Het centraal van 24 november

Het centraal van 24 november

Tijd om weer wat te bespreken in Utopia, kortom een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 24 november terug.

Gabriëlle begint
Gabriëlle opent het centraal, en vertelt dat er  morgen weer actie gevoerd voor Mama Cash! En ehm… dat was het voegt ze eraan toe…

Het Babyrapport
Cees neemt het over en leest vervolgens het baby rapport voor van de real care baby Brooklyn. De uitslag kun je hier terug lezen. Gina en Mark hebben het over het algemeen goed gedaan, maar het ging wel een beetje mis bij de ondersteuning van het hoofdje. Maar dat schijnt gebeurd te zijn tijdens een speelse tik van Ivan en dat geeft dus een deuk in de cijfers voegt Cees eraan toe. Ivan grapt dat je kinderen nooit bij hem moet achterlaten. Cees gaat verder, het is goed gegaan maar het nekje van de baby is echt het probleem geweest, er zou zelfs intern letsel kunnen ontstaan.
Al met al een redelijk rapport dus…

Daarna gaat Cees verder met zijn verhaal hij heeft het idee om in de winter een restaurant te maken in het Cordwood. Ik denk dat mensen dat hartstikke leuk zouden vinden voegt hij eraan toe. De groep vindt het een tof plan. Het volgende voorstel van Cees is om op Tweede Kerstdag restjes te eten en het geld dat ze besparen aan Mama Cash te doneren. Gewoon om eens stil te staan bij het feit dat veel mensen geen overdaad hebben aan eten.  Bjorn stelt voor om dit plan uit te voeren, maar het geld aan een andere stichting te doneren die wat dichter bij die gedachte staat. De bewoners praten gelijk wat over de invulling van het kerstdiner. Wellicht is het leuk dat iedereen een gerechtje maakt maar dat is erg duur. Wat wil Stefanie eigenlijk? Die blijft nog even stil  maar het idee van Cees is goedgekeurd.

Nieuw product van Cees
Maar Cees is nog niet klaar, vertelt een nieuw product te hebben bedacht. Een Utopiaans kwartetspel. Het moet klaar zijn voor de Kerstmarkt. En een stok kaarten, met een fotootje van de Utopianen in het midden. De kosten worden nog berekend. De eerste gast voor In de Stoel bij Cees heeft afgezegd vanwege een ziekte. Cees bedenkt snel een andere gast.

Muziek
Rowena is druk met Winter Wonderland en Live in de Loods. Ze heeft hard geoefend maar er zijn wat mailtjes binnengekomen over rechten van de muziek. Ze weet dat het live wel mag, dus ze gaan samen eens bekijken hoe ze het aanpakken met de zangles.

Utopia Markt
Ivan spoort iedereen aan vooral te komen naar de volgende markt want het wordt heel knus en gezellig! Bas wil dan graag de horecakeuken in. Om wat te maken?  Nou, dat is nog een beetje een geheimpje. Ivan wacht nog op bevestiging voor de kerstboom. Die wordt dan wel 4,5 meter hoog!

Een nieuw rooster en de Borderline Academie
Gina gaat na het centraal alle mannen knippen. Vanaf dan kan iedereen intekenen op het rooster in het kapsalon. Ook zet ze alles duidelijk op de webshop. Stefanie praat over haar borderline avond die zaterdag plaatsvindt. Er is dan een uur lang ook cabaret over borderline.

De danswedstrijd & bijzonder bezoek
Vanavond wordt het spannend in de loods want Bas en Ivan nemen het tegen elkaar op in een danswedstrijd. De bewoners maken straks een soort tribune. Het begint om 19:00u. Verder is er contact met de buren de vluchtelingen in het opvangcentrum vlakbij de loods. Binnenkort komen ze even op bezoek en kunnen ze samen meubels maken, of andere dingen die vluchtelingen nodig hebben. Want er zijn heel veel mensen bij die veel kunnen en al jaren hun vakgebied beoefenen. Het is mooi dat het Leger des Heils hen de kans biedt om zelfredzaam te zijn aldus Ivan. De bewoners praten gelijk over alle matrassen die er nog zijn. Ze vrezen dat de kwaliteit niet goed is, maar ze liggen wel een beetje in de weg.

Basisloon
Ivan wil toch even weten wat iedereen vindt van het basisloon. De ontwikkelingen staan wel een beetje stil in Utopia. Wat is belangrijker ontwikkeling of vrijheid voor iedereen om te kopen wat hij of zij wil? Volgens Bjorn is er nog onvoldoende zicht op de situatie en moeten ze het nog wat langer proberen. Ik denk dat het over all wel positief kan uitpakken voegt hij eraan toe. Nicole benadrukt dat niemand de laatste tijd een lumineus idee heeft gehad om te ontwikkelen, al helpt iedereen elkaar hier en daar uit de brand als het nodig is. Cees ziet het als een verhoging van het zakgeld, wat rust heeft gegeven. Uitbouwen zou mooi zijn er is een wensenlijst. Maar daar is door het basisloon minder geld voor geweest. Benjamin sluit zich daar bij aan persoonlijk is het heel relaxt. Maar geld voor de prioriteitenlijst heb je niet zomaar bij elkaar, dus die blijft dan even liggen voegt hij eraan toe. Naomi stelt voor om soms allemaal wat geld bij te leggen uit de persoonlijke portemonnee voor de prioriteitenlijst. Mark voorziet de toekomst positief met meer geld in december kan veel geïnvesteerd worden. De bewoners parten nog even door over geld, doelen en plannen voor het nieuwe jaar. Ook de kasteeltuin komt aan bod Cees vindt het eigenlijk niet echt nodig. Armanda strijdt wel echt voor het basisinkomen. Ze vindt het leuk dat iedereen dan een persoonlijke bijdrage levert. Ivan daarentegen komt op voor het collectieve doel de ontwikkeling van Utopia.

Huishoudelijke mededeling
Benjamin begint met een huishoudelijke mededeling, mensen moeten wel hun was uit de mooie nieuwe droger halen. Hij neemt de agenda even door vrijdag een concert en donderdag de zieke opa van Milou om de dieren te zien.

Een belangrijke mededeling
Rob vertelt over eters maar dan komt het echte nieuws. De mailtjes van Mr. Probz en Guus Meeuwis komen van hem! De Utopianen moeten lachen en applaudisseren. Ik voelde het aan m’n water. Grapje van Rob dus!

Naomi is weer beter
Naomi vertelt dat ze weer beter is. Misschien was het een novembervirus voegt ze eraan toe. Verder werkt ze nog aan haar lipdub, en gaat verder kletsen over de stoffen voor haar tassen. Ze hoopt dat ze naast exclusieve tassen ook wat goedkopere producten kan verkopen. O ja, en Wim en ik hebben binnenkort een verrassing sluit ze met haar praatje af.

Een vijverpomp en het zieke eendje
Bas verkoopt feel good-brillen, hij zit dan ook “verkleed” tijdens de vergadering.  Verder wil hij weten hoe het zit met de pomp voor de vijver. Ze hebben een goede op het oog, maar die is wel wat duur. Ze besluiten dat het een toevoeging is voor Utopia. Bas belt zo meteen weer over het zieke eendje om te kijken hoe het daarmee gaat.

Nog eens over de markt & Einde centraal
Bjorn is erg enthousiast over de naderende markt. Het wordt echt erg vet, zegt hij enthousiast. Het lijkt de bewoners wel wat om een levend kerststalletje te maken met de dieren, zolang die lekker warm, rustig en veilig zitten. Hij gaat geen Mr. Probz zingen met Live in de Loods. Maar het wordt wel heel leuk voegt hij eraan toe. Daarbij heeft hij plannen voor een gemaskerd bal. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Ann at 16:11

    Goh familie van cees geweest, toen kon je ook niet horen waar ze het over hadden, ging over zakelijk iets met zijn familie, en nu goh cees wat een ideeen… Raar… Maar ja, zelf kan je niets bedenken, daarom doet de familie dat, is tenslotte ook bijna stemmen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *