Het vroege centraal van 22 november

Het vroege centraal van 22 november

De bewoners zijn deze morgen vroeg opgestaan om het een en het ander te bespreken. Hier lees je dan ook alle besproken punten van 22 november terug.

Werknemer van de week
Rond 9:00 uur opent Gina het centraal door de werknemer van de week bekend te maken. De foto van alle bewoners komen langs op het grote scherm, maar uiteindelijk blijft deze hangen bij Do. Zij is de werknemer van de week geworden. Er komt een mooie foto van haar in de loods te hangen.

De financiën
Daarna gaat Jessie verder met die financiën. En vertelt dat ze op dit moment nog 1.500 euro in de min staan. De bewoners reageren enthousiast en zijn trots dat ze zo hard bezig zijn om uit de min te komen.

De Utopia markt
Do begint over de Utopia markt en laat weten dat ze zich zorgen maakt voor aankomende zondag. Ik heb het gevoel dat ik mij alleen inzet voor deze markt legt ze verder uit.Volgens Do zijn er weinig kaarten verkocht. En dit vindt Do jammer aangezien het weer een spectaculaire markt belooft te worden. De bewoners besluiten met z’n allen ervoor aan de slag te gaan. Verder vertelt Do  nog over de planning om zo de markt en andere evenementen onder de aandacht te brengen.

Nog meer evenementen
Rianne gaat verder met de overige evenementen. Zo wordt de avondmarkt genoemd. Deze markt zal naast een aantal leuke kraampjes ook draaien om eten gemaakt door de bewoners. Ramona benoemt ook haar evenement. Op 2 december vindt er een kroegtopia plaatst in het teken van haar annivesary. De bewoners hebben zin in dit R&B feest.

Merchandise
Daarna begint Ramona over de merchandise. Ze vertelt dat Utopia Streetwear nu ook kerstpakketjes gaat verkopen. Dit betekend dat je een setje kan kopen. En wordt leuk ingepakt en kan mooi onder de kerstboom.

Fondsen & pauze
Daarna bespreken de bewoners de verschillende fondsen. Ze spreken af dat er weer beter op de uitgaven gelet moet worden. Victoria gaat zich hiervoor inzetten. En daarna nemen de bewoners even pauze.

Het centraal wordt hervat
De bewoners komen weer samen om de laatste zaken te bespreken. Het is tijd voor de persoonlijke ronde. Iedereen vertelt waar hij of zij mee bezig is. Ook worden de punten waar de bewoners tegenaan lopen besproken. Billy zegt onder andere dat ze graag een eigen atelier wil. Op dit moment werkt ze in het atelier van Bas en Do maar dit is voor de kunstenares geen ideale situatie.

Evaluatie van de 40-urige werkweek
Victoria neemt het woord en geeft aan dat ze van iedereen eerlijk wil weten hoe het nu met de 40-urige werkweek gaat. Romy steekt meteen haar vinger op en zegt dat ze het gevoel heeft dat de groep nu in een sleur zit. Ik heb moeite met de werktijden omdat ik niet op commando kunst kan maken. Wel laat ze weten dat ze vóór werken is, maar op dit moment voelt ik me wel beperkt. Vervolgens beginnen een aantal bewoners over Ruud. Enkele bewoners zijn het er niet mee eens dat Ruud niet mee werkt. Een tegenargument is dat Ruud wél veel geld verdient. Gina benoemt dat ze zich moeten focussen op de mensen die wél mee willen werken. Ook Billy struikelt over de werktijden. Ik werk liever op door mij bepaalde tijden, omdat dat voor mij beter werkt. Er ontstaat een discussie omdat Gina en Cemal vinden dat het nooit goed is. Er moet altijd iets veranderen om het veranderen merkt Gina op. Cemal vult haar aan door te zeggen dat ze eens bij een plan moeten blijven.  Ook wordt er door verschillende bewoners geroepen dat zij zich in het weekend vervelen. Ze denken dat het weekend geen zin heeft in Utopia. Jessie is het hier niet mee eens. Hij is heel duidelijk in zijn mening de verveling zit tussen de oren. Deze opmerking schiet bij Billy in het verkeerde keelgat en er ontstaat een discussie tussen de twee. Bas komt tussen beiden met een idee. Hij stelt voor om het weekend af te schaffen en de rest van de dagen later te beginnen met werken. Veel bewoners staan achter dit idee. Victoria oppert dat ze eerst alles wil aanhoren voordat er conclusies worden getrokken. Ramona benoemt daarna dat ze ongelukkig wordt van de werkweek. Dit zorgt ervoor dat de discussie nog meer op gang komt. Victoria en Gina komen op voor de 40-urige werkweek terwijl de rest van de bewoners graag verandering zien

Na de discussie komen de bewoners tot de conclusie dat het allemaal geen zin heeft gehad. Victoria oppert om de evaluatie af te schaffen omdat er toch alleen maar uit komt dat de structuur weer veranderd moet worden. Ook laat Victoria weten dat ze veel onvrede richting haar en Gina voelt. Hier is niet iedereen het mee eens. De bewoners willen graag kunnen aangeven wat hen dwars zit. Dan wil Do ook haar mening geven. Ze is het absoluut niet blij met hoe het nu gaat. Ze vindt de 40-urige werkweek in principe goed maar ze is het niet eens met de werktijden. Ook heeft ze het idee dat veel bewoners nu niet acht uur per dag werken, maar dat niemand elkaar daar op durft aan te spreken. Ze noemt Jessie als voorbeeld. Ik heb het idee dat jij eerder acht uur per dag staat te roken voegt ze er gefrustreerd aan toe. De discussie zet voort en gaat nog heel lang door. Uiteindelijk zijn de bewoners het wel eens over het feit dat Gina en Victoria zich volop inzetten voor de werkweek en dat ze uit respect naar hen hiermee verder moeten gaan.

Persoonlijk rondje & einde centraal
Na de discussie omtrent de werkweek gaan de bewoners verder met de persoonlijke ronde. Romy vraagt toestemming aan de groep om een muurschildering te maken in de badkamer. Gina en Victoria opperen dat er al een idee ligt voor in de badkamer maar dat ze zich daarop mag aanpassen. Er ontstaat vervolgens een kleine discussie die Gina afkapt door te zeggen dat Romy nu al drie keer toestemming heeft gegeven. Romy is niet blij met deze felle opmerking en verlaat het centraal. Niet veel later stappen de andere bewoners ook op en is het centraal ten einde.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *