Het centraal van 19 november

Het centraal van 19 november

Tijd om centraal te gaan! Hier lees je alle besproken punten door de bewoners van 19 november terug.

Als iedereen heeft plaatsgenomen op de bank opent Rowena de vergadering in. Ze bedankt de mannen voor hun inzet van gisteren. Dan neemt Gabriëlle het woord over, de vrouwen hebben het immers tot het zeggen tot 27 november. Ze vertelt dat de bewoners een evenement gaan organiseren aanstaande zaterdag. Het begint om 19:30 en eindigt om 23:00 uur en staat geheel in het teken van de kracht van alle vrouwen over de hele wereld. Het wordt een dag met volop aandacht voor de vrouw en genoeg entertainment. Er worden ook meerdere dingen verloot, zoals een fotoshoot van Naomi, een knipbeurt van Gina, een tattoo van Nicole en een overnachting in de B&B. Maar de dames hebben ook een goed doel weten te strikken.

Mama cash
Nicole vertelt dat het voor haar een heel bijzondere dag is in Utopia. Ze heeft niet alleen een goed gesprek gehad met het Leger des Heils, maar ze heeft nu ook contact gehad met Mama Cash. Het onafhankelijk financieringsfonds voor vrouwen dat zich richt op verandering en verbetering van de positie van vrouwen, wereldwijd. Mama Cash was het eerste internationale vrouwenfonds in de wereld. Tegenwoordig financiert en steunt Mama Cash vrouwenrechteninitiatieven over de hele wereld die verschillende vormen van onrechtvaardigheid aan de kaak stellen. Petra van Mama Cash was super enthousiast en wil dan ook dat Angela Groothuizen een bezoekje komt brengen aan Utopia. Zij is de ambassadrice van Mama Cash. Dat gaan we dus nog horen. Hopelijk komt zij volgende week langs en kan ze wellicht een mooie cheque in ontvangst nemen. Want 10% van het geld dat de bewoners hebben opgehaald zaterdag, gaat naar de stichting. Naomi heeft er nog iets op toe te voegen. Alle informatie zal geplaatst worden op de  Utopia Courant. De kaartjes voor het evenement kosten 7,50 euro. Het wordt een evenement vol Utopiaanse invloeden. Zo is Le Luifel gewoon geopend, maakt Naomi foto’s en draait Bjorn dj. Iedereen moet een ID-kaart meenemen naar Utopia. Ook is de nieuwe kalender gemaakt. De vorige was staand en deze is liggend. Nog een paar aanpassingen en dan kan deze naar de drukker.

Verbeteren van vrouwenlevens
Armanda wil de levens van alle vrouwen wereldwijd verbeteren. Het lijkt haar heel tof om Marieke van Talking Dress uit te nodigen om te komen vertellen waar je eerlijke kleding kunt kopen. Het is nog even wachten of ze langs kan komen.

Kledingruil
Vorig jaar heeft oud-inwoner Nicoline al eens geprobeerd om een kledingruilbeurs op te zetten, maar dit is toen niet gebeurd. Nicole vertelt dat ze dit idee wil neerzetten in Utopia. Het hoeft niet per se in deze tien dagen te gebeuren. Dames kunnen dan naar Utopia komen om hun kleding te ruilen met andere dames.

Daarna neemt Benjamin het woord, hij vond de ontmoeting met de asielzoekers geweldig. En is te spreken over de dagbesteding die opgezet gaat worden. Bjorn heeft ook nog een puntje, het live in de loods concert van hem en Rowena staat vast. Dit zal op 23 januari plaats vinden. Kaartjes kosten 15 euro en verdere begroting komt eraan. Gabriëlle merkt op dat ze erge honger heeft en daarmee eindigt dan ook het centraal van vandaag. Smakelijk!


Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 2    Gemiddelde: 1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. joze at 22:48

  Ja Gea dat had ik ook al , weer een t.v. momentje voor Armanda, denk ik.
  Verders begrijp ik niet waarom de regie weer zo’n soort “goede doel”
  heeft uitgezocht.
  Het is bijna Sinterklaas, doe weer een middag voor kinderen die bijna of geen
  speelgoed kunnen krijgen en geef deze kinderen een leuk cado.
  Er komen steeds meer kinderen bij, die bijna tot niets hebben.
  Als die lamzakken in utopia 10 dagen niet drinken en roken, kunnen ze
  veel kinderen gelukkig maken met Sinterklaas!!
  Alleen wel beter organiseren dan vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *