Een bizar mailtje voor Wim

Een bizar mailtje voor Wim

Gabriëlle zit achter de laptop en krijgt mail, dit mailtje is bestemd voor Wim met een bizarre boodschap. Snel roept ze hem erbij, Wim, kom eens! Wanneer Wim naast de Gabriëlle staat, begint ze gelijk met het voorlezen van de mail.

“Dag Wim, mijn zwager, bijna 61, kijkt elke dag naar Utopia. Hij is nu heel ziek en ligt in een hospice, wij weten niet hoe lang het nog duurt. Maar we hoorden iemand zeggen in Utopia Wim ga jij ook lijkkisten maken? Dit was natuurlijk als een grap bedoeld. Maar dit leek mijn zwager eigenlijk wel mooi, als jij bereid zou zijn om een kist te maken.”

Serieus Wim, ga je ook lijkkisten maken? vraagt Gabriëlle verbaasd. Wim legt uit dat dit bedoeld was voor Bas na het kickboksgala, dit was een grapje van Ivan. Wim vindt dit verzoek toch best heftig. Hier moet hij toch even goed over nadenken. Gabriëlle snapt wel dat hij het heftig vindt, maar vraagt toch even, vind je het niet een eer dat ze je vragen? Natuurlijk vindt Wim het wel een eer, maar het is ook wel een beetje vreemd als ‘ie er aan denkt.

Aan alles is te merken dat Wim wel moeite heeft met dit mailtje, hij weet nog niet precies hoe hij hierop moet reageren. Hij gaat naar Ivan om te vragen naar zijn mening. Hij denkt dat het een aanvraag is waar je eigenlijk geen nee tegen kunt zeggen. Ook hij vindt het een lastige kwestie en weet eigenlijk ook niet zeker wat ze hier mee aanmoeten. Ze zijn er over uit dat ze een gesprek aan moeten gaan met de mensen, om er echt achter te komen wat ze precies willen. Wim kruipt vervolgens weer achter de computer. En begint met het beantwoorden van het mailtje. Hij begint de mail met  “Deze mail komt een beetje onverwacht. Maar het is een hele grote eer, en een mooi gebaar. Eigenlijk weet ik even niet wat ik moet zeggen.”

In zijn mail nodigt hij de mensen uit voor een persoonlijk gesprek. Voordat de hij de mail verstuurt laat hij deze eerst controleren door Benjamin. Zal Wim deze bizarre wens in vervulling laten gaan?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 18    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Zwetser at 01:38

  Nou vind het niet zo raar… Ik zou op zich wel een doodskist van afval hout willen.
  Gewoon omdat die kist met mij verbrand wordt. Zonde toch dat daar bomen voor gekapt moeten worden, terwijl er afval hout genoeg is, denk aan pallets enzo. Verder ben ik totaal niet met het milleu bezig.
  Waarom wordt de dood als iets vreemds gezien of alles wat met een begrafenis te maken heeft?

 2. anneke at 22:18

  Als hij niet in Utopia had gezeten had hij hem misschien ook gemaakt.
  En er staat ze ,wie ze als hij het wil maken hoeft hij toch geen toestemming te hebben , als het betaald wordt kan hij er een maken (of niet)

  • Hannah at 22:50

   Ja je hebt gelijk Anneke, het wordt aan Wim gevraagd of hij dat wil doen. Ik kan me voorstellen dat Wim even een reactie wil horen van anderen, maar in principe hoeft hij hier geen toestemming voor te vragen aan de groep. Het is immers een “gewone timmer opdracht”.
   Of bedoelde Ivan misschien met “ze” dat de bewoners het eerst met “achter”/ “de overheid” moeten overleggen??!!

   • anneke at 22:20

    Ja want als Ivan nee zegt dan is het nee, maar daar moet hij zich niet mee bemoeien al is het een raar idee als Wim dat wil moet de wens van de overledene doen ,dat is wat hij nog kan doen lak aan de rest hoop dat hij heel mooi zal worden.
    Misschien is dit een rare gedachte mar wel een hele mooie

 3. Hannah at 18:06

  De enige zekerheid die we in dit leven hebben is dat we ooit eens dood gaan.

  Als je terminaal ziek bent, ben je juist met dit soort zaken bezig zoals het uitzoeken van je grafkist. Het is een eer als je mag mee helpen/denken met de zieke, zodat het afscheid geheel naar de wens is van deze persoon.

 4. MariaBora at 17:00

  waarom bizar, bij het leven hoort ook de dood, hoe triest ook, wat nou als er niemand kisten maakt.
  Is wel eens op tv geweest van mensen die hun kist alvast bestelden of zelf schilderen, niemand ontkomt er aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *