Het centraal van 16 maart

Het centraal van 16 maart

De bewoners zijn weer bij elkaar gekomen om van alles te bespreken in een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 16 maart terug.

Jacco en Rob ontbreken tijdens het centraal, zij zitten buiten bij het zwembad. In het centraal komt eerst de confrontatie van de groep met Rob van gisteren ter sprake. De ondernemers hebben de groep toegesproken over de onvrede en vooral Rob kreeg daarbij veel kritiek. Victoria zegt dat ze hoopt dat mensen er vooraan voor zorgen dat de frustraties niet zo hoog oplopen in plaats van te wachten tot de bom barst. Jessie reageert dat hij het wel belangrijk vindt dat ze met de groep gaan nadenken over verbeterpunten voor de huidige structuur, zodat er meer tevredenheid zal zijn in de groep. Ik baal er wel van dat Rob nu niet bij het centraal is, omdat ik gehoopt had dat de groep het vandaag met hem had kunnen uitpraten. Cemal antwoordt dat hij Rob heeft meegegeven dat hij voortaan op mensen af moet stappen, in plaats van achter mensen hun rug om over hen te praten.

Daarna laat Jessie weten dat hij vindt dat iedereen verbeterpunten voor de structuur mag aandragen, en dat hij dan wil nadenken over veranderingen. Volgens Victoria maken ze de structuur met zijn allen en het is niet alleen Jessie die beslist over wat er wel of niet veranderd moet worden. Jessie zegt dat hij begrijpt wat Victoria bedoelt, en voegt eraan toe dat hij graag met de hele groep wil overleggen over de huidige structuur. Ramona vindt op haar beurt dat mensen beter moeten nadenken over waar ze hun energie in steken. Ze vindt het vervelend dat zij veel geld verdient, maar dat dat zorgt voor onvrede bij de rest. In plaats van energie in te steken in hoe vervelend je het vindt dat je minder geld hebt, kun je ook je energie steken in hoe jij zelf ook meer geld kunt verdienen. Dan ben je minder ontevreden voegt ze eraan toe.  Juist deze structuur biedt die keuze om zelf te bepalen wat je belangrijk vindt en de groep die bij het centraal zit is het helemaal met haar eens.

René begint over de boodschappen, hij heeft deze week voor het eerst de boodschappen gedaan. En wil graag meer structuur aanbrengen in de boodschappen en de keuken. Daarom heeft hij de koelkasten opnieuw ingedeeld. En vertelt de bewoners wat waar te vinden is en hoe hij verwacht dat de koelkasten netjes blijven. Er ontstaat vervolgens een korte discussie over wie mag bepalen wat er gekocht wordt. Boyd wil bijvoorbeeld graag vlees eten en vraagt zich af of dit dan biologisch moet zijn. De conclusie is dat het ieders eigen keuze is zolang het maar binnen het budget valt.

Billy neemt dan het woord en vertelt over de evenementen. Ze zegt dat Kevin druk bezig is geweest met de markt en dat hij veel standhouders heeft geregeld. Ook hebben we een aantal leuke nieuwe ideeën voor volgende markten, zoals bijvoorbeeld een paaldanseres. Aanstaande zaterdag staat Dance with me op het programma. Kevin vertelt dat hij er erg veel zin in heeft en verwacht dat het een leuke avond wordt.

Jessie geeft nog even een update over de financiële situatie van Utopia BV. Hij vraagt de groep goed op te letten op de mails in de inbox, zodat alle belangrijke financiële mails wel bij hem en Jeroen terecht komen.

Daarna bespreken de bewoners waar zij op dit moment mee bezig zijn. Zo heeft Billy een belangrijke tip rondom haar trainingspakken, ze kunnen niet in de droger. Want dan smelt de verf. Victoria vertelt enthousiast over het kinderboek waar Bas en zij mee bezig zijn. Het begint langzaamaan steeds meer vorm te krijgen, en ze kijkt ontzettend uit naar het eindresultaat. Jessie wil de groep graag wijzen op het buitenterrein. Het weer wordt weer beter en dat betekent dat iedereen graag buiten is, maar hij wil wel graag dat alles in de avond netjes wordt opgeruimd. ‘S nachts is het nog koud en vochtig, dus wanneer iedereen alles laat staan wordt alles nat. Ook Cemal heeft daarop iets toe te voegen. Bij de werkschuur staat ook heel veel ouder rommel en het is hard nodig dat daar flink wordt opgeruimd. Ramona heeft nog goed nieuws. Ze heeft vandaag haar allereerste betaalde fotoshoot. Vanmiddag komt er een fotograaf langs die haar zal vastleggen op de gevoelige plaat. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 2.1/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. anneke at 12:53

    Heeft ze dat niet van te voren kunnen zeggen dat met het wassen.
    Zo gaat het ook met de spijkerbroeken volgens mij , die hebben ook een speciale behandeling nodig met wassen.

    • Petra at 22:30

      Nee hoor, alleen binnenstebuiten keren voor het in de wasmachine gaat. Blijft erg goed! Maar welke oen gooit het nu in de droger, er had wel brand kunnen ontstaan door de verf te verhitten!!

  2. Marja at 12:26

    Ach, ramona vindt het vervelend dat ze veel geld verdiend . Ze verdiend het ook niet, ze laat anderen voor haar werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *