Het centraal van 29 januari

Het centraal van 29 januari

De bewoners zijn weer bijeen gekomen op deze nieuwe dag om weer het een en het ander te bespreken. In dit bericht lees je alle besproken punten van 29 januari terug.

Jessie start met een overzicht van de financiën. Er is de laatste tijd hard gewerkt in Utopia en dat is terug te zien in de staatskas. Op dit moment staan ze zo’n 16.000 euro in de plus. Daarna neemt Ramona het woord.

Een Streetwear winkel
Ramona en Karin kwamen afgelopen avond tot de conclusie dat zij te weinig ruimte hebben voor de Streetwear collectie. Hierom willen ze uitbreiden naar de groene kamer, en op die manier een soort winkel beginnen. Gisteren bespraken zij dit idee al met Jessie, maar die reageerde niet positief. Daarom wil ze het met de rest bespreken om zo te horen wat zij van dit idee vinden. Ze wil graag dat mensen gaan nadenken over dit idee. En benadrukt dat ze mensen niet weg wil pesten uit hun kamer. Maar Ramona denkt wel dat er meer geld te verdienen is als de Streetwear kan uitbreiden. Jessie vraagt zich af wat de toegevoegde waarde is van het uitbreiden van de Streetwear. Volgens Ramona zal er beter verkocht worden als de kleding mooi gepresenteerd wordt.

Vuurwerk
Door naar het volgende punt, namelijk oud en nieuw. En dat moet natuurlijk gevierd worden met vuurwerk. Jessie vertelt dat er vuurwerk besteld is, maar dat er ook gedacht is aan veiligheidsmaatregelen. Er zijn ook brillen en het vuurwerk mag uitsluitend worden afgestoken op een daarvoor aangewezen plek.

Muurschildering Romy
Romy staat vervolgens trots op en loopt naar de muur. Haar muurschildering is af. Onder luid applaus laat ze hem aan iedereen zien. Naast de muurschildering zal Boyd nog een tekst neerzetten, zodat het werk helemaal compleet is. Iedereen reageert enthousiast en geven complimentjes aan Romy.

Een wenslijstje voor het nieuwe jaar
Victoria merkt op dat er echt een nieuwe koelkast moet komen, aangezien de huidige het niet goed doet. Jacco voegt eraan toe dat de wasmachine ook vervangen moet worden. De bewoners besluiten hiernaar te kijken en misschien een professionele wasmachine aan te schaffen, aangezien er met 15 man zoveel wasjes worden gedraaid. Cemal zegt serieus dat er ook een goede kaasschaaf aangeschaft moet worden. Door deze inbreng komt Jessie op het idee om een wenslijstje voor volgend jaar te maken.

Oud en nieuw
Billy is blij dat haar oud en nieuw in Utopia dit jaar luxer zal zijn dan haar eerste jaar. En geeft het woord aan Kevin, die een planning voor de avond van oud en nieuw in zijn hoofd heeft. Er zal muziek zijn en Ramona heeft nog een verrassing voor de bewoners. Het lijkt Kevin leuk als de bewoners een slideshow maken met foto’s met de hoogtepunten van het laatste jaar. En een Walk of fame te maken, waar de handafdrukken van de Utopianen te zien zullen zijn. Gina, Victoria en Ramona hebben ook ideeën, ze vinden het belangrijk om met een schone lei te beginnen volgend jaar, hun wensen uit te spreken en negatieve herinneringen achter zich te laten. Daarom zullen er op oudjaarsdag een aantal activiteiten plaatsvinden en iedereen is vrij om zich daarbij aan te sluiten.

Cemal’s kleren
Het centraal loopt ten einde, maar voordat de bewoners weer hun eigen gang gaan, wil Cemal nog iets laten zien. Vol trots staat hij op en laat hij zijn outfit aan de groep zien. Hij draagt namelijk de streetwearcollectie voor de mannen. De bewoners reageren enthousiast en geven Cemal een groot applaus. Waarna het centraal echt afgelopen is.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 22    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Zomaar een lezer at 12:50

    Ik ben zo benieuwd naar hun (creatieve??) boekhouding!!!! en zou willen dat mijn rode cijfers zo snel weer zwart worden. Zal ik me dan toch maar aanmelden voor Utopia om luxe te kunnen leven?
    En dan mij voegen bij de “niet-actieven”, want wat er ook aan werkverplichtingen geopperd wordt, de afspraken worden toch niet nagekomen en er volgen geen sancties.

    Hoe deze bewoners ooit weer in de gewone maatschappij kunnen meedraaien vraag ik me regelmatig af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *