Jessie wil een deel van de inboedel van Utopia verkopen

Jessie wil een deel van de inboedel van Utopia verkopen

Het is crisis in Utopia en de bewoners doen er alles aan om geld te verdienen. Zo ook Jessie, en het lijkt hem wel een goed idee om inboedel te gaan verkopen. Hij ziet het als een makkelijke manier om op korte termijn geld te verdienen. Veel spullen worden immers toch niet gebruikt.

Daarom besluit hij een rondje te maken door de loods en inventariseert de inboedel. Hij taxeert producten die in zijn ogen verkocht kunnen worden. Hij plakt stickers op de bank, op de tafel en op de barkrukken. Dit wordt al snel opgemerkt door de anderen en zij zijn het er niet mee eens dat Jessie dit te koop aanbiedt. Je gaat toch niet meubilair verkopen begint Karin, naar Jessie krijgt steun van Jacco. We zitten er toch niet op voegt hij eraan toe. Jessie legt vervolgens uit dat het geld nu nodig is, en dat ze eventueel nieuwe kunnen kopen als Utopia er financieel beter voor staat. Vervolgens gaat hij verder met taxeren en wanneer hij een sticker op de picknicktafel plakt, ontstaat er opnieuw ophef. Een aantal bewoners hechten namelijk emotionele waarde aan de tafels. Jessie legt uit at nog niets definitief is en dat alles nog met de groep zal worden gesproken. Maar wat de mij betreft worden ze gewoon verkocht. Er liggen buiten nog genoeg planken om nieuwe te maken, planken die anders zullen wegrotten. Vindt jij het een goed idee van Jessie? En zal er nog meer onrust door ontstaan?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *