De verkiezingsperiode in februari gaat weer van start!

De verkiezingsperiode in februari gaat weer van start!

Over vijf dagen start de verkiezingsperiode weer in Utopia. Er staat weer van alles te gebeuren en we hebben een overzicht gemaakt van belangrijke datums die je niet moet vergeten.

Zaterdag 18 februari dan start de verkiezingstijd. Om 09:00 uur is de bekendmaking van de drie potentiële bewoners. Vanaf dan staan de lijnen open op de website en in de app tot dinsdagavond 21 februari 22:00 uur. Tot die tijd kan iedereen GRATIS stemmen op één van de drie potentiële bewoners. Uiteindelijk krijgen de twee kandidaten met de meeste stemmen een Utopia visum en zullen zij woensdag 22 februari Utopia betreden.

Maandag 20 februari, tijd om te nomineren. Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle Premium paspoorthouders stemmen op een van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De stem van de duizend meest actieve Utopia fans,  de elite weegt drie keer zwaarder. De drie bewoners met de meeste negatieve stemmen krijgen de volgende dag, dinsdag 21 februari, een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia. Stemmen doe je op de website of in de app.

Dinsdag 21 februari is de dag van de nominaties. Om 09:00 uur sluiten de lijnen voor jou en zullen de bewoners rond de klok van twaalf ’s middags beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen, de stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner.

Ook wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners het minst populair zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld, 15 bewoners maal 3 stemmen + 1 publieksstem maal 3 stemmen. De bewoners met de meeste stemmen zijn de genomineerden. Dit zijn er minimaal drie, maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Vanaf nu ligt het lot van de genomineerden in de handen van de nieuwe bewoner die zondag 26 februari wordt gekozen door de groep.

Woensdag 22 februari, alle positieve stemmen worden bij elkaar opgeteld en de twee potentiële bewoners met de meeste stemmen mogen vandaag Utopia betreden. Zij moeten de aankomende vier dagen strijden om de gunst van de huidige inwoners. Op de laatste dag blijft er slechts één over en de andere moet Utopia verlaten.

Zondag 26 februari is de dag dat één van de potentiële bewoners zijn visum moet inleveren. De vaste bewoners moeten beslissen welke potentiële bewoner mag blijven en wie Utopia moet verlaten. De persoon die Utopia moet verlaten, moet direct naar huis. Zijn of haar avontuur is vanaf dan voorbij. De blijvende potentiële bewoner mag zijn visum inruilen voor een Utopiaans paspoort. Hij of zij is vanaf nu een vaste bewoner.De blijvende potentiële bewoner beslist de volgende dag namelijk wie van de drie genomineerden Utopia zal moeten verlaten.

Maandag 27 februari is de eliminatie dag.  Wie moet Utopia voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner de knoop toch echt doorhakken.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 4.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *