Cees ventileert met Mark over andere bewoners

Cees ventileert met Mark over andere bewoners

Na wat geklaag van Cees gaan we door met het volgende item… Cees en Mark zaten in het kantoor en vooral Cees moet wat kwijt over een aantal bewoners. Even ventileren dus…

In het kantoor begint Cees eerst over Gina. Hij wil graag dat zijn haren geknipt worden door Gina maar heeft het gevoel dat Stefanie en Rowena voorgetrokken worden. Mark legt uit dat Gina een gebruiksaanwijzing heeft en dat Cees het tactischer aan moet pakken. Mark vertelt ook nog eens dat hij denkt dat Gina één stem aan Cees gaat geven. Cees lijkt wat verbaasd maar moet er toch om lachen. Mark lacht mee en als hij gaat gokken op wie Cees zal stemmen tijdens de eliminaties komen ze niet meer bij. Mark denkt dat Cees één stem aan Rolf zal geven… Na nog meer giswerk wordt het volgende onderwerp besproken, alcoholgebruik. Cees ziet goede veranderingen, Stef heb ik al gecomplimenteerd. Ze is nu actiever en drinkt ook minder. Volgens Cees is het goed dat hij over alcoholgebruik is begonnen want het werpt zijn vruchten af. Volgens mij denken ze nu Cees heeft gelijk voegt hij eraan toe. Op naar het volgende puntje want Cees heeft de smaak te pakken. Rolf komt de laatste tijd erg laat zijn bed uit. Hij vertelt wel van die mooie verhalen dat hij om 8 uur op de akker staat maar die gozer zie je niet voor 11 uur uit zijn bed. En dat terwijl de rest allang bezig is. Mark antwoordt dat dat waarschijnlijk komt omdat Rolf zijn vriendin zo mist. Dit zal naar zijn verwachting wel beter worden, net als Stefanie die voelt zich nu ook stukke beter.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 22 reacties op dit artikel
 1. Lisa at 20:16

  Cees een misbaksel?Ik vind dat woord niet op zijn plaats.Cees is inderdaad een verschrikkelijke ZEUR.Hij heeft gewoon een vastgeroest karakter.Heeft totaal geen flexibiliteit om soepel met mensen om te gaan.Raakt gefrustreerd wanneer niets gaat zoals hij dat in zijn vastgeroeste ideeën gedaan zou moeten worden.

 2. Hannah at 15:24

  Wat vreselijk moet het zijn om als kind of kleinkind, van Cees, deze nare reacties te lezen over je vader of opa, waar je heel veel van houdt.
  Ik vind Cees ook een zeurpiet, maar om hem nu een misbaksel te noemen, gaat erg ver.
  Gelukkig houden zijn dochters en kleinkinderen wel van hem, dus zal hij ook wel een lieve kant hebben.

   • Hannah at 16:36

    Misschien omdat je hem niet kent? (Zoals zijn familie hem kent) En omdat wat je van hem hebt gezien, alleen dat is wat de regie jou wil laten zien?

   • Ann at 18:01

    Nee, ik ook niet, en ben een beetje boos hoe jullie bekritiseren op berichten, ben
    nu heel hard, maar vind hem heel erg misbaksel, als hij aan zijn kids en kleinkinderen denk doe je zulke dingen niet!! Deze man probeert iedereen kapot temaken.. Als het een liefhebbende vader, opa is laat je het zien, sorry dit is geen voorbeeld..

    • Hannah at 18:51

     Hallo Ann! Je hoeft echt niet boos te worden hoor. 🙂 Soms zijn mensen het nu eenmaal niet met elkaar eens. 😉
     Ik bedoel met mijn reactie, dat je wel iemand kan uitschelden voor bijvoorbeeld “misbaksel”, maar dat het soms, ook in het dagelijks leven, van belang kan zijn om genuanceerd naar personen en hun gedrag te kijken.
     Van mij mag jij en gelijk gestemden een hekel aan Cees hebben hoor en als je het gepast en fatsoenlijk vind om op internet iemand uit te schelden en/of kleineren moet je dat gewoon doen. En hoef je je niet te verdedigen daarvoor. Maar niet boos of verbaast zijn als anderen het niet met je eens zijn.
     Even een onduidelijkheid over je laatste zin: Maar waarom zou Cees, in Utopia, aan zijn kinderen/kleinkinderen moeten laten zien dat hij een liefhebbende vader/opa is, ze zijn daar toch niet aanwezig?? En daarbij, dat weten ze toch al?

     • Ann at 19:09

      Jee wat een filosofie heb ji?? Je draait dingen om. Jij val mensen aan met een mening, krijg jij commentaar dan draai je het om, raar

     • Hannah at 19:20

      Hallo Ann! Je moet iets meer specifiek zijn in je antwoord/reactie. Zonder voorbeelden blijft het te algemeen om op te reageren.
      “Je draait dingen om” welke dingen? “Jij val(t) mensen aan met een mening”, met welke opmerking en welke mensen? Laatste zin: welk commentaar bedoel je?

  • Harlequin at 15:44

   Ik sluit me bij je aan. Ik denk trouwens dat het “zeuren” van Cees meer voortkomt uit frustratie. Hij probeert alles te doen zoals thuis, maar met een groep van 15 mensen is het niet zoals thuis. Ik zou me ook iedere dag kapot ergeren aan een stel volwassenen, die hun eigen troep niet opruimen, die hun taken niet doen, die denken dat ze er alleen maar zijn om te feesten en alleen maar aan zichzelf denken. Niet dat ze allemaal zo zijn, maar het is gewoon moeilijk om met zoveel mensen, die je niet zelf hebt uitgekozen, 24 uur per dag op zo’n kleine ruimte te leven. Als je iemand in het dagelijks leven niet mag, dan ga je die persoon uit de weg en zeker geen 24 uur per dag bij hem/haar in de buurt zijn. In Utopia kan dit niet. Natuurlijk wist hij het van te voren, maar ik denk dat hij het flink onderschat heeft.

   • Hannah at 16:52

    Helemaal mee eens Harlequin.
    Ook denk ik, maar dat blijft gissen natuurlijk, dat Cees voor datgene wat hij doet steeds op zoek is naar erkenning en waardering.
    Gisteravond had Naomi de melk laten overkoken en Cees vertelde dit aan verschillende bewoners en dat hij alles had schoongemaakt. Mijn eerste gedachte was dat hij Naomi zwart wilde maken tegenover de anderen, maar misschien wilde hij alleen maar horen:”Wat fijn dat jij het weer hebt schoongemaakt Cees.”

    • Yvon at 21:37

     Nee hij wil weer laten zien hoe geweldig hij is en ande er zwart maken.
     Het zijn allemaal jonge mensen,die er graag de kantjes er van aflopen,dat is normaal.Cees doet niets alleen maar in de keuken staan.
     Als je zo’n goed persoon bent,dan ruim je het op en klaar…hij stookt.
     Ik wil ook nog even zeggen dat Ann er niet alleen op aan gesproken hoeft te worden.
     Ik vind hem ook een misbaksel.
     En vind het jammer voor zijn kinderen en kleinkinderen dat ze zo’n vader/opa hebben

     • Hannah at 22:54

      17 september 2015 at 21:37
      Gelezen en voor kennisgeving aangenomen.

  • Ann at 18:26

   Vreselijk?? , hij kiest erzelf voor om Utopia in te gaan, en Ja vreselijk hoe hij doet, dus sorry die kinderen en kleinkinderen dat je zo vader en opa heb.. Ben nooit haatdragend!!

   • Hannah at 19:32

    Zeker Ann, Cees kiest zelf om in Utopia te zitten, maar hij heeft er niet voor gekozen dat hij door vreemden uitgescholden wordt voor, o.a. misbaksel en dat er tegen zijn kinderen/kleinkinderen, op internet, wordt gezegd dat het erg is om hem als vader/opa te hebben. (Als ik het goed heb gelezen, heb ik jouw woorden weergegeven en niets omgedraaid) 😉

  • Yvon at 21:29

   Ik vind dit echt zo’n onzin Cees laat zich aan een deel van Nederland zien op een hele verkeerde manier hij zou zich moeten schamen voor zijn kinderen en kleinkinderen..ik weet niet of je het hebt gehoord,dat zijn eigen familie hem daar op heeft gewezen.
   Hij kiest voor Utopia,als iemand daar voor kiest ,zeker op zo’n leeftijd,dan denk je toch wel even wat beter na.
   Val ons niet aan op wat wij schrijven,wat moeten de ouders van Rolf wel niet denken,of van Benjamin

   • Hannah at 23:58

    Hallo Yvon! Hahaha, ik denk dat dit een oeverloze discussie wordt om niets, maar omdat het onbeleefd is om niet te antwoorden als je aangesproken wordt, vooruit dan maar.
    Als je heel goed leest is er niemand persoonlijk aangesproken, maar heb ik mijn mening gegeven op het, op internet uitschelden van mensen. Wie de schoen past trekke hem aan…. En het blijkt dat de schoen voor sommigen precies past. 😉
    Jouw mening is dat je anderen kan uitschelden op internet [ik vind hem ook een misbaksel.] einde citaat, mijn mening is: [ik vind Cees ook een zeurpiet, maar om hem nu een misbaksel te noemen, gaat erg ver.] einde citaat.
    Het is een kwestie van goed lezen! Als ik iemand had aangevallen met mijn mening, had ik na de naam genoemd te hebben een waardeoordeel uitgespoken. Bijv. “Jantje, je bent een onfatsoenlijke aso om Cees zo uit te schelden, je woont zeker ergens in een achterbuurt of heb je geen opvoeding gehad van je ouders?!” Nu voelen (!!) sommigen zich aangevallen, terwijl ik ook al heb gezegd (zie 17 september 18:51) dat mensen vooral moeten reageren zoals je zelf wilt/bent.
    Hopelijk is e.e.a. duidelijk geworden na mijn lange epistel. En kunnen we nu weer overgaan tot het samen kletsen over Utopia en de bewoners. (Ieder met zijn eigen mening)

 3. gea at 13:33

  Ik heb me al eerder uitgelaten over wie Cees zijn haren moet knippen, als hij het zelf niet durft te vragen aan Gina probeert hij het via Mark wat een held. Van mijn part groeit het zo hard dat hij erop kan gaan zitten ,kan hij zijn reet ermee afvegen.

 4. Yvon at 12:44

  Och Ann je hebt zo gelijk,mensen waar ik mee praat vinden hem ook zo vreselijk,ze begrijpen niet dat de bewoners hem nog niet een klap verkocht hebben en ik heb beslist geen agressieve vrienden,maar je wordt er agressief van als je zijn kop ziet.
  Maar we hebben er weer een fan bij,boerderijbert,hij vindt hem ook slecht.
  Het is toch te kinderachtig voor woorden om te zeggen,dat Gina de meisje voortrekt.zielig hoor!!!
  Wacht maar wij,Gea, Mjo,jij en ik krijgen gelijk.
  Het is gewoon een misbaksel

 5. Mjo at 12:38

  Cees even aan het “ventileren…” , klagen, zeuren en achter iemands rug kletsen zal men bedoelen.

  Maar als men dat ventileren wilt noemen, oké, klinkt wat vriendelijker maar blijft voor mij het zelfde als kletsen/roddelen.

 6. Ann at 12:26

  Cees cees, wat ben jij toch eenmisbaksel!! En dat vind ik niet alleen, maar iedereen die ik spreek denken er zo over. Als je bij de ene niet de gram kan halen doe je het wel bij een ander, ben jij zo perfect?? Je bied naomi aan om haar te helpen, jee je geef advies die iedereen kan geven, denk dat je beter had kunnen zeggen, dat ze iemand moet uitnodigen voor uitleg hoe je zoiets moet aanpakken..
  Eerst heb je bij ivan gezeurd, nu bij mark, trots over alcoholprobleem, alsof jij dat veranderd heb.. Wie ga je nu weer de poten vanonder de tafel wegzagen..

  Bah en steeds over rolf, nu gina?? Je haar laten knippen? En dan lopen slijmen bij mark, tuurlijk dat is je strategie. Nogmaals je ben een groot misbaksel..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *