Jessie geeft Romy advies over het communiceren met Cemal

Jessie geeft Romy advies over het communiceren met Cemal

Tijd voor wat Utopia nieuws. Het is weer even geleden dat we iets geschreven hebben zoals je gemerkt hebt. We halen het uiteraard weer in zodat je op de hoogte bent. Zo zaten Jessie en Romy buiten op het bankje, wanneer de problemen tussen Romy en Cemal ter sprake komen. Jessie merkt op dat hij zich in de situatie herkent, dit omdat het tussen hem en Billy ook niet altijd even lekker loopt. Wat Jessie opvalt is dat Romy een aantal keer tegen Cemal gezegd heeft dat hij minder ver is in zijn ontwikkeling dan zij. Volgens Jessie kan dit voor Cemal wel eens negatief zou overkomen. Ik weet dat je het goed bedoelt, maar dat het misschien slim is om het anders te verwoorden. Romy reageert dat ze vooral bedoelt dat er voor Cemal nog veel winst te behalen is, en dat hij zich zou kunnen focussen op bepaalde doelen. Jessie snapt dat, maar geeft haar toch het advies om dat dan ook op die manier te verwoorden. Ook geeft hij als voorbeeld zijn relatie met Billy. Op het moment dat ze een gesprek voeren, staat hij hier vaak niet open voor dit omdat Jessie vaak het gevoel heeft dat hij gekwetst gaat worden. Hierdoor verloopt de communicatie soms stroef. Als Romy anders zou communiceren met Cemal zal dit uiteindelijk veel meer opleveren en zorgen voor een betere communicatie tussen de twee aldus Jessie. Ben jij het met hem eens?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 4.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *