Vanavond vegetarisch eten of niet?

Vanavond vegetarisch eten of niet?

Een rustige dag gaat voorbij in Utopia, maar er is wel een kwestie die besproken moet worden. Vanavond vegetarisch eten of toch niet?

Cees houdt van vooruit denken. Daarom overlegt hij al met Rowena wat zij vanavond wil gaan koken,  zodat hij het vlees er alvast uit kan halen. Maar Rowena zit daar niet op te wachten, zij wil namelijk vegetarisch koken. Cees voorziet problemen en dringt aan dat ze toch iets met vlees maakt. Hij denkt dat de groep er niet blij van wordt als ze vegetarisch gaan eten. Ik kook vegetarisch of ik kook niet antwoordt Rowena . Gelukkig heeft Cees een oplossing. En liggen nog gehaktballen in de vriezer. Die kunnen ze erbij serveren. Zo is er voor ieder wat wils. Ook Bas en Armanda bespreken een dierenkwestie. Er is namelijk een zieke kip, die heeft last van zijn pootje en Bas vraagt zich af wat Armanda vindt wat ze het beste kunnen doen, wat zou jij doen? Zou jij hem bij de kippen laten of hem af laten maken? Armanda lacht, is er geen andere keuze? De nieuweling stelt voor hem naar een opvang te brengen. Maar Bas heeft ook nog een andere oplossing. Hij wil de kip bij de kwartel zetten, want in het kippenhok wordt hij de hele tijd gepikt door de andere kippen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. gea at 18:17

  Nu willen steeds meer mensen vegetarisch gaan eten ik vraag me af voor hoelang. Ze zullen later op de avond nog wel weer in de luifel duiken voor een frikadel of zo.

 2. Ann at 15:27

  Ik bedoelde daarmee tezeggen, weg luxe, geen frituur aanzetten wanneer je wil, geen feestjes, geen eten als er niet voldoende met werken binnen komt..geen sigaretten.. Kortom werken voor je ideale Utopia, en niet steeds nietsdoen.. Lijkt nu dat het vele zien als een ideale vakantie nn

 3. Hannah at 15:22

  Wel een beetje vreemde reactie van Armanda. Hopelijk is ze niet alleen voor de vorm dierenactivist, maar staat ze voor principes.
  Verder zijn de kippen voor de bewoners huisdieren, dus waarom geen dierenarts bellen om even naar het pootje van de kip te laten kijken.
  En anders bij lijden het beestje de nek omdraaien en er een kippensoepje van maken.

 4. Ann at 15:20

  Cees houd van voiruit denken haha.. Ik zal nu wel hoop negatieve reacties krijgen, maar ik hou ook van vooruit denken, maar niet op cees zijn manier.

  Of utopia doorgaat horen wij niets, ik zou het zooo leuk vinden dat de mol ineens met het idee komt van, we gaan verder met utopia, maar hebben nieuw stuk land, daar staat weer een loods, kippen, beltegoed op gsm e.d, we beginnen weer opnieuw, zelfde zoals we ooit begonnen zijn.
  Keuze is aan hun zelf, wie blijft..
  Ikzelf denk niet dat erveel blijven..
  Maar lijkt mij een enorme uitdaging, maar ook gewaagde sprong van de mol..

  • Zwetser at 01:47

   Ja daar ben ik ook heel benieuwd naar.. Kan de loods gebruikt worden voor vluchtelingen,
   En weer met niets beginnen, wel de dieren mee laten nemen natuurlijk.
   Toen ze het nog op moesten bouwen was er veel meer eenheid binnen de groep, werd er veel meer samen gedaan.
   Nu gaat iedereen weer zitten slapen voor een paar weken totdat er weer gestemd moet gaan worden, dan worden ze weer wakker.
   Vind het een beetje saai worden.
   Kan ook dat er opdrachten gedaan moeten worden, bv een omzet per maand gaan halen anders geen…. Noem maar op.
   Even peper in de reet van de bewoners steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *