Het vroege centraal van 1 december

Het vroege centraal van 1 december

De nieuwe ochtend begon alweer vroeg in Utopia. Zo hebben de bewoners al flink wat besproken in een centraal wat we in dit bericht voor je omschrijven.

Opening centraal
Iets na negenen opent Ramona het centraal door het woord aan Jessie te geven. Hij is net uit bed gerold en laat weten dat hij niet veel te melden heeft over de financiën en meldt dat de BV vanmiddag bij elkaar komt om bepaalde zaken te bespreken. Rianne neemt het woord van hem over. Ze geeft een korte update over de evenementen en is voornamelijk enthousiast over Ramona’s Anniversary. De kaartverkoop gaat erg hard.

Nieuwe bedden
Do vertelt dat ze het graag over nieuwe bedden wil hebben. Dit omdat ze de laatste tijd heel slecht slaapt. Meerdere mensen klagen over de slechte bedden. Hierom wil Do graag weten wat voor budget er eventueel vrij gemaakt kan worden voor nieuwe bedden. Ramona geeft aan dat het een duur grapje gaat worden. Ze zullen rond de 3000 euro kwijt zijn om iedereen een nieuw bed te geven. Do benadrukt dat ze het desnoods van haar eigen zakgeld wil doen. Als iemand anders ook een nieuw bed wil kan hij of zij dit aangeven bij Do, dan zal zij er achteraan gaan.

De 40-urige werkweek
Gina deelt mede dat er een paar kleine veranderingen komen in de werkweek. Ramona zal elke dag gaan koken, behalve op “save-your-own-ass-woensdag” en zaterdag. Ook is het de bedoeling dat er elke dag schoongemaakt gaat worden. Niet alleen de keuken maar ook de vloer. Billy vraagt aandacht voor de rotzooi in de loods. Het opruimen verslapt namelijk weer de laatste tijd, en het is zaak dat er weer scherper op gelet wordt. Cemal zegt dat hij voor €5 is in te huren om iemands schoonmaaktaken over te nemen.

Gina heeft een idee
Gina heeft een idee over de fooien. Op dit moment gaan ze direct naar de BV, maar ze stelt voor om ze apart te houden om wat leuke cadeautjes te kopen voor iedereen met kerst. De rest is gelijk enthousiast.

Muurschildering voor de badkamer
Met een rap wil Romy haar mede bewoners laten kiezen welke muurschildering ze op de badkamermuur gaat maken. Ze heeft twee opties, een buddha en een farao, die de groep rond gaan. Iedereen reageert enthousiast. Binnenkort zal de farao, in kleur, te zien zijn op de badkamermuur.

De inrichting van de boot
Jessie heeft toch nog iets meer te vertellen. Hij heeft een aantal plannen voor de inrichting van de boot. Maar hij heeft een probleem, het geld is namelijk op. Daarom wil hij graag dat kijkers hun naam op de buitenkant van de boot kunnen schrijven, in ruil voor geld. Hij wil graag weten wat de groep van dit plan vindt. De groep vindt het een prima idee en Jessie mag zijn gang gaan, zolang er maar geen geld naar zijn zakgeld gaat. Als Jessie €1000 heeft verzameld heeft hij genoeg voor zijn boot. Mocht hij meer geld inzamelen, zou dit eventueel naar de BV kunnen.

Te veel gedronken?
Victoria wil graag het verantwoordelijkheidsgevoel oproepen rondom het alcoholgebruik. De afspraak was dat er drie flessen drank in het weekend mogen worden gedronken, terwijl er afgelopen weekend 20 flessen doorheen zijn gegaan. Ze wil dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid weer neemt.

Het BENDR. team
Rowena geeft vervolgens aan dat ze een vast team nodig heeft om de BENDR truien te plotteren. De vraag naar de truien is nog steeds enorm, en om alle bestellingen te kunnen realiseren zijn er mensen nodig die bijspringen. Karin, Tess, Romy, Victoria en Jacco zullen Rowena en Ruud helpen met de kledinglijn.

Vlees of geen vlees meer eten?
De discussie over vlees eten laait weer op. De groep wordt het maar niet eens met elkaar. De conclusie is dat het voorlopig blijft bij hoe het gaat. Wie vlees wil eten eet vlees, en wie dat niet wil doet het niet.

De campagne van Rianne & einde centraal
Rianne neemt als laatste het woord, want ze heeft een boodschap voor de groep. De stemmingen hebben haar pijn gedaan, dus het is tijd voor actie. Ze staat op met haar Rebel Rianne trui en de groep begint enthousiast te juichen. Jullie hebben mij hier gewoon nodig, en ik heb jullie nodig! Ik zal de komende dagen laten zien wat ik in mijn mars heb en ik ga godverdomme nog niet naar huis voegt ze eraan toe. Een enthousiast applaus en gejuich laait op vanaf de banken, de bewoners zijn enthousiast over Rianne’s campagne. Jessie vraagt wel wat voor trui Rianne aan heeft. En wat blijkt? Het is een #TeamJessie trui. Maar, zegt Rianne om Jessie een hak te zetten, Boyd heeft in zijn ene dag in Utopia al meer aanvragen voor zijn producten gekregen dan Jessie in de hele maand voor zijn truien. Wat Rianne betreft is de strijd aan ze wil echt niet naar huis! En daarna komt het centraal van vandaag ten einde.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke at 13:16

    Rare opmerking van Rianne wel zijn trui dragen en op haar manier iemand de grond in trappen.
    Ze is toch niet voor niets met zoveel stemmen gekozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *