De potentiële nieuwe bewoners: Karin en Marita

De potentiële nieuwe bewoners: Karin en Marita

Er komen twee vrouwen door de poort. Het blijken de potentiële nieuwe bewoners te zijn. Rowena merkt ze als eerste op en roept naar hen. De twee nieuwelingen worden begroet en er wordt gekust. De visumhouders heten Karin en Marita. Alle bewoners van Utopia stellen zichzelf voor en een aantal hiervan gaan de kisten halen. Cees begint al een klein gesprek met Karin. Hij heeft net als Karin ook in Arnhem gewoond, vroeger.

Het valt Marita gelijk op dat Utopia er veel mooier uit ziet, dan dat ze aanvankelijk dacht. De bewoners worden bij elkaar geroepen en verzamelen zich bij de banken. Het is tijd voor Karin en Marita om hunzelf voor te stellen. De dames wachten nog even op de koffie, waarna het kan beginnen.

Marita mag het spits afbijten. Ze vertelt dat ze niet single is, maar een vriend heeft. Ze is 46 jaar oud en is de eigenaar van een bruin café. Ook houdt ze ervan om te golven. Ze merkt aan haar omgeving dat het leven kort is. Ze zegt dat 10 jaar geleden de laatste keer was dat ze wat geks heeft gedaan en dat het dus weer tijd was om iets geks te doen. Ze geeft aan dat ze zich binnen Utopia wilt richten op de horeca en op de boekhouding. Ze heeft daar veel ervaring in. Marita geeft aan dat ze het echt leuk vindt om te doen, met een kop koffie erbij. Verder rookt ze niet en is vegetariër. Daarbij houdt ze wel van een wijntje.

Dan is Karin aan de beurt om wat te vertellen over zichzelf. Ze vertelt dat ze een dochter heeft, die op dit moment in verwachting is van een baby. Ze is in het verleden heel rijk geweest, maar toen erg arm geworden. Ze houdt van aanpakken en wilt gezelligheid brengen in Utopia. Ze wilt een leuke tijd van Utopia maken. Ze heeft altijd naar het programma gekeken en voelde zich getrokken om erheen te gaan. Karin is vrijgezel, al 6 jaar. Het is een bewuste keuze. Gert-Jan vraagt wat haar dochter ervan vindt dat ze naar Utopia is gegaan. Karin zegt dat ze samen sterk staan en dat het wel lukt om er doorheen te komen.

Benjamin vraagt aan de dames wanneer ze trots zijn op wat ze in Utopia hebben neergezet en wat ze willen bereiken. Karin zou graag in Utopia een persoonlijk boek willen uitbrengen. Met de hulp van de andere Utopianen. Dit boek moet over haar leven gaan, ze heeft een hoop meegemaakt in het leven en wilt daarover schrijven. Ze wilt door het schrijven van het boek ervoor zorgen dat mensen elkaar beter gaan begrijpen en niet zo snel gaan oordelen over elkaar.

Marita vertelt dat zij een perfectionist is. Ze vindt dat fijn, maar wilt leren om daar wat minder van te zijn. Ze wilt ervoor zorgen dat wanneer ze de poort uitloopt, ze het gevoel heeft dat ze alles goed achterlaat. Ze wilt ook erachter komen wat ze verder wilt in haar leven en daar stil bij staan. Jessie wilt inhaken op het golven van Marita, hij wilt haar handicap weten. Ze zegt 31.3 en ze hebben samen een onderonsje.

Marita is een echte dierenliefhebber en heeft een paard gehad. Het oudste paard wat ze had, is een tijdje terug overleden, net als haar hond. Als deze dieren er nog waren geweest en niet gestorven waren, dan was ze niet naar Utopia gekomen.

Dan hebben ze het over de toekomst. Karin kijkt niet echt naar de toekomst, omdat ze geen planner is. Ze zegt dat niemand kan zeggen wat er gebeurd de komende tijd. Ze wilt in ieder geval een lieve oma worden. Karin denkt daarnaast dat de groep op het moment te veel met zichzelf bezig is en niets goed samen doet. Daarin kan de groep verbeterd worden. Marita vindt dat er te vaak negatief wordt gedacht over de groep, ondanks dat er vaak genoeg leuke momenten in Utopia zijn. Ze wilt misschien de boekhouding gaan doen en verder wilt ze gewoon lekker meedoen met de rest.

Dan gaat het over Marita, die vegetariër is. Ze geeft aan dat ze zelf geen vlees eet, maar dat ze het niet erg vindt als een ander vlees eet. Dat respecteert ze ook gewoon. Volgens haar kan iedereen zelf een beslissing nemen of hij of zij vlees eet of niet.

Rowena is verder benieuwd naar de liefde omtrent Karin. Ze vraagt of Karin verliefd zou kunnen worden binnen Utopia. Karin geeft aan dat ze dat wel zou kunnen, zoiets weet je namelijk nooit volgens haar. Ze wilt wel graag een man, die de mannelijke versie van haarzelf is. Marita hoeft dit niet te beantwoorden, zij heeft namelijk gewoon een man.

Kunnen de vrouwen tegen lawaai? Dat is de laatste vraag die ze moeten beantwoorden van Rowena. Marita zegt dat ze daar van te voren al van wist en rekening mee gehouden heeft. Soms is het fijn, maar soms wat minder fijn. Karin is het wat dat betreft met Marita eens. Volgens haar weet je van te voren waar je in stapt en moet je er dus rekening mee houden.

Wie maakt volgens jullie de beste eerste indruk, Marita of Karin?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke at 17:42

    Ik weet al wie erin blijft .Marita ze kan boekhouden.
    Karin kan haar dochter erin laten komen om daar te bevallen.
    Waarom willen de meiden altijdt weten of ze verliefd kunnen worden in Utopia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *