Ivan en Cees gaan de confrontatie aan

Ivan en Cees gaan de confrontatie aan

De laatste tijd loopt het neit zo lekker tussen Cees en Ivan. De spanning blijft aanwezig tussen de twee en conflicten of discussies blijven ook aanhouden. De twee besloten vanmiddag de confrontatie eens aan te gaan.

Buiten gingen de twee het gesprek aan. Al snel gaat het over de afgelopen nominaties, er werd gedreigd om tactisch te stemmen en toen Cees tijdens de nominatie zelf eerlijk vertelde op één persoon tactisch te stemmen werd Ivan op zijn zachtst uitgedrukt woedend. Cees legt uit dat Ivan zijn stemgedrag verkeerd heeft begrepen doordat hij dat ene woordje heeft genoemd. Ook hij was er tegen dat Mark Stefanie probeerde om te kopen om niet op Gina te stemmen. Ik deed niets fout voegt de oudste bewoner van Utopia eraan toe. En dat je me daarvoor zou willen afstraffen de komende stemming, vind ik zó onterecht. Ivan antwoordt dat hij spelletjes gewoon niet duldt in zijn Utopia. En daardoor zit ik de laatste tijd ook niet lekker in mijn vel. Maar is Utopia dan geen spel? vraagt Cees zich af. Ja antwoordt Ivan, maar dat ga ik niet accepteren. Cees neemt er geen genoegen mee. Waarom heeft Ivan zo veel kritiek op hem, in het openbaar? Als ik een steekje laat vallen, krijgt ik het gelijk te horen. Dat raakt mij het herinnert hem aan een jeugd waarin mijn vader nooit tevreden over hem was vertelt Cees. Ivan luistert netjes naar Cees en reageert ja, verder heb ik ook niets tegen je. Maar er zijn momenten waarop ik mij erger aan bepaalde dingen. Dat is dan dát moment en that’s it. En dan is het eigenlijk ook gewoon over. Het is dus harder bij je aangekomen dan bedoeld. Uiteindelijk schudden de mannen elkaar de hand en lijken alle problemen opgelost te zijn. Maar voor hoe lang?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 16 reacties op dit artikel
 1. Mjo at 08:44

  Klopt Hannah (om 23.19u), ook ik denk dat Cees worstelt met zijn verleden/jeugd. (door gedrag van zijn vader).

  Ook ik denk dat Cees beter hulp kan zoeken, om dit eindelijk een plekje te geven. Want hij maakt het zichzelf EN zijn directe omgeving wel heel erg moeilijk.

  Maar ondanks dat ik weet, dat Cees een moeilijke jeugd heeft gehad, vind ik dat nog geen reden om anderen ook zo te behandelen of dit als een excuus te gaan gebruiken. Cees zou eigenlijk beter moeten weten, wat dit met een mens kan doen.

  Ik zeg dus, Cees zoek hulp en je krijgt je (leuke) leven weer terug en voor anderen wordt het ook een stuk aangenamer om met je te leven/om te gaan.

  • Hannah at 17:53

   Daar ben ik het dan weer eens met jou Mjo, dat je dan een ander niet zo moet behandelen als jezelf is overkomen of het als excuus te gebruiken.

   Het kan ook zijn dat mensen anderen zo behandelen en zich er niet bewust van zijn (dat voorbeeld heeft vader/moeder immers gegeven en ze weten geen alternatief) of inderdaad dat het gedaan wordt, juist met de intentie om een ander pijn te doen. (Zoals de gepeste, die later soms de pester wordt)
   Ik heb les gegeven in het speciaal onderwijs en daar zaten ook soms kinderen in de groep die een beetje “Cees-gedrag” vertoonden, met dezelfde voorgeschiedenis als Cees. Vandaar dat ik mij misschien ook niet zo erger aan Cees. 😉
   Als je het heel cru zegt is de opvoeding die Cees heeft gehad, geestelijke mishandeling voor een kind. Sommigen weten dit te verwerken, maar anderen komen dit nooit te boven.

 2. Klaverboer at 23:45

  Ivan blijft een wolf in schaapskleren! Hij doet veel voor Utopia, maar ook veel niet(schoonmaaktaken). Utopia is vooral zijn Utopia en als het hem niet bevalt geeft hij een grote bek tot aan agressiviteit toe. Hij zou toch een training gaan doen?? Sorry maar ik heb het niet gezien. Ik hoop echt dat hij niet de Utopiaan van 2015 gaat worden! Dan heb ik wel betere kandidaten zoals Bjørn, Cees, Wim, Mark, Bas en Armanda. Met name Armanda spreekt mij aan, ondanks dat ik het niet eens ben met haar gedachtegoed, ze is wel een mooi mens!

 3. Hannah at 23:19

  Cees haalt de laatste tijd inderdaad vaak aan dat hij het nooit goed kon doen bij zijn vader.
  Om dit verdriet te verwerken kan hij misschien beter professionele hulp zoeken om het een plek te geven.
  Ik ben geen psychiater, maar dat verklaart misschien wel zijn drang naar bevestiging en is het zo belangrijk voor hem dat hij dat schouderklopje krijgt als hij wat doet.

  • Leilei at 22:51

   En toen ging er iets mis.ik wilde zeggen ik hoop dat Ivan door deze aktie heen prikt want Cees komt wel vaak met zijn nare jeugt( wat ik wel naar vind voor hem ) als hij wordt aangedproken op gedrag ik noem dat zieltjes winnen

 4. MariaBora at 21:48

  even een kleine reactie, ik schrijf om 22.37 een bericht, ik zie dat het gelijk geplaatst wordt maar dan om 21.45, hoe komt dat, weet iemand dat

  • Hannah at 22:52

   Is de klok nu al een uur terug gezet dan? 😉
   Klopt MariaBora en als ik me niet vergis, scheelde het een paar maanden geleden nog meer dan een uur.
   Ik denk dat de instelling van de tijd, van deze site, niet synchroon loopt met de werkelijke tijd.

 5. MariaBora at 21:45

  Ivan heeft momenten dat hij zich aan Cees ergert, ik denk dat Cees die momenten ook heeft tegenover Ivan , iedereen heeft wel momenten dat hij of zij zich aan bepaalde personen ergert, en waarom zou Ivan Cees 3 stemmen geven, omdat hij dat beloofd heeft, nou hij heeft wel meer iets beloofd, en Cees zou hem dan ook 3 stemmen kunnen geven, als Cees dat zou doen is Utopia te klein voor Ivan. Nou en Ivan laat zich echt niet gek maken, dat kan niet eens.

  • Yvon at 20:43

   Daar is hij op uit gea,hij gooit nu zijn traumatisch jeugd in de strijd dat zal vast niet de laatste keer zijn.
   Cees blijft Cees…een vos verliest zijn haren niet zijn streken

 6. anneke at 19:20

  Waarom heeft Ivan het elke keer over mijn UTOPIA het is hun UTOPIA.
  En dat Cees over zijn jeugd weer praat waarom mag dat niet, bijna iedereen doet dat,en dat hij een trauma heeft van zijn jeugd is al erg zat. Ik ben zonder vader op gevoed en ben met veel liefde door mijn moeder groot gebracht ,en moet respect hebben voor mensen die ouder zijn dan ik ook al is Cees maar 3 a 4 jaar ouder ,een jeugd trauma is erg.
  En als Ivan uit een ander land komt en hiet naar toe is gekomen moet hij weten hoe het is als je iets ergs mee moet en mee ga maken.
  Dus hou dat in gedachten

 7. Yvon at 18:35

  Laat je niet gek maken Ivan,probeert Cees het maar op de zielige manier,nou als dat dan zijn jeugd trauma is…in die tijd werd je door je vader niet met complimenten overladen,of op gehemelt,vader was de kostwinner en de baas!!!
  Ik denk dat Ivan heel wat meer ellende heeft mee gemaakt in zijn korte leven,als Cees in het zijne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *