Bijeenkomst over vluchtelingen

Bijeenkomst over vluchtelingen

Het is alweer even geleden dat we je van Utopia nieuws hebben voorzien. Tijd om dus even het een en het ander in te halen. Zo was er een bijeenkomst over vluchtelingen, dit heeft Ivan geregeld hier schreven we al eerder over.

Want op hetzelfde terrein waar de loods zich bevind is namelijk ook nog een asielzoekerscentrum. Ivan wil zich graag voor dit centrum en vluchtelingen inzetten dus is erg blij met de bijeenkomst. Trudy en Sheila van het Leger des Heils zijn er maar ook Naijar en Khaled die beide vluchtelingen zijn. Ook zetten ze zich in voor een betere opvang en een beter bestaan voor hun mede vluchtelingen. In de horecakeuken vindt het gesprek plaats. Daar vertelt Naijar over zijn verleden, zo heeft 14 jaar gewerkt voor een verzekeringsmaatschappij en is nu hier in Nederland mede-initiatiefnemer van Elk Gooisch matras komt van pas. Met dit initiatief wil hij heel praktisch zijn steentje bijdragen in de behoefte van zoveel vluchtelingen in Nederland, maar ook in Europa. Khaled komt uit de wereld van computers en games en heeft net zijn opleiding 2D design afgerond. Ook hij wil zijn steentje bijdragen in hulp aan mede vluchtelingen. De beelden van mensen in tenten en de uitzichtloosheid motiveert hem om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Na de voorstelronde gaat het gesprek al snel over wat de bewoners zouden kunnen betekenen voor de vluchtelingen. Ivan en Benjamin spreken namens de gehele groep, ze geven onder andere aan dat zij Attention, Resources en Time te bieden hebben. Een platform, een locatie en een hoop tijd. Dit willen ze graag inzetten om de vluchtelingen te helpen, maar ook om bewustwording te creëren. Naijar en Khaled zijn beide blij om dit te horen, plannen om samen projecten op te pakken in Utopia worden snel gesmeed. Ook de kinderen uit de vluchtelingenopvang worden hierbij niet vergeten. Vanuit de opvang zal er een lijst gemaakt worden met wie hier aan mee willen werken en er zal ook geïnventariseerd worden wat de specifieke talenten van deze mensen zijn. Zo kunnen ze doen waar ze goed in zijn. Hoe alles verder vorm gaat krijgen zal via de email afgesproken worden, maar de eerste stap is gemaakt! Wordt vervolgd dus.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *