Het centraal van 12 januari

Het centraal van 12 januari

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van 12 januari terug.

Als het centraal geopend wordt wordt er eerst gezongen voor jarige job Do. Vervolgens worden de gebruikelijke zaken besproken. Maar plotseling komt Jacco met een onthulling. Jacco biecht op dat hij gisteren maar liefst vier uur in de badkamer heeft gestaan om bij te houden hoelang de bewoners douchen. Billy blijkt het langst onder de douche te hebben gestaan en ontvangt de “domme druppel award”. Op deze manier wil Jacco zijn mede bewoners bewust maken van waterverspilling. Rob is de winnaar van het experiment, want hij heeft slechts één minuut onder de douche gestaan.

Hierna komt Victoria aan het woord. Zij spreekt namens de minimalisten en vertelt dat ze tot een naamsverandering zijn gekomen. Vanaf nu noemen zij zichzelf de idealisten. En voegt eraan toe dat het slechts om een zakelijke scheiding gaat. Maar toch merkt ik dat er termen worden gebruikt die als minderwaardig kunnen worden beschouwd. En ik druk haar jullie daarom op het hart dat niemand meer of minder waard is dan een ander. Daarnaast wil ze dat iedereen die zich niet gelukkig voelt met deze situatie hier vrij over kan praten met de groep. Ramona begrijpt de naamsverandering wel maar de frustratie niet. Ik ben er een beetje klaar mee. De meeste zijn mijn matties, maar op zakelijk gebied snap ik niet waar jullie je druk om maken voegt ze eraan toe. Er is maar één verschil en dat is dat de twee groepen allebei een andere focus hebben. Verder legt ze uit dat ze elke dag druk bezig is om geld te verdienen voor de groep en dat ze het vervelend vindt dat ze er allerlei frustraties voor terugkrijgt. Langzaam maar zeker beginnen de frustraties van de idealisten een grimmige rol te spelen en steeds meer bewoners verlaten het centraal. Op een zeker moment merkt Jessie op dat niemand waarde moet hechten aan de naam, maar aan de mogelijkheden die de structuur hen biedt. Er wordt uiteindelijk geen conclusie gevormd en het centraal loopt ten einde.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 28    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *