Verkiezingsagenda van oktober

Verkiezingsagenda van oktober

Welke belangrijke gebeurtenissen mag je de komende tijd niet missen in Utopia? We hebben een verkiezingsagenda voor je gemaakt zodat je de belangrijke momenten niet kunt vergeten. De verkiezingsperiode staat weer voor de deur…

Zaterdag 1 oktober 2016
De start van de verkiezingstijd. Om 09:00 uur is de bekendmaking van de drie nieuwe potentiële bewoners. Vanaf dan staan de lijnen open op de website en in de app tot dinsdagavond 4 oktober 22:00 uur. Tot die tijd kan iedereen GRATIS stemmen op één van de drie potentiële bewoners. Uiteindelijk krijgen de twee potentiële bewoners met de meeste stemmen een Utopiavisum en zullen zij woensdag 5 oktober Utopia betreden.

Maandag 3 oktober 2016
Je kunt 24 uur lang nomineren. Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle Premium paspoorthouders stemmen op een van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De stem van de duizend meest actieve Utopianen  de Elite weegt zelfs drie keer zwaarder. De drie bewoners met de meeste stemmen krijgen dinsdag 4 oktober een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia. Stemmen doe je op de website of in de app.

Dinsdag 4 oktober 2016
De dag van de nominaties in Utopia. Om 09:00 uur sluiten de lijnen en zullen de bewoners rond de klok van twaalf ’s middags beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen. De stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner. Ook wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners het minst populair zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 51 stemmen verdeeld (16 bewoners maal 3 stemmen + 1 publieksstem maal 3 stemmen). De bewoners met de meeste stemmen belanden op de schopstoel en zijn genomineerd. Dit zijn er minimaal drie, maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Vanaf nu ligt het lot van de genomineerden in de handen van de nieuwe bewoner die zondag 9 oktober wordt gekozen door de groep.

Woensdag 5 oktober 2016
Terug naar het stemmen op de nieuwe potentiële bewoners. Alle positieve stemmen worden bij elkaar opgeteld en de twee kandidaten met de meeste stemmen mogen vandaag Utopia betreden. Zij moeten de aankomende vier dagen strijden om de gunst van de huidige bewoners. Op de laatste dag blijft er slechts één visumhouder over en de andere moet Utopia verlaten.

Zondag 9 oktober 2016
De dag dat één van de visumhouders zijn visum moet inleveren. De bewoners moeten beslissen welke potentiële bewoner mag blijven en wie Utopia moet verlaten. De persoon die Utopia moet verlaten, moet direct naar huis. De blijvende potentiële bewoner mag zijn visum inruilen voor een Utopiaans paspoort. Hij of zij is vanaf nu een echte Utopiaan. De blijvende visumhouder beslist de volgende dag namelijk over het lot van de drie genomineerden.

Maandag 10 oktober 2016
De Eliminatie-dag dag. Wie moet Utopia voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe inwoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner de knoop toch echt doorhakken.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 4.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *