Heftige discussie tussen Benjamin en Ivan

Heftige discussie tussen Benjamin en Ivan

Terwijl de bewoners inmiddels begonnen zijn met het carnavals feest blikken wij nog even terug op een paar uur geleden. Benjamin en Ivan hadden namelijk een heftige discussie. Dit na het centraal waarin duidelijk werd dat Mark van alles besteld zou hebben via de BV.

Begin dit jaar mocht Ivan verschillende geldbedragen verdelen onder de bewoners. Hij gaf 5000,- euro aan Mark. En hij heeft van dat geld een aantal sportartikelen aangeschaft en een horloge. Dit leidde vanmiddag tot scheve gezichten en vooral vragen tijdens  het centraal. En dat er na het centraal nog gediscussieerd wordt is dus niet zo gek. Zo stonden Benjamin en Ivan tegenover elkaar. Ivan is van mening dat Mark het recht heeft om in zichzelf te investeren, aangezien hij veel heeft geïnvesteerd in Utopia. Benjamin gunt het hem ook, maar hij snapt wel waarom het bij de groep in het verkeerde keelgat schoot. Volgens hem krijg je dan ook scheve gezichten bij mensen als er dingen worden gekocht waar niemand iets van af weet. En omdat iedereen heeft gezien dat er geen zakgeld meer was krijg je daar hele gekke gezichten van. Vind je het gek dat mensen dan zo denken? Ivan antwoordt dat hij dat niet gek vindt. Maar de transparantie is dan toch niet zoals we zouden willen? gaat Benjamin verder. Als Mark het gewoon had gevraagd dan denk ik dat er niemand tegen was geweest. Als je dan nu te horen krijgt dat Mark vorig jaar zijn bonus volledig in Utopia heeft gestopt, daar hebben de mensen die er nu zitten niks mee te maken. Maar Ivan denkt daar anders over, volgens hem plukken ze er nu de vruchten van. Je moet eerst iets in Utopia doen en daarna mag je pas een mening hebben over zoiets als dit. En die 5k is niet van de groep. Die is van Mark en ik heb er 50% zeggenschap over vult Ivan aan. Benjamin vindt het jammer want hij dacht dat het geld voor Utopia bestemd was. Ivan zegt dat het ook zo is. Mark heeft dat ook gedaan benadrukt hij. De balans is nog steeds meer voor de groep, dan dat hij in zichzelf heeft geïnvesteerd. Benjamin zegt dat het niet om balans gaat. Ik kan ook geen geld uit de gouden pot halen en dan zeggen ja de balans is nog steeds meer naar het goede doel dan naar mijzelf. Dat gaat gewoon niet. Vindt jij het eerlijk dat Mark mag beslissen wat er met die 5K gebeurd? Ivan antwoordt ja en Benjamin vraagt door. Ook als hij een paar honderd aan zichzelf besteedt? Ivan zegt daar weinig moeite mee te hebben. Ik zie en ik kijk naar wat hij allemaal gedaan heeft gaat hij verder. Ik kijk ook naar wat hij nu nog steeds doet. Het gros van wat hij nu nog heeft zal naar de groep gaan en naar de ontwikkeling van Utopia. Benjamin vindt het maar een rare gedachte dat mensen  die in het verleden zoveel gedaan hebben  nu meer recht hebben. Ivan denkt precies het tegenovergestelde. En heeft het gevoel dat alles wat er is gedaan ondergewaardeerd wordt. De heren kibbelen nog even door en Benjamin besluit zich er uiteindelijk bij neer te leggen met veel gezucht en gekreun…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. lena at 00:37

    Ik zie niemand bang zijn. Ze hebben allemaal een grote mond tegen elkaar. Maar wil wel zien wat het voor chaos wordt als die twee weg zijn. Lachen

  2. lena at 23:25

    Corruptie of niet . Ze brengen wel het meeste geld in het laatje. En degene die niks doen moeten zogenaamd hetzelfde krijgen. Als je meer binnen brengt heb je ook recht op meer. Anders kun je net zo goed de hele dag in bed liggen en hetzelfde krijgen als de hardwerkende medebewoners. Bv dramaramona continu aan het klagen maar doet helemaal niks.

  3. beetje at 20:48

    Ik weet het niet hoor, maar het wordt tijd dat de twee langst zittende personen vertrekken want deze maken hun eigen regels en doen alles wat niet mag. Er zijn zelfs bewoners bang om tegen hun in te gaan, dan klopt er toch iets niet (bij die twee mannen)ik zeg EXIT!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *