Cees en Gina gaan het gesprek aan

Cees en Gina gaan het gesprek aan

Cees had gisteren een nare opmerking gemaakt over Gina. En Gina was toen helemaal klaar met haar mede bewoonster. Daarom besloot ze het gesprek aan te gaan.

En dat gebeurde gisterenavond laat nog. Cees en Gina zochten een rustig plekje op in de woonkamer en daar vertelt Gina wat haar dwars zit. Ze merkte dat zij gisteren tegen andere bewoners over Cees begon te praten. En ze  schrok van zichzelf, want van roddelen, daar houdt Gina niet van. Daarom werd het tijd voor een gesprek legt zij uit. Cees luistert aandachtig en antwoordt dat hij er zich niet van bewust is van sommige punten die Gina aangegeven heeft. Echter draait zijn stemming snel om, hij vindt dat Gina te snel conclusies trekt. Wij komen uit een cultuur dat als jij een rapport krijgt met twintig cijfers krijgt, waarvan 18 voldoendes en twee onvoldoendes, je op je flikker krijgt. Dat gebeurt nu ook. Ik word alleen maar afgerekend op mijn zogenaamde negatieve opmerkingen. Er is niemand die zegt Jezus dat doet hij nu eigenlijk wel goed voegt hij eraan toe. Gina knipt, ik snap je wel en ik ben super blij met je, je kookt heerlijk en ik weet dat alles uit een goed hart komt. Het gesprek gaat nog even door en zodra beide hun verhaal hebben gedaan geven de twee elkaar een knuffel. Gina is blij dat ze een gesprek heeft gehad. Probleem opgelost?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. tijdvoorsmurfenhuisjes at 17:53

    het wordt nu echt tijd smurfenhuisjes. We hebben een moppersmurf (cees), een lolsmurf (bas), een roze smurf (stefanie), een bouwsmurf (wim), luie smurf (rob) etc….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *