De zesde ronde van de Utopia spelen is van start gegaan

De zesde ronde van de Utopia spelen is van start gegaan

Tijd voor de zesde ronde van de Utopia spelen. Al vijf bewoners hebben zich geplaatst voor de volgende ronde dat zijn Jessie, Billy, René, Cemal en Jeroen. Vandaag kan nog één iemand zich plaatsen voor de volgende ronde. Vorige week zijn er veel bewoners gediskwalificeerd en alleen Kevin, Boyd en Bas zijn nog in de race. Demi en Fay mogen ook meedoen, want de tweeling is sinds afgelopen maandag officieel bewoners van Utopia. Vijf deelnemers dus in deze ronde.

Scheidsrechter en oud Utopia bewoner Ivan komt het terrein op lopen en hij heeft een lint, vijf stopwatches en vijf naamplaatjes in zijn handen. Vervolgens legt hij uit dat de vijf deelnemers allemaal achter een streep moeten plaatsnemen. Tegenover hen staat een tafel met vijf stopwatches. De uitdaging is om na precies een uur de stopwatch die bij je eigen naam ligt uit te schakelen. De bewoner die zijn stopwatch het dichtst bij de zestig minuten uitschakelt wint! Ivan benadrukt dat de toeschouwers niet mogen helpen en er mogen absoluut geen hulpmiddelen mogen worden gebruikt. Hij gaat hier erg streng op letten en de kandidaat die toch hulp krijgt wordt gediskwalificeerd. De vijf deelnemers staan klaar met een stopwatch in hun hand. Op Ivan zijn teken activeren ze de tijdmeter en leggen ze deze op tafel. Vervolgens nemen Boyd, Kevin, Bas, Demi en Fay plaats op enkele meters afstand van de tafel. De tijd startte om 13 uur, 40 seconden, en 58 honderdsten. Dit betekent dat de kandidaat die zijn stopwatch het dichts bij 14:40:58 stopzet, wint.

De deelnemers hebben allemaal hun eigen tactiek. De één zit in een stoel en de staat. Inmiddels is er een uur verstreken en nog niemand heeft zijn stopwatch stilgezet. Dit betekent dat de eerste kandidaat die zijn klok uitschakelt dus wint. Wat minuten gaan voorbij en Demi en Fay jutten elkaar wat op om naar de tafel te lopen. Uiteindelijk besluit Demi om de eerste stap te zetten. Ze loopt naar de tafel en zet zonder te kijken haar stopwatch uit. Vervolgens loopt ze nietsvermoedend terug naar haar plek. Demi is dus de winnaar maar dat weet nog niemand. De tijden worden namelijk pas vergeleken wanneer alle kandidaten hun klokjes hebben stilgezet. Opnieuw gaan er meerdere minuten voorbij voordat de tweede kandidaat richting de tafel stapt maar het is Fay die als tweede de klok stil zet. Ondertussen schudden Bas en Boyd elkaar de hand omdat zij denken dat de tweeling veel te vroeg heeft gedrukt. Na ruim negentig minuten stopt Boyd zijn tijd en meteen daarna stopt ook Bas zijn klok. Vervolgens maakt Ivan de uitslag bekend. Bas is als laatste geëindigd met een tijd van 1 uur, 30 minuten en 34 seconden. Boyd op nummer vier met 1 uur, 30 minuten en 21 seconden. Fay op nummer drie met 1 uur, 13 minuten en 19 seconden. Vervolgens gaat Ivan tussen Kevin en Demi in staan én pakt hij hun handen vast. De winnaar met een tijd van 1 uur, 6 minuten en 6 seconden is Demi! Vervolgens steekt Ivan haar hand in de lucht en de groep applaudisseert. Demi heeft de zesde en tevens laatste voorronde gewonnen en dit betekent dat zij door is naar de halve finale. Hierin zal zij samen met Jessie, Billy, René, Cemal en Jeroen strijden om een plek in de finale van de Utopia Spelen.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.5/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Petra at 16:42

    Valt die Demi met haar neus in de boter! ? Zit er net een paar dagen in en heeft al die vorige rondes niet hoeven doen. Lekkere mazzel voor haar! Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *