Uitslag van het referendum, de 40-urige werkweek in Utopia is een feit

Uitslag van het referendum, de 40-urige werkweek in Utopia is een feit

Gina en Victoria lopen samen naar buiten om de envelop met de uitslag van het referendum te halen. Ze grappen dat de envelop zwaar aanvoelt en roepen de bewoners bij elkaar. Tijd om de uitslag te delen.

Gina leest vervolgens de brief uit de envelop voor. Er wordt uitgelegd dat de uitslag bindend is. Op de vraag of de bewoners 40 uur per week moeten werken is er gestemd. 81,3% heeft voor gestemd, dit betekent dat de werkweek doorgaat. Gina merkt op dat de bewoners dit serieus moeten nemen, maar complimenteert de groep dat er deze week al goed is gewerkt. Ook vindt ze dat de werkweek positieve gevolgen heeft voor de groep. Er wordt niet alleen meer geld verdiend, de groep wordt ook hechter erdoor. Hier sluit Victoria zich erbij aan. Ze vertelt trots te zijn maar ook dankbaar dat de sfeer is veranderd, sinds het moment dat het referendum bekend werd gemaakt. Laten we lekker met de 40-urige werkweek van start gaan voegt Gina er enthousiast aan toe. De werkweek gaat gelijk in gaat ze verder uit. En neemt vervolgens door wat de planning van vandaag is en wat er allemaal gaat veranderen.  Als een bewoner bezoek heeft, zal daar natuurlijk rekening mee gehouden worden. Morgen zullen de bewoners later beginnen, omdat ze vanwege Live in de Loods ook laat nog aan het werk zullen zijn. Victoria legt ook nog uit dat het gaat om het goed benutten van de tijd die de bewoners hebben. Het is niet de bedoeling dat wij elke dag een rooster maken. Iedereen weet wat zijn taken zijn en op het bord staat iedereen ingedeeld op bepaalde projecten. Jessie reageert dat hij erg blij is met de uitslag. Hier is Jacco het mee eens en er volgt een luid applaus voor Gina en Victoria. Vervolgens stellen een aantal bewoners vragen over wat wel en niet kan tijdens werktijd. Victoria zegt dat ze ervan uitgaan dat iedereen er verantwoordelijk mee omgaat, iedereen weet wat werkgerelateerd is en niet. Gina en Victoria zullen evaluatie gesprekken houden, waarin ze zullen vragen waar de bewoners tegen aanlopen en wat er goed gaat. Billy stelt dat het door de laatste dagen al duidelijk is geworden hoe een werkdag eruit ziet. Victoria en Gina zullen elke dag van negen tot elf schoonmaken. De afwas  en kookroosters moeten de bewoners wel gewoon blijven aanhouden. Het computerrooster is aangepast, zodat Jacco meer tijd heeft voor de SEO. Op aanvraag van Ramona, leest Victoria voor wie wat gaat doen vandaag. Let’s go!  roept Gina dan enthousiast. Over drie kwartier zullen de bewoners samenkomen voor de lunch. En daarmee is de 40-urige werkweek definitief een feit.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *