Het centraal van 27 september

Het centraal van 27 september

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van het centraal van 27 september terug.

Opening en financiën
Jessie opent het centraal en zegt dat de bv op dit moment 4.500 euro in de min staat. Hier moet nog het kleingeld en de boodschappen vanaf worden gehaald, waardoor de bv waarschijnlijk 6.000 euro in de min zal staan. Daarna begint hij begint over het zakgeld en over het bestellen van sigaretten. Iedereen krijgt 50 euro zakgeld terug, min het bedrag die is opgegaan aan sigaretten. Rianne merkt op dat ze haar werkschoenen kapot heeft gelopen, door het 1000 dagen feest. En geeft aan dat ze niet genoeg zakgeld heeft en vraagt aan de groep of de bv haar werkschoenen kan betalen. Jessie adviseert om van haar ingeleverde 300 euro nieuwe schoenen te kopen.  Bas vindt dat de 300 euro voor haar recordpoging bestemd was en dat ze hard heeft gewerkt met het feest. Hij vindt dat de bewoners dankbaar moeten zijn voor haar werk. Maar niet alle bewoners zijn het hiermee eens. Ramona biedt de streetwear schoenen als oplossing aan, omdat deze niet betaald hoeven te worden. Dit vinden alle bewoners een goed idee.

Utopia markt
Ramona, Do en Victoria zullen een culturele markt organiseren. Do vertelt over hun ideeën, de markt zal een samenvoeging zijn van verschillende markten. Er wordt een combinatie gemaakt van de hippiemarkt, de internationale markt en dus een culturele markt. De markt zal 30 oktober plaatsvinden. Ramona vertelt daarna nog over dingen die zullen plaatsvinden op de markt. De bewoners zullen zelf geen shows geven, maar studenten die net afgestudeerd zijn zullen de kans krijgen om hun zelf te laten zien.

Het 1000 dagen feest
Rianne neemt het woord over en vertelt dat ze trots kunnen zijn op het grootste feest die ooit in Utopia heeft plaatsgevonden. De bewoners doen een rondje evaluatie van het feest. Jacco vindt dat hij en Rowena te vroeg moesten optreden en veel mensen het optreden mis hebben gelopen. Bas sluit zich hierbij aan. Victoria vindt dat er in de voorbereiding wel een aantal dingen moeten veranderen. Ze vindt dat bij elk evenement te kort van te voren veel dingen moeten gebeuren. Dit zorgt voor stressvolle situaties. Ook vindt ze dat de voorlichting voor de vrijwilligers beter moet zijn. Romy vond de stressvolle sfeer niet leuk, hiermee doelt ze op Rianne. Ze vindt dat Rianne sommige dingen niet goed overbracht. Victoria sluit hierbij aan en vindt dat Rianne als overviewer rustiger moet overkomen.  Rianne reageert dat ze niet graag mensen onder druk wil zetten. En vindt het lastig om in deze groep de balans te vinden en de rust te bewaren. Niet alleen de voorbereiding kan beter, ook het afbouwen is niet gegaan zoals het moest volgen Do. Ze vindt dat de bewoners als groep samen had moeten afbouwen. Jessie vindt dat er een duidelijk rooster moet komen, waar de bewoners zich strikt aan moeten houden. En geeft aan Rianne mee dat ze de organisatie niet in haar eentje hoeft te doen.

Actie voor dolfijnen
Bas begint dan over iets anders, hij legt uit wat zijn plan is om dolfijnenparken te laten sluiten. Ik en Ruud gaan ons vandaag opsluiten in een “bassin”, voor zes uur lang. Dit doen ze om erachter te komen hoe het voelt en wat de dolfijnen ervaren. Cemal zal de dolfijnentrainer zijn en wij zullen trucjes doen voor eten. De andere bewoners zullen eens in de zo veel tijd langs komen om foto’s te maken en te kijken. Bas zijn doel is om dolfijnenparken te laten sluiten en zal zich de komende weken hiervoor inzetten.

Kunstfonds
Ramona zegt vervolgens dat midden november de eerste dvd van de misdaadserie zal verschijnen. Ze vindt dat het kunstfonds niet vergeten mag worden, het is een deel van haar. Ze hebben niet veel geld nodig, maar wel support.

Live in de loods
Benjamin laat weten dat morgen de zanger langskomt die zal optreden met Live in de loods op 20 oktober. Daarna zal de kaartverkoop van start gaan.

Cees’ dinnershow
De bewoners roepen Cees er dan bij en bespreken de plannen voor de dinnershow en wat er nog moet gebeuren qua voorbereiding.

Einde centraal
Jacco en Jessie lopen weg, omdat ze het te lang vinden duren. Voor hen is centraal klaar. Ramona reageert dat ze het niet fijn vindt dat er mensen al weggaan, terwijl zij nog een agendapuntje heeft. Jessie antwoordt dat hij ook hele tijd wordt onderbroken en er geen zin meer heeft. En daarmee eindigt het centraal van vandaag…

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 19    Gemiddelde: 2.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *