Het centraal van 17 november

Het centraal van 17 november

Tijd om weer wat te bespreken in de vorm van een centraal, hier lees je alle besproken punten van 17 november terug. Wat hebben de bewoners zoal besproken?

Cees opent het centraal

Cees opent dit keer het centraal als iedereen er klaar voor zit. Daarna neemt Mark het over, tijd om over geld te praten. Om het basisinkomen uit te kunnen keren moet er nog 1600 euro binnenkomen. Het extra inkomen moet komen van de dubbele markt van 12 en 13 december. Die verwachte inkomsten kunnen wellicht naar voren gehaald worden om toch het basisinkomen uit te betalen. Wel is voorzichtigheid geboden met uitgaven. Mark komt soms nog voor onbekende uitgaven te staan. Eerder aangeven, of bij centraal of offerte opvragen is  zijn boodschap.

Producten voor de markt
Er worden wat ideeën besproken voor artikelen die verkocht kunnen worden op de kerstmarkt.

Nieuwe vloer & kapotte droger
Naomi stelt voor om voor het nieuwe jaar een nieuwe vloer te leggen, zodat je het nieuwe jaar fris in kunt. Is afhankelijk van of er geld is, Bjorn en Wim zijn al bezig met offertes aan te vragen. Geld zou moeten komen vanuit de basisinkomens. De droger is ook nog eens kapot, Cees gaat achter garantie aan. Nu wordt de was overal opgehangen, maar dat is uiteindelijk geen optie.

Lipdub
Naomi wil graag een lipdub maken met als thema kerst. En ter ere van haar turn trainster. De opbrengt hiervan gaat naar het KWF. Verder stelt ze voor om dingen van de prioriteitenlijst te betalen uit basisinkomen, door maar 50 euro uit te keren in plaats van de 200. Velen zijn het niet eens en vinden dat basisloon moet worden uitbetaald en dan maar hopen dat iedereen bijdraagt.

Live in de loods met Bjorn en Rowena
Bjorn en Rowena zijn bezig met hun evenement een eigen live inde loods. Zangcoach wordt aan gewerkt. Aanstaande donderdag willen ze het complete plan presenteren aan de groep.

Utopia baby
Gina doet de mededeling dat er een nieuw Utopiaantje bijkomt. Hij gaat Brooklyn heten. Mark heeft filmpje gezien. Daar schrok hij wel van, maar hij heeft er zin in. De real care baby is er 5 dagen. Hij kan echt heel veel huilen en misschien kan dat effect hebben op de loods voegt Mark eraan toe. Ook benadrukt hij dat iedereen peetmoeder en vader is van de kleine. Cees zegt dat nieuwe papa’s en mama’s op zichzelf gaan wonen, dat zou hier ook moeten gebeuren. Jij bent zelf papa van 5 meiden antwoordt Gina. Precies antwoordt Cees kort maar krachtig. Naomi is benieuwd of er na vijf dagen ook een conclusie komt over hoe het gegaan is met de baby. Volgens Gina zal er een volledige uitdraai komen van de resultaten. Bas vindt dat ze wel de wellness in moeten gaan als de rest er last van heeft. Ook wordt er nog gevraagd of de baby dood kan gaan maar daar weten Mark en Gina geen antwoord op.

Bas leest voor
Bas leest een krantenbericht voor over te weinig vrouwen in bestuurlijke functies. Hij heeft er verder geen bedoeling mee. Waarschijnlijk ligt het in lijn met het idee om de vrouwen de leiding in Utopia te geven. Wordt vervolgd?

Oud en nieuw & Utopia markt binnen
De groep bespreekt alvast plannen voor Oud en Nieuw. Vuurwerk pakketje zal bestelt worden en ook de organisatie ervan wordt kort doorgenomen.  Ook zijn er meerdere verzoeken binnen gekomen om de markt binnen te doen. De mogelijkheden worden besproken.

Vrouwen aan de macht
Ivan neemt als laatste het woord, alle mannen staan op en hebben een toneelstukje voorbereid. Maar eerst wordt het krantenartikel nog eens voorgelezen voordat dat begint. De conclusie is dat de raad van bestuur voor 100% uit vrouwen gaat bestaan, oftewel de vrouwen krijgen de macht. Rowena heeft wel een vaag, hoe komen jullie erbij dat jullie normaal gesproken de macht hebben? Gina ziet het al helemaal voor zich, ze krijgt de bankpas en  de vrouwen mogen besluiten wat er gaat gebeuren. Ivan geeft aan dat de vrouwen ook het initiatief moeten nemen. De mannen blijven hun ding doen, maar veel dingen zullen moeten worden aangestuurd door de vrouwen. Volgens Ivan gaat het helemaal goed komen, ze moeten aan Nederland laten zien dat ze goed met deze macht om kunnen gaan. En dat de top in de zakenwereld ook uit vijftig procent vrouwen moet bestaan. Nicole neemt het iets te letterlijk ze richt zich tot de mannen en zegt dat ze maar eens iets moeten gaan doen. Armanda benadrukt dat ze vooral lief moeten zijn voor elkaar en daarmee eindigt het centraal van vandaag!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 3    Gemiddelde: 1.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *