Het centraal van 9 februari

Het centraal van 9 februari

De bewoners zijn alweer bij elkaar gekomen om van alles te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van 9 februari terug.

Financiën Utopia BV
Jessie opent het centraal met een financiële update. Alle facturen van de markt zijn betaald en de bv heeft een financiële meevaller gehad. Jessie vertelt dat ze € 2.200,- terug hebben gekregen van het stroom. Zo zie je maar. Je kan beter te veel betalen per maand en aan het einde van het jaar terugkrijgen voegt hij eraan toe. Verder hebben de ondernemers een investering gegeven aan Romy en Cemal voor de spijkerjasjes. Vervolgens vraagt Romy nog een investering waar iedereen profijt van heeft. Romy wil houtsnippers bij de gym gaan strooien, zodat sporters niet wegzakken in de blubber. En stelt daarom voor om een zak van circa honderd euro te bestellen, maar de bewoners geven haar toestemming om een grote zak te kopen, onder het mom van te veel is beter dan te weinig.

Hoelahoep lijn
Britt is 3 à 4 dagen te vinden in de sportschool en elke sessie is het model circa dertig minuten tot een uur aan het hoelahoepen. Ze kan het verschrikkelijk goed en wil daarom haar eigen hoelahoep lijn gaan opzetten. Het draaien met de heupen is ongelooflijk goed voor je taille en deze vorm van sport wil ik graag met de buitenwereld delen voegt ze eraan toe.

Utopiaanse klaagmuur
Britt en Rob hebben de klaagmuur geïntroduceerd, zodat de bewoners al hun frustraties kunnen opschrijven. Inmiddels is hier al flink gebruik van gemaakt en dit willen de twee graag met de groep bespreken. Rob somt op wat er de afgelopen dagen allemaal op het bord is geschreven:

 • Wanneer krijgen we eens echte mannen in dit programma? #manhunt
 • Het kippenhok stinkt
 • Het koeienteam faalt.
 • Clean desk policy, inclusief plotterfolie
 • Zak lege flessen meenemen uit de gym
 • Liever voor elkaar zijn
 • Dat Jessie overal de schuld van krijgt en ik nooit
 • Gesnurk
 • Schreeuwen
 • In de douche stinkt het naar zaad
 • Le Luifel niet schoon :'(
 • Verspilling eten en drinken
 • Het computerrooster
 • Meer mankracht, ik krijgt teveel spierballen #lelijk
 • De achterdeur moeten we dicht houden, we stoken niet voor de mussen
 • Schoonmaakrooster
 • Relatieproblematiek
 • Slingerende onderbroeken in de douche + lege tubes, shampooflessen en dergelijke
 • Meer happy familie
 • Romy 🙁
 • Bas 🙁
 • Kopjes opruimen
 • Ik heb al drie dagen de griep, ik wil morgen beter zijn 🙁
 • Assertief gedrag. We zijn geen schapen, toch?
 • Waar is de stift?
 • Dat mijn neus scheef staat.

Alle punten zijn anoniem opgeschreven, maar sommige auteurs kunnen de bewoners wel invullen. Jessie vertelt dat sommige punten met minder moeite dan het opschrijven al opgelost hadden kunnen worden. Het is Rob zijn doel dat alles wat opgelost kan worden, opgelost gaat worden. We gaan het serieus nemen benadrukt hij.

Rommel op de bar
Victoria neemt dan het woord, ze heeft ook iets voor de klaagmuur maar dit bespreekt ze liever nu. Ik heb afgelopen zondag namelijk de bar schoongemaakt en Jacco heeft zelfs geverfd, maar hier is niets meer van terug te zien. Er staan allemaal dozen en wil jullie vragen om de pakketjes en andere spullen meteen op te ruimen en niet te laten staan.

Drankgebruik van de bewoners
Al snel gaat het onderwerp over naar drankgebruik. Tijdens RoastTopia hebben een aantal bewoners te diep in het glaasje gekeken en dit leidde weer eens tot vreemde gebeurtenissen. Zo zoende Romy bijvoorbeeld met Jacco en Victoria vindt dat er een einde moet komen aan deze gekkigheid. Jessie is het helemaal met haar eens en vindt het erg vreemd dat er maar zeventig euro in de Utopiaanse drankwinkel is gekocht maar dat er veel meer is gedronken. Dat betekent dat er van de bar is gedronken en dit is absoluut een no go. Er worden tijdens dit centraal echter geen namen en rugnummers genoemd, maar volgens Jessie gaat dit veranderen. De volgende keer dat een bewoner in de fout gaat dan wordt hij of zij aan de publieke schandpaal genageld. Drinken mag, maar met mate. En het liefst pas na een evenement en daarmee eindigt het centraal van 9 februari.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
 1. Dik at 21:33

  Zijn ze nou zo dom daar, ze hebben allemaal kunnen zien wie er bezopen was. Wat een puinhoop is het aan het worden. Dit kan niet lang meer duren dan breekt de pleuris uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *