Het centraal van 22 oktober

Het centraal van 22 oktober

De bewoners hebben op dag 660 het een en het ander te bespreken, dat doen ze in een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 22 oktober terug.

Ivan opent het centraal
Ivan opent de centrale vergadering zodra iedereen zit en Nicole grapt dat ze niet mag mee doen met het centraal, omdat ze volgens haar horoscoop niet mee mag doen met zinloze conversaties.

Evenementen
De bewoners willen voortaan alleen evenementen door laten gaan die uitverkocht raken. Maar hoe ze dat kunnen realiseren vraagt Armanda zich af. Dat betekent niet dat we nu dingen gaan cancelen? vraagt ze. Ivan antwoordt dat hem dat niet niet nodig lijkt. Mark vindt dat er voortaan een alternatief moet komen. De markt blijft sowieso staan verzekerd Ivan dan. Volgens Mark hoeft er niet perse iedere maand een Live in de Loods. We kunnen het ook afwisselen met bijvoorbeeld een Halloween avond of een kroegentocht. Desnoods een LARP-avond voegt hij eraan toe.

Planning
Dan wordt even kort de planning doorgenomen. 31 oktober is de Halloween party. 7 november is Runway-show en aanstaande 27 oktober is het natuurlijk Live in de Loods met Xander de Buisonje. 14 november is er een kroegennacht en 15 november een markt. Het is wel te dicht op elkaar merkt Naomi op.  Ze heeft liever dat de evenementen verspreid zijn. Nicole kan zich daar wel in vinden, als mensen naar de markt gaan, komen ze niet meer naar de Live in de loods. Dan komt Naomi oppert een oplossing, misschien kunnen we een combi-ticket doen voor verschillende evenementen. Bjorn denkt dat dat wel meevalt, een kroegennacht en een runwayshow zullen elkaar niet zo bijten. Maar twee feestjes gaan inderdaad in elkaars vaarwater zitten denkt hij. Ivan is er sowieso klaar mee, met al die evenementen. Al die evenementen komen m’n strot uit voegt hij eraan toe. Een Live in de loods en een markt oké, maar de rest hoeft echt niet zegt hij wat pissig. Ik wil me voorlopig even focussen op andere zaken. We hebben zelfs nog een nasleep van kosten van evenementen van vorig jaar merkt Nicole op. Ivan en Nicole vinden veel evenementen alleen maar kostentrekkers. Maar het gaat ook om de ervaring zo vinden Gina en Armanda. Ze vonden bijvoorbeeld het Kickboksgala echt heel vet, en ook was het veel werk, het was zeker de moeite waard. Het lijkt dat er twee kampen ontstaan met Ivan, Nicole en Cees aan de ene kant en Gina en Armanda aan de andere kant.

De doelen van Armanda
Armanda wil ook nog wat seminars en academies organiseren. Ik hoop eind november een seminar te organiseren over voeding voegt ze er trots aan toe. Het enige wat ze dan wil eisen is een werkende beamer. Het maken van hun beamer heeft geen zin en daarom zullen ze een nieuwe moeten aanschaffen. Maar of daar wel budget voor is vraagt de groep zich af. 

Proefkonijnen
Naomi en ik worden een soort proefkonijnen zegt Gina trots. Mensen mogen ons mailen met allemaal testjes en dan gaan wij het uitproberen vult Naomi haar aan. Ze raken allebei erg enthousiast als ze het erover hebben. We hebben gister een ‘folie-wrap’ geprobeerd en we zijn inderdaad twee centimeter kwijt zegt Gina trots. Bas lijkt ook wel willig te zijn. Hij vraagt de dames of hij in hun team mag. Als er een mailtje binnenkomt, roepen we jou meteen zegt Naomi tegen Bas. 

Bezoek voor Rowena
Rowena krijgt dan eindelijk haar eerste bezoek. Onder andere haar vriendje zal komen. Ze heeft er ontzettend veel zin. Ze moest er wel even aan herinnerd worden door Stefanie maar ze kan niet wachten. Aanstaande zaterdag mag ze haar geliefden weer in de armen sluiten. Spannend!

Bjorn & Rowena Live in de Loods
Bjorn heeft een idee voor december, Mark heeft al eerder gezegd waarom ga jij niet Live in de Loods doen. Maar ik dacht er nooit iets achter. Nu wil ik misschien samen met Rowena een soort pianobar doen voegt hij eraan toe. Iedereen lijkt direct enthousiast. Ook Ivan is oke met het nieuwe evenement. Top zegt hij enthousiast, je doet het dan met de Utopianen zelf en het houd de kosten laag voegt hij eraan toe. Bjorn en Rowena hebben nu officieel toestemming en gaan nu verder kijken hoe ze hun eigen Live in de loods kunnen realiseren.

Huishoudelijke mededeling
Wim wil even duidelijk hebben dat ieder zijn eigen troep op moet ruimen. Gisteren was hij er even helemaal klaar mee. Hij heeft opnieuw alles zelf in de kar moeten doen. Voor de rest maakt het hem allemaal niet zo veel uit, qua evenementen, als er maar wordt opgeruimd tussendoor.

Utopia Ink volgeboekt
De tattooshop van Nicole is helemaal volgeboekt voor de rest van het jaar. Ze loopt over in werk en vindt het dan ook lastig om iedereen snel terug te kunnen bellen en mailen. Maar ze belooft het echt te doen. 

Meer respect
Ivan wil even de aandacht vragen voor alle oud brwoners. Ivan wil respect afdwingen voor de mensen die het veel zwaarder hebben gehad dan meesten die er nu zitten. Zij hebben de loods gebouwd zoals die nu is. Zij hebben echt gezwoegd om Utopia zo mooi te krijgen voegt hij eraan toe. De groep vraagt zich af wat de aanleiding van zijn kritiek is. Dat komt door het oude schilderij en het naambord incident, maar ook omdat sommige mensen gewoon de muur bekladden gaat hij verder. Er zijn bloed, zweet en tranen gevloeid met maken van deze samenleving. Toon een beetje respect! De groep is het uiteindelijk wel eens met Ivan.

Massage
Bjorn en Mark willen graag de massage terugbrengen naar Utopia. Ze vragen nu de groep of ze het ook willen. Als iedereen ermee akkoord gaat komen twee dames volgende week al langs voor een luxe massage van 40 minuten. Mét ook nog eens vier handen op één lichaam. Rob ziet het wel zitten. Hij is namelijk altijd de sjaak als het om massages gaat omdat hij veel geeft maar weinig ontvangt. Kom maar op met die vier handen zegt Rob lachend. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.


Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. gea at 13:03

  Waarom moeten er dames komen voor een massage, Rob is toch masseur heeft hij ook eindelijk eens wat te doen. En is er wel geld voor een nieuwe beamer, ze gaan wel slordig om met electronica. Blijft Armanda aan de gang met dat gezeur over dat veganistische gedoe, heeft ze haar tijgerpakje nog aan zezal het wel koud krijgen , zou ze ook geen wollen truien dragen?.

 2. anneke at 12:33

  Wat een heel verhaal: nu ik zal beginnen met 2 dingen achter elkaar waarom kan dat niet zijn ze te beroerd om het te doen je kan daarna rust nemen.
  Praten over der spierziekte( Naomi)en over de dieren(Armanda) hebben we nu wel gehad.
  Ivan en Nicole zullen het eens niet met elkaar eens zijn.
  Proef konijntje spelen via E-mailtje krijgen we dan weer van die rare dingen net als een paar maanden geleden.
  Wim over het huishouden ik kan me nog goed herinneren als CEES iets zei dan flipte de hele groep en nu Wim het over heeft is het goed.
  Tattooshop mag ze al zonder begeleiding werken .
  Ivan over het bord geef ik hem helemaal gelijk in waarom een bord plaatsen (wat een beetje op Mark sloeg) en op de muur schrijven ik zal zeggen als je wat wil schrijven koop een kinder schoolbord.
  En mijn laatste punt waarom weer geld uitgeven aan DAMES voor een massage als je geld kwijt wil doe het in de gouden pot

  • Hannah at 16:39

   Goed verhaal! Je kan zo Thom vervangen als hij eens op vakantie wil. 🙂

   Wat ik niet begrijp is het verhaal van Nicole, je ziet (bijna) nooit dat ze klanten tatoeëert. Of willen die mensen niet in beeld?

 3. Hannah at 12:31

  Wel even opletten hoor bewoners van Utopia: Het is Ivan’s Utopia en jullie moeten wel een beetje doen wat Ivan wil en bepaalt!
  En wie dat nog niet begrijpt, kan een woede uitbarsting casu quo driftbui over zich heen krijgen, want kleine kinderen die niet horen willen, moeten nu eenmaal af en toe gestraft worden! (Zoals hij Nicole, tijdens een ruzie, ook op haar nummer zet door haar te negeren, totdat zij haar excuses aanbiedt. Volgens de psychologie is negeren trouwens een vorm van geestelijke mishandeling)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *