Renske moet Utopia verlaten

Renske moet Utopia verlaten

En toen was het tijd voor de stemming, en de grote beslissing die daarbij hoort. Wie mag er blijven? Renske of Armanda?

Het woord van de nieuwelingen
Als iedereen zit mag Renske als eerste het woord nemen. Ze vertelt dat ze in tegenstelling tot Armanda, geen duidelijk groter doel heeft. Maar ze is er wel achter gekomen dat ze allemaal kleinere doelen kan bewerkstelligen. Zo hoorde ze net van Nicole dat ze de nagelstudio niet meer gebruikt. Toen dacht ik, nou! Dat is leuk! Dat kan ik gaan doen voegt ze eraan toe.

Armanda zegt dat ze inderdaad de wereld wil verbeteren. Ze heeft nog niet heel veel van zichzelf laten zien in de sociale zin van het woord. Maar ik hoop er samen met jullie de komende tijd achter te komen. Daarna moet het tweetal de loods verlaten, tijd om te stemmen!

De stemming
Rowena begint met haar stemmen, ze kiest voor de dieren en dus voor Armanda. Dan is Nicole aan de beurt. Ze wilde eerst voor Renske gaan. Ze had een hele goede vibe bij haar. Maar toch, na wat dieper nagedacht te hebben, gaat ze toch voor Armanda. Wim had dat precies andersom. Eerst wilde hij voor Armanda gaan, maar gaat toch voor Renske. Want hij denkt dat Armanda te lief is. Renske is gewoon een lekker bezig bijtje zegt hij. Benjamin is kort maar krachtig, ik ga voor Armanda. Ik denk dat ik het meeste van haar kan leren. Ik wil geen veganist worden, maar ik vind dat Utopia iemand met duidelijke idealen nodig heeft.

Bas is nu vier dagen veganist en hij vindt het geweldig. En daarom kies ik voor Armanda. Cees wil dat ook. Het is goed voor de groep om over andere dingen te discussiëren. Gezelligheid hebben we genoeg. En een rustig, serieus type vind ik erg prettig. Ook Ivan gaat voor Armanda. Meer diepgang, meer discussies. Dat hebben we nodig voegt hij eraan toe. Rolf kiest voor Renske. Armanda is te zacht en te lief is zijn mening.  Bjorn is enthousiaster over Armanda. Ik heb bijna niet met Renske gepraat. Maar als je met Armanda praat heb je het sowieso over allemaal andere dingen dan normaal.

Gabriëlle wil Renske erbij, ze is goed voor de groep. Mijn gevoel zit goed bij Renske. Rob vindt het allebei lieve meiden. Renske heeft keihard gewerkt, maar ik ga voor Armanda. Als iemand de wereld wil verbeteren, dan moet je diegene een kans geven. Ook Naomi gaat voor Armanda. Zij komt met iets binnen wat nieuw is voor Armanda. Het zou oneerlijk zijn om haar die kans te ontnemen. Stefanie kiest voor Armanda. Ook al is ze het tegenovergestelde van mij. Maar met haar kan ik discussies aangaan. Bij Renske mis ik een duidelijk doel. En dan is Gina, ze vind de twee allebei toppers. Bij Renske had ik gelijk een goed gevoel. En daar blijf ik bij. Mark wil Armanda. Een pientere, gezellige meid met een duidelijk doel.

Het hoge woord
Ivan heeft de stemmen geteld, de uitslag is vier om elf. Ik ga ze erbij halen!  Als ze er eenmaal zijn, maken ze een zenuwachtige indruk. Ivan bedankt beiden voor hun inzet de afgelopen dagen en benadrukt dat ze allebei goed bij de groep zouden passen. Al met al was het een moeilijke keuze, maar we hebben gekozen voor Armanda, omdat we haar de kans willen geven om de wereld te verbeteren.  Super bedankt jongens! lacht Armanda. Ze geeft Renske een dikke knuffel. Rowena omhelst Renske als eerste. Ik wou dat jullie allebei konden blijven! De rest van de bewoners volgt. Renske houdt het niet droog. Renske mag haar spullen pakken en naar huis, haar Utopia avontuur is vandaag geindigd. Morgen mag Armanda beslissen over het lot van Gina, Rolf en Cees. Spannend!


Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. MariaBora at 18:12

    Ach, iemand die de wereld wil verbeteren mag blijven, iedereen die in Utopia is gekomen wil de wereld verbeteren, zijn zorgzaam en ik weet niet wat nog meer, Amanda, de wereld is een beetje groot, begin maar met Utopia te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *