Bas en Ruud speelden vandaag voor dolfijn

Bas en Ruud speelden vandaag voor dolfijn

Geïnspireerd door de presentatie van World Animal Protection, simuleren Bas en Ruud hoe dolfijnen het hebben in dolfijnenparken. Dit kwam in het centraal van vandaag al ter sprake. Na het centraal gingen de heren dan ook aan de slag.

Nadat Bas de suite heeft leeggehaald, zet hij een GFT-bak neer waar hij en Ruud zes uur lang in gaan zitten. Om beter na te kunnen bootsen hoe dolfijnen in gevangenschap leven, legt hij nog drie opblaas dolfijnen neer. Als Ruud even later de suite binnenloopt schrikt hij van de GFT-bak die ze samen moeten delen. En stelt dat ze waarschijnlijk niet tegelijk kunnen zitten. Ze zullen afwisselend moeten staan.  Als het bijna twee uur is, stappen de twee in de GFT-bak. Ruud zucht en zegt dat hij waarschijnlijk gek gaat worden van het stilstaan in de bak. Cemal die de rol van dolfijnentrainer op zich heeft genomen sluit de deur van de suite. Bas en Ruud vragen zich gelijk af waar de dolfijnen de hele dag aan denken als ze in zo een bassin zitten. Cemal zal om drie uur langskomen en Bas en Ruud trucjes laten doen voor eten. De andere bewoners zullen dan langskomen om naar de show te kijken en foto’s te maken. Ruud zegt dat hij eigenlijk uitkijkt naar deze show dit omdat ze dan iets te doen hebben. Terwijl ze in de bak staan, praten de twee over dierenleed en acties waar ze zich voor in willen zetten. Wat vindt jij van deze actie?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Rina at 19:48

  Ik wil even reageren op de dolfijnen actie.
  In Harderwijk worden dolfijnen liefdevol behandeld en zitten in een zee van ruimte en krijgen genoeg te eten.
  Mensen kunnen nooit voelen hoe een dier zich voelt en dieren weten niet hoe een mens zich voelt.
  Er zijn dieren die slecht behandeld worden en ook mensen die slecht behandeld worden.
  Maar scheer niet iedereen over 1 kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *