Over 5 dagen begint de verkiezingsperiode in Utopia!

Over 5 dagen begint de verkiezingsperiode in Utopia!

Over vijf dagen begint de verkiezingsperiode weer in Utopia. We hebben weer wat belangrijke datums om een rijtje gezet die je zeker niet moet vergeten. Want hoe zit het ook alweer?

Zaterdag 26 november 2016
De start van de verkiezingstijd. Om 09:00 uur met de bekendmaking van de drie potentiële bewoners. Vanaf dan kun je stemmen op de website en in de Utopia app tot dinsdagavond 29 november 22:00 uur. Tot die tijd kan iedereen GRATIS stemmen op één van de drie potentiële bewoners. Uiteindelijk krijgen de twee kandidaten met de meeste stemmen een tijdelijk Utopiavisum en zullen zij woensdag 30 november Utopia betreden.

Maandag 28 november 2016
Je hebt 24 uur de tijd om te nomineren! Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle Premium paspoorthouders stemmen op een van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De stem van de duizend meest actieve Utopia fans, de elite weegt zelfs drie keer zwaarder. De drie bewoners met de meeste stemmen krijgen de volgende dag, dinsdag 29 november, een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia. Stemmen doe je op de website of in de app.

Dinsdag 29 november 2016
De dag van de nominaties in Utopia. Om 09:00 uur sluiten de lijnen voor jou en zullen de bewoners rond de klok van twaalf ’s middags beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen. De stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner. Ook wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners het minst populair zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld (15 bewoners maal 3 stemmen + 1 publieksstem maal 3 stemmen). De bewoners met de meeste stemmen zijn genomineerd. Dit zijn er minimaal drie, maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Vanaf nu ligt het lot van de genomineerden in de handen van de nieuwe bewoner die zondag 4 december wordt gekozen door de groep.

Woensdag 30 november 2016
Terug naar het stemmen op de potentiële bewoners. Alle positieve stemmen worden bij elkaar opgeteld en de twee kandidaten met de meeste stemmen mogen vandaag Utopia betreden. Zij moeten de aankomende vier dagen strijden om de gunst van de huidige bewoners. Op de laatste dag blijft er slechts één vaste bewoner over en de andere moet Utopia verlaten.

Zondag 4 december 2016
De dag dat één van de potentiële bewoners zijn visum moet inleveren. De huidige bewoners moeten beslissen welke potentiële bewoner mag blijven en wie Utopia moet verlaten. De persoon die Utopia moet verlaten, moet direct naar huis. De blijvende potentiële bewoner mag zijn visum inruilen voor een vast Utopiaans paspoort. Hij of zij is vanaf nu een vaste bewoner. Hij of zij beslist de volgende dag namelijk over het lot van de drie genomineerden.

Maandag 5 december 2016
De eliminatie dag. Wie van de genomineerden moet Utopia voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner zijn beslissing kenbaar maken.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *