Benjamin en Ivan over een nieuw geldsysteem

Benjamin en Ivan over een nieuw geldsysteem

Benjamin heeft een idee, en besluit dit eens met Ivan te overleggen. Hij heeft namelijk een nieuw idee voor het nieuwe geldsysteem.
Op de bank vertelt Benjamin waar hij aan dacht, ik heb een manier bedacht om mensen te stimuleren en tegelijkertijd te kijken wat het geld met ze doet. Na de markt worden alle inkomsten op één hoop gegooid, er gaat een deel af, en de rest wordt verdeeld onder vijftien man, wat vrij te besteden is. Bij merchandising en andere zaken wil hij dat de inkomsten volledig naar de BV gaan, min tien procent, wat direct naar de pot gaat. Investeringen uit de BV moeten wel nog steeds worden voorgelegd in een centraal, maar als je zelf geld wil investeren mag dat altijd voegt hij eraan toe. Ivan kijkt Benjamin vragend aan en Benjamin legt verder uit. Als je zelf wilt investeren uit je eigen inkomsten, dan mag dat sowieso. Maar, ten alle tijden gaat de opbrengst naar de BV. Volgens Benjamin is het plan waterdicht want als iedereen dat doet hoef je aan het einde van de maand nog maar 3000 euro af te staan aan vaste lasten. Zo blijft de BV ten alle tijden veilig. Ivan vraagt zich af waarom je uit je eigen zak zou investeren als de opbrengst naar de pot gaat. Dat is logisch antwoordt Benjamin, hoe meer geld het oplevert in de BV, hoe meer er overblijft en dus onderverdeeld wordt onder vijftien man. Ivan lijkt het plan wel wat te vinden, het is inderdaad de meest praktische manier. Nu nog aan de groep voorleggen?
Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *