verdiept maar het zelf niet doet.  Een stem voor Bas, ik twijfel aan je echtheid. Voor je geheimzinnigheid en de onrust die je creëert één stem. En dan Stiff, je bent te gefocust op de drank. Je moet focussen, je kans ligt hier en neem die dan ook gewoon.

Naomi wil zeggen dat ze sinds Gio weg is in het diepe is gevallen. Ik heb me gedragen als een tiran en ik wil jullie bedanken die mij opgevangen hebben. Ik ben weer terug en heb motivatie. Ik vond de stemming heel moeilijk en heb veel gewisseld omdat er veel gebeurd is. Ik heb gekeken naar het geheel, de eerste stem is voor Bas. Je bent er altijd voor mij maar hetzelfde wat Gabriëlle al zei. Je hebt sneaky dingen gedaan, dat vind ik jammer en dat moet veranderd worden. Toen heb ik weer veel getwijfeld, ik heb twee stemmen voor één persoon. Gisteren vertelde hij dat hij zijn doelen al had behaald, Bjorn deze zijn voor jou. Ik heb al gezegd zeg het niet zo vaak dat je naar huis wil. Dan is het voor mij onmogelijk om niet op jou te stemmen.

Nicole aan het woord, mijn stemmen zijn niet verrassend. Cees, alle woorden die uit je mond komen zijn negatief en dat vind ik jammer. Probeer mensen juist te motiveren en opbeurend te zijn door de ervaring en leeftijd die je hebt. Bas, ik krijg totaal geen hoogte van je en hetzelfde dat Gabriëlle eigenlijk zegt. Ik krijg er een naar onderbuik gevoel van. En nog iemand die al weet dat ze een stem van mij krijgt, Stiff. Als je iets op een zilveren presenteerblaadje krijgt pak deze dan.

Stefanie geeft aan er slecht te zijn. Mijn eerste twee gaan naar Cees, je past niet in mijn Utopia. Je wilt allemaal extra dingen, op een gegeven moment moet je accepteren die je hebt. Mijn andere stem gaat naar Bas. Je zet teveel weg en bent te weinig in de groep aanwezig.

Gina is ook zenuwachtig, er is veel gebeurd. Eerlijkheid is voor mij heel  belangrijk. Ik geeft twee stemmen aan Mark, je was de persoon die ik het meest vertrouwde. Je koos voor het spel en niet voor mij. En Bas krijgt er ook één als we het dan toch over eerlijkheid hebben. Zie het als wake up call.

Gaby heeft een keuze gedaan, ze heeft 3 stemmen die ze gaat verdelen. Waar 3 wolven vechten hebben drie schuld. Mark je krijgt er één. Je stond achter Bjorns rug en toen liep je weg. Ik ben ook erg geschrokken van de geldkwestie. De tweede stem gaat naar Ivan, je kunt heftig overkomen. Verder ben je een lieve man en zet je 100% in. De laatste gaat naar Bjorn, je zat niet in het conflict maar blijft haken in het probleem of de situatie. Je blijft er dan over praten, stap er lekker uit en je doet het gewoon goed.

Benjamin zegt trots dat het zijn eerste stemming is. Hij vindt het een voorrecht om in Utopia te zijn. Ik heb gekeken naar hoe mensen er hier in staan en wat ze misschien thuis ook zouden kunnen doen. Ik ben met mijn twee stemmen bij jou terecht gekomen Gaby. Je hebt geen aansluiting bij de groep en je bent veel gefocust op het tekenen en verder zie ik je niet veel. En de derde heb ik lang over getwijfeld. Hij gaat naar Bjorn, je hebt steken laten vallen bij de party. En de manier van omgaan met kritiek heb ik moeite mee.

Wim zegt ook dat het zijn eerste stemming is. Hij geeft 3 motiverende stemmen, het gaat om ergernissen. Mijn eerste stem gaat naar Cees, ik irriteer me aan je vooral ’s ochtends vroeg. De tweede stem heb ik over na moeten denken. Maar toch Rob krijg je een stem van mij, in het begin had ik zoiets van wat doet Rob op een dag. Maar de laatste tijd ben je wel goed bezig. De laatste stem gaat naar Bas, je bent een goede gozer. Maar kappen met die shit.

Mark vertelt dat hij een hectische week achter de rug heeft. Ik heb mijn stemming niet veranderd daardoor. Mijn eerste stem gaat naar Stiff, we hebben eerder een gesprek gehad met wat je wilt doen. Laat je niet snel over rulen. Stand up! Tweede stem gaat naar Bjorn, de party stond al vast. Er zijn veel dingen gezegd, mijn waarheid jou waarheid. Er zouden 1000 mensen komen, je spreekt jezelf tegen. De laatste dag worden pas de puntjes op de i gezet. Mijn laatste stem gaat naar Gaby, vaak al over gehad. Je bent een jonge meid maar in vergelijking met Naomi zie je omhoog gaan. Bij jou shine je en boem weg… Sorry.

Cees vindt het apart om er te staan. Cees vindt dat alles goed loopt, afspraken worden nageleefd. We delen alles, kortom het loopt hier geweldig. Het is me opgevallen dat afspraak is afspraak niet altijd werken bij bepaalde personen. Het drankgebruik heb ik iets over gezegd en gaat nu super. We maken enorme stappen. Het taalgebruik met name de dames onderling, dat gaat er pittig aan toe. Maar er wordt ook rekening mee gehouden. De stemming vond ik een lastige, er zijn twee dingen. Ik kijk naar de mens, de goede kanten en het gedrag. Bij Naomi zie ik in haar gedrag dingen waarvan ik denk hoe kan dat. Let daar een beetje op om anders te reageren. Je krijgt één stem en ik hoop erover in gesprek te kunnen gaan. De tweede gaat naar Gaby, wij hebben het erover gehad. Je bent een top meid maar bent nog zo jong. Ik zou wat meer power, actie en initiatief te zien. Ook is er weinig aansluiting met de groep. Er valt voor jou nog veel te halen. De laatste stem gaat naar Stefanie. Ik heb besloten om het er maar bij één te laten. Er zijn wel wat dingen waarvan ik denk oohh Steff. Het drankgebruik kan minder en het nakomen van afspraken en het uitvoeren van taken is er niet altijd.

Rob vindt dat de groep super sterk is. Ik ben praktisch gaan kijken, Gaby je loopt veel weg tijdens evenementen. Je bent de zwakste schakel en krijgt er van mij drie.

Bas zegt dat hij zijn script heeft meegenomen. Stiff ik vind je nog steeds leuk maar je bent te veel met je zelf bezig en vaak chagrijnig. Nicole je bent soms onredelijk, zelf mensen afkappen om iets te zeggen maar diegene niet uit laten praten. Ivan je sluit mensen uit, totdat er liefde of haat in het spel is.

Bjorn zegt dit keer iets op te hebben geschreven. Ik wil namelijk niets vergeten. Het zijn twee bewogen maanden geweest voor mij en iedereen. En wat Rob verwoord heeft is dat niemand naar huis wil. Ik heb het zwaar gehad maar naar huis kan altijd nog. Ik heb nog nooit verdeeld en dat doe ik vandaag ook niet. Mensen veranderen, dingen en situaties veranderen. En daarom heb ik een keuze gemaakt voor Ivan. Ik geef ze jou, dreigementen zijn bij mij ten alle tijden een no go. Excuses blijven maken heeft geen zin als je niets met je fouten doet. Communicatie hebben we het vaak over gehad, de manier waarop en de toon erop. Er leiden meer mensen naar de weg naar Rome dan de weg van Ivan. Een leider ben je en dwing je niet af, daar zijn te veel voorbeelden van. Als ik iets zie of anders denk zal ik mijn mening daarover geven. Daar heb je de meeste moeite mee als het anders gaat. Ook heb je mij dood verklaard en gezweert op je moeder dat ik niet besta. Blijkbaar is dat normaal maar past niet in mijn samenleving. Je bent wel goed voor de gemeenschap en BV, verder heb je een goede persoonlijkheid en hoop dat die punten uiteindelijk in het niet vallen. Laat het een wake up call zijn en werk eraan.

Ivan ik ben altijd het type geweest om te vechten voor mijn principes en rechten. Het is belangrijk je in te zetten voor de groep en iets te doen voor de groep en inzetten voor een ander. Dat kan beide. Belangrijker boven al is dat je in een groep binnen komt, dan neem je beslissingen puur in het belang van het groep. Ik maak me niet druk in de groep voor mijzelf maar om de groep. Ik wilde op je gaan stemmen (Naomi). Je doet een stap om bezig te zijn. Bent voor de groep bezig. Geen stemmen voor jou. Iedereen denkt wel op wie ik ga stemmen en op wie ik vol ga stemmen. Bjorn maar dat ga ik niet doen. Ook al heb ik honderd redenen om op je te stemmen. Ik heb mensen zoals nodig, altijd naar jezelf kijken en nooit naar jezelf. Daar had ik vroeger veel problemen mee. Het zou makkelijk zijn om je 3 stemmen te geven, maar je krijgt er wel één. Puur om het geen dat wat het geen is gebeurd. Het is makkelijk om fouten van anderen aan te wijzen maar kijk ook naar jezelf. Mijn tweede stem gaat naar Bas, je bent onbetrouwbaar, een sneaky mother f* cker. Je wilde iets voor de groep doen maar ik zie er weinig van terug. Wees transparant en zeg waar je mee bezig bent. Mijn derde gaat naar Gaby, ik zie je als mijn kleinste zusje. Je hebt veel talenten, maar er zijn pieken waarin je straalt. En zou die vaker willen zien.

Bjorn maakt de publieksstemmen bekend, het is een interessante stemming sinds lange lange tijd. Op dit moment zien jullie het zelf wie er een hoop stemmen hebben. De eerste publieksstem gaat naar Gina, de tweede gaat naar Cees, de laatste gaat naar Ivan. Ivan zegt aan het einde nog even dat de streamers zijn publieksstem in hun reet kunnen stoppen. Weten we dat ook weer 🙂

Dit betekend dat er 5 mensen genomineerd zijn. Bas, Bjorn, Gaby, Cees en Ivan zijn genomineerd, twee van de nieuwe potentiële bewoners zullen morgen binnen komen en uiteindelijk blijft er daar één van over. De potentiële bewoner die definitief mag blijven mag één van de genomineerden wegsturen… De spannende tijd is dus nog niet voorbij!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 1/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 27 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 22:21

  Ik heb nu even de verhalen goed gelezen ,die opmerking van Stefanie over Cees jij bent niet mijn UTOPIA nee natuurlijk niet hij had je door je doet geen donder.
  Maar bijna iedereen is boos omdat er op hun gestemd is vooral Bas en Ivan , maar zelf stemmen ze toch ook op iemand dus zeur niet.
  Cees dacht omdat hij veel schoonmaakt er niet op te komen maar hij is een grote zeurkous .
  Maar ik begrijp niet dat Mark geen stemmen kreeg hij heeft zijn eigen mooi gepraat met wat betreft ik wilde een buffer opbouwen daar geloof ik niks van jij samen met Bas gemeen spelletje gespeeld en Bas moest er aan geloven. En gemeen dat hij een brief van Gina’s moeder heeft achter gehouden.
  Er zijn mensen binnen UTOPIA die graag mensen die niks doen steunen, of er nu nog geld binnen gaat komen na al die ruzies die er zijn of nog komen.
  Heeft Bjorn dan niet goed gedaan wat betreft het organiseren het heeft gelukkig toch ongeveer 5000,00 euro opgebracht , en nu te hopen dat Mark dit goed berekend heeft.
  En als het om de drank rekening gaat, zelf zijn ze de grote afnemers.

 2. Mieke at 21:36

  Ivan goed voor de kijkcijfers????? Juist niet, als Ivan er niet uit wordt gestemd kijk ik geen Utopia meer.
  Die vent denkt dat het hele programma om hem draait bah bah.
  En de beledigingen die hij naar iedereen stuurt die ook maar iets anders durven te denken dan hij, hij past precies in zijn eigen cultuur dus niet in Utopia en ook niet in Nederland!!!

 3. anna at 18:15

  Door klootzakken als Ivan hebben mensen een hekel aan dit soort in Nederland,terwijl er zoveel goede mensen zijn …maar hij moet maar terug naar het land van herkomst…neem je vriendin mee en misschien wil je grote fan Farah ook mee!

  • Hannah at 16:40

   @ Farah, Nee Farah, het is niet logisch dat Ivan zo reageert. Gina en Cees kregen ook een publieksstem en die deden ook niet zo achterlijk. Dat is nu een kwestie van fatsoen!
   Zelfs Cees (ook publieksstem) zei dat je dat niet kon maken naar de kijkers.

  • Hyl at 16:59

   Niks logisch, dit noemt men nou aggresief gedrag,en niet tegen je verlies kunnen,en dan ook nog denken dat je de king bent
   Ja dan val je van je voetstuk en is pijnlijk

 4. Druif at 14:29

  Björn heeft in iedergeval laten zien waar hij staat wat betreft Ivan. Hij is niet bang van hem , hij heeft hem ook niet afgebrand. Heel duidelijk . Waar de meeste angsthazen zijn met z’n grote … Duidelijk aan de gezichten te zien bij de nominatie. Z’n blonde scharrel is precies hetzelfde , achterbakse …ze kan het goed vertellen over anderen maar owee als zij kritiek krijgt . Een grote kliek . Gaby je bent goed bezig trek je niks aan van sommige mensen 🙂

 5. Mjo at 13:12

  Ivan verscheurt dus zijn publiekstem, en dan spreek ik nog niet over het taalgebruik / de woorden die hij hierbij gebruikte. Dat is dus pure minachting van de stemmers. Respectloos en weinig besef van normen en waarden. Eruit met die gast.

  • Leon at 13:45

   Mjo.
   Ik ben het er helemaal mee eens en dan ook nog in de suite gaan slapen (B&B) wat alleen maar voor de gasten bedoel was.
   Kees mocht daar ook niet gaan slapen met zijn rugklachten maar een dictator Ivan wel zo zie je maar weer.

  • Marja at 13:49

   Ivan is woest. De publieksstemmers kunnen moeilijk gemanipuleerd worden. De mensen in utopia worden dat wel door de zenderkamer en uit angst voor Ivan’s agressie. Hoop dat de nieuwe ruggengraat toont en ivan er uit gooit. Wat zal ivan blij zijn met zijn familievliegtuigje, die zagen de bui al hangen

   • Mjo at 16:33

    Marja, Ivan heeft 6 stemmen gekregen, waarvan dus 1 publiekstem. Dus er zijn wel inwoners die het hebben aangedurfd om op Ivan te stemmen.

    Ivan zit op de bank dus, als men dat had willen manipuleren, was dat niet gebeurd en had Ivan maar 1 publiekstem gehad, dus onvoldoende om op de bank terecht te komen.

 6. joze at 13:11

  Ik denk dat Ivan er niet uit gaat.
  Nicole heeft gezegd dat er tijdens die party veel mensen tegen
  haar hebben gezegd dat Ivan het goed gedaan heeft en
  gelijk had, wat betreft Bjorn.
  Dat moet, denk ik, verklaren waarom er straks een vliegtuigje over
  utopia vliegt voor Ivan. Voor SBS is Ivan goed voor de kijkcijfers!

 7. theo 076 at 12:40

  hoop echt dat IVAN eruitgaat,de tiran,diktator,manipuleerder,en weet nog wel een paar woorden maar die schrijf ik hier niet meer 🙂

 8. Hannah at 12:24

  Allereerst een hartelijk ‘dank je wel’ voor het verslag! Fijn dat het zo snel hier staat, je bent toch altijd benieuwd hoe de stemming is gegaan.
  Toevallig heb ik het vanaf Bas ook mee kunnen kijken.
  Wat is die Ivan toch een vreselijke man! Ik ben zo blij dat hij de publieksstem heeft gekregen.
  En op de achtergrond hoorde je inderdaad dat Ivan zijn publieksstem (de kaart) verscheurde en riep: “En deze kunnen jullie je in je reet stoppen, stelletje motherfuckers!”
  Daarop reageerde Cees later: “Dat kun je niet maken naar het publiek.”
  Hopelijk zenden ze deze actie van Ivan uit, in de uitzending op t.v.
  Ivan, naar huis!!

 9. Jan at 12:20

  Daar komt de ware aard van Ivan weer boven. Hij had niet verwacht dat er stemmen op hem zouden zijn. In zijn gedachte is hij een geweldig persoon die het goed voor heeft met Utopia. Dit denkt echter elke dictator over zichzelf, hij zou eens met een psygoloog in gesprek moeten gaan om zijn eigen ik helder te krijgen.

 10. anneke at 12:19

  Wat ik niet begrijp is dat Mark niet meer stemmen heeft gehad door wat hij gedaan heeft ze vinden Bas sneaky maar Mark komt er mee weg .
  Sterkte voor de nieuwe bewoner met het naar huis sturen van iemand

 11. Maria at 12:16

  Ivan WEG, je bent een schreeuwlelijk, daardoor ben je onsympathiek. misschien dat jou familie dat op prijs stelt, maar de meeste mensen in Utopia niet.

 12. Marie at 12:15

  Björn blijft zichzelf maar verdedigen dat hij het zo goed doet , hij blijft maar praten en iedereen overtuigen dat hij zo goed doet en is .Wat een zelfingenomen kwal.

 13. Wil at 12:06

  Nu zie je de ware aard weer van mister Ivan
  Hij is van zn troon gestoten mede door publiek, Goed zo !!!!!!
  Woest is hij
  Hij was daar niet op berekent, dat blijkt wel door zn uitspraak richting publiek
  En nu maarhopen dat de nieuwe bew.hem eruit stemt.
  De komende dagen zal hij niet te genieten zijn.

  • David Brigham at 12:19

   Nu maar (tevergeefs) hopen op een kandidaat met ruggegraat…
   Weer zet de groep de bij het publiek populairsten op de stoel, wat wel aangeeft hoe fundamenteel fout dit programma in elkaar steekt.
   En de huichelarij elke keer bij het stemmen, bah. Alleen Gaby heeft eerlijk gestemd, de meeste anderen hebben laf gestemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *