Een academie over dierenmishandeling

Een academie over dierenmishandeling

We gaan nog even terug naar gisterenavond, er vond toen namelijk een academie over dierenmishandeling plaats in Utopia. Iedereen nam plaats in de banken en Henk en Calijn vertellen wat over dierenmishandeling. Zij zijn van Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren. De bewoners willen aandacht vragen voor dieren die mishandeld worden. Van de week was er al een bijeenkomst om dierenleed in laboratoria tegen te gaan. Henk en Calijn komen nu langs om de bewoners als de kijkers wakker te schudden. En dat lukt. Hij laat ze een filmpje zien van dieren die zwaar misbruikt zijn. De beelden maken grote indruk op de bewoners. Zo zegt Naomi dat ze er echt niet naar wil kijken. Ik ben hier drie weken misselijk van. Ze staat op en gaat achter de computer zitten tot het filmpje voorbij is. Als het filmpje aangezet wordt zien we al snel een traantje bij nieuwkomer Rowena. Ook bij Ivan heeft het indruk gemaakt. In het filmpje wordt een mishandeld paard vertoont en Ivan zou er zo een willen adopteren. Henk en zijn dochter Calijn geven aan dat het helaas nog steeds gebeurd. De bewoners willen dat er iets veranderd zo moet er in hun ogen meer onderzoek gedaan worden naar zaken omtrent dierenmisbruik.  Ook zouden de daders echt gestraft moeten worden. Bas heeft het er ook moeilijk mee. Hij en Bjorn willen dat er een even hoge straf komt te staan op het misbruik op dieren, als op mensen. De dochter van Henk vertelt ook nog iets over de dierenopvang die ze hebben. Een opvang voor mishandelde pony’s. Ze verzorgen de dieren daar en proberen ze dan ook weer op te lappen. Een goed initiatief met aangrijpende beelden. De bewoners willen zich inzetten voor welzijn van dieren. Nu nog een manier denken hoe?


Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 2    Gemiddelde: 2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
  1. Petra at 12:25

    Wat dachten de inwoners van iets doen voor Norma’s Universum! Of aandacht schenken aan haar werk? Haar uitnodigen, Norma is namelijk een heel speciale vrouw, waar ze veel aan kunnen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *